Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Δενδροφύτευση στη παραλία Μοσχάτου

Δενδροφύτευση στη παραλία Μοσχάτου οργανώνεται από το Το.Συ.Ν. Μοσχάτου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Νέα Γενιά Σε Δράση". Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στην παραλία στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, με καθαρισμό και συμβολική δενδροφύτευση της παραλίας, διανομή εποχικών φυτών στους κατοίκους, επιδείξεις και άλλες δραστηριότητες. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πολλοί φορείς της πόλης, ενώ το απόγευμα στις 19:00 στη πλατεία Μεταμόρφωσης θα δοθεί συναυλία από τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα της πόλης μας.
Στη συνεδρίαση του Το.Συ.Ν. τη Δευτέρα ειπώθηκε επίσης ότι ήδη είναι στα σκαριά η ηχογράφηση και το γύρισμα σε βιντεοκλίπ ενός τραγουδιού για το περιβάλλον στο οποίο θα συμμετέχουν μικροί μαθητές της πόλης και χορωδίες.
Στη συνεδρίαση του Το.Συ.Ν. όπου παρουσιάστηκε επίσημα η εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διάφορων φορέων. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση μέλους της Μεσσοποταμίας, που άσκησε ελαφρά κριτική στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Μίλησε για την αναγκαιότητα να μην γίνει απλώς μια γιορτή για το περιβάλλον αλλά κάτι περισσότερο που θα συμβάλει στην διεκδίκιση της παραλίας από το λαό της πόλης, στη παρεμβασή του άφησε να ενοηθεί επίσης ότι υπάρχει δυσαρέσκεια της Μεσσοποταμίας για τη μη συμμετοχή της στην εκδήλωση ενώ αρχικά είχε ειδοποιηθεί για κάτι τέτοιο, η απάντηση του προέδρου του Το.Συ.Ν. Απόστολου Σιώκα ήταν ότι δεν ήθελε το Το.Συ.Ν. να πολιτικοποιήσει μια τέτοια εκδήλωση. Η απάντηση αυτή θα ήταν σωστή αν η Μεσσοποταμία αποτελούσε πολιτικό φορέα αλλά όπως όλοι γνωρίζουν πρόκειται για μια κίνηση πολιτών. Τέλος ο εκπρόσωπος της Μεσοποταμίας στυλίτευσε την επιλογή χορηγών στην εκδήλωση ιδιαίτερα για τη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος Φλωρίδης για την οποία συγκεκριμένα ρώτησε το πρόεδρο του Το.Συ.Ν. αν ξέρει πιο είναι το οικολογικό της αποτύπωμα προξενόντας αμηχανία για τα επόμενα λεπτά.
Στην ίδια συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κος Ευθυμίου ανέφερε, ότι ο δήμος με ότι μέσα διαθέτει θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή αλλά και κάθε προσπάθεια που επικεντρώνεται στη παραλία και γενικότερα στο περιβάλον. Μια φράση του όμως ήταν υπέυθυνη για τη δεύτερη στιγμή αμηχανίας στην αίθουσα, όταν αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη παραλία είπε, ότι προτιμά που είναι σε αυτή τη κατάσταση σήμερα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η Μεσσοπ. είναι απλώς μια κίνηση πολιτών και δεν ξέρουμε όλοι ότι πίσω της βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ? (υποψήφιοι του).
Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων φορέων – πχ. καθαρισμός παραλίας από τον ΣΚΑΙ- βρίσκοντας δικαιολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Και η παρατήρηση για το αποτύπωμα, δηλ. να φέρει τον πρόεδρο (φαντάζομαι είναι μικρός σε ηλικία) σε αμηχανία και να δείξει τις "γνώσεις" τους?
Δηλαδή όλες οι εκδηλώσεις της Μεσσοπ. έχουν οικολογικό αποτύπωμα?
Στο κάτω-κάτω ας διοργανώσουν κάτι τα παιδιά, ας κάνουν και λάθος, γιατι χρειάζεται να έχουν και τους "πάτρωνες" από δίπλα .Ποιος? η ανεξάρτητη κίνηση που πολεμάει για το Μοσχάτο αλλά δέχτηκε να έχει την έδρα της σε κτίριο που της χάρισε ο Δήμος !

Ανώνυμος είπε...

Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας, προφανώς ουδείς αναμάρτητος!

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Εγώ προσωπικά νομίζω δεν χρειάζεται σε αυτά τα θέματα να διαγωνιζόμαστε ποιος είναι καλύτερος και ποιος όχι, βοηθάμε και δν περιμένουμε να αποκομήσουμε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι.
Η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στα τελευταία οικολογικά καλέσματα (αναδασώσεις, ώρα τς γης) κάτι δείχνει.
Συγχαρητήρια για την σελίδα, είναι κάτι που χρειάζεται ..και το Μοσχάτο μας!

Μπάμπης Μπιλίνης είπε...

Η εταιρεία ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕ βρίσκεται εδώ και καιρό σε δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Μοσχάτου, για τις χρήσεις γης στην περιοχή που έχει την έδρα της. Οι χρήσεις γης είναι βασικό εργαλείο της πολιτείας στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι νέοι του συμβουλίου δεν γνώριζαν και πήραν χορηγία από την συγκεκριμένη εταιρεία, όσοι όμως συνεχίζουν τα σχόλια χωρίς να ερευνήσουν το θέμα κατέχονται από ιδεολογικό και πολιτικό δογματισμό.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι να ερευνήσουμε?
Να γίνουμε και δικαστές στη θέση των δικαστών?
Όταν βγεί κάποια απόφαση θα την λάβουμε υπόψην μας.
Γιατί από πριν να δεχτώ τη θέση του Δήμου για σωστή? Οι ΟΤΑ έχουν χαρακτηρισθεί πρωταθλητές της διαφθοράς σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν το ανέφερε αυτό κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου, εκείνη τη μέρα.
Τέλος, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και γω από τι διακατέχομαι (ο ψυχολόγος μου δεν έχει αποφανθεί ακόμα)αλλά σίγουρα δεν μου έχει χαρίσει κανείς κάποιο κτίριο να κάνω συγκεντρώσεις, ούτε μου παρέχει το δημοτικό σινεμά για προβολές, για εμένα και τους φίλους μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...