Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Κυριακή στη παραλία με το Το.Συ.Ν.

Χτες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που οργάνωσε το Το.Συ.Ν. της πόλης μας στην παραλία του Μοσχάτου. Ο καιρός ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις επιτρέποντας να ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες ομαλά, παρόλα αυτά υπήρχε ένα μικρό άγχος και στα παιδιά του Το.Συ.Ν. αλλά και στους πολίτες που βρέθηκαν εκεί. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, καλός αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι οι Μοσχατιώτες δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το ενθαρρυντικό ήταν, ότι ήρθαν με τους γονείς και τους δασκάλους τους πολλά μικρά παιδιά, τα οποία έδειξαν να το διασκεδάζουν συμμετέχοντας περισσότερο απ΄ όλους στη συλλογή απορριμμάτων και τη φύτευση των δέντρων. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται κυρίως η περιορισμένη συμμετοχή νέων 18-30 χρονών της πόλης μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν εμείς οι νέοι, ότι καλή η πρωινή βόλτα αλλά δεν μας πείραξε και τίποτα να πάρουμε μέρος σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Άλλωστε δεν είναι μόνο το περιβάλλον και το θέμα της παραλίας, τέτοιου είδους εκδηλώσεις μας φέρνουν πιο κοντά, γνωριζόμαστε με άλλους ανθρώπους, τους οποίους συναντούμε κάθε μέρα και πολλές φορές δεν ξέρουμε ούτε το όνομα τους.
Η εκδήλωση στην παραλία είχε έντονο πολιτικό άρωμα, εκεί βρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μοσχάτου, από τον Βασίλη Σπανάκη και τους διεκδικητές του χρίσματος της παράταξης Παπαντώνη μέχρι τον Αντώνη Λιβάνιο. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της παραλίας, οι διαφωνίες εντοπίζονται στο πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος. Ο Βασίλης Σπανάκης στις δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να αξιοποιηθεί η παραλία και μετά να παραδοθεί στο δήμο, αφού η αξιοποίηση της απαιτεί τεράστια ποσά που τουλάχιστον σήμερα ο δήμος δεν διαθέτει. Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Α. Ευθυμίου αναφέρθηκε στην κόντρα του δήμου με την Κ.Ε.Δ. και στις πάγιες θέσεις της παράταξης Παπαντώνη και στις επίσημες θέσεις του Δήμου Μοσχάτου τα τελευταία χρόνια.
Η οργάνωση της εκδήλωσης κρίθηκε απ΄ όλους ικανοποιητική, άλλωστε όπως αναφέρθηκαν και τα παιδιά του Το.Συ.Ν. στο θέμα ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσαν, για την επόμενη φορά μας προετοιμάζουν για κάτι πολύ καλύτερο. Το μόνο κακό στην χτεσινή ημέρα ήταν η απερισκεψία να μην πάρουμε καφέ από πριν, η παραγγελία που δώσαμε δεν έφτασε ποτέ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...