Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 29/6 ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός καλεσμένος της Λέσχης Ανάγνωσης Degas

Πριν λίγο λάβαμε το παρακάτω email σχετικά με την αναβολή της εκδήλωσης της Λέσχης Ανάγνωσης Degas:


ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 29/6 ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός καλεσμένος της Λέσχης Ανάγνωσης Degas


Καλημέρα,

σας ευχαριστώ θερμά για την ανακοίνωση της  εκδήλωσης της Λέσχης μας. Δυστυχώς δεν γινόταν παρά να αναβληθεί λόγω  της ιδιαιτερότητας της σημερινής  ημέρας.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έκτακτο: Διακοπή ρεύματος από τις 19:30 μέχρι τις 21:00

Με ανακοίνωση της η ΔΕΗ προειδοποιεί τους καταναλωτές για επικείμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σήμερα 28/6 σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα για τη περιοχή του Μοσχάτου οι διακοπές θα συμβούν στο διάστημα μεταξύ 19:30 με 21:00 χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ποιες οδοί θα μείνουν στο σκοτάδι. Η συμβουλή μας είναι αφού σίγουρα θα μείνετε χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ βγείτε βόλτα!

Ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός την Τετάρτη 29/6 στην λέσχη Degas στο Μοσχάτο

Για τους στοχασμούς της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας, τους ήρωες των βιβλίων του αλλά και για όλα όσα φέρουν οι άνεμοι των λογοτεχνικών μας οίστρων, θα μας μιλήσει ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός.

Πιστοποίηση ISO14001 και 18001 για την εταιρία OPTRONICS στο Μοσχάτο

Η εταιρία OPTRONICS TECHNOLOGIES (OPTRON) έλαβε πρόσφατα δύο νέες πιστοποιήσεις για τις διαδικασίες ποιότητας που τηρεί.
Συγκεκριμένα η εταιρία πιστοποιήθηκε απο την Bureau Veritas κατα ISO14001 (GR, EN) και κατα OHSAS18001 (GR, EN).
Οι δύο νέες αυτές πιστοποιήσεις της OPTRONICS επιτρέπουν την τήρηση διαδικασιών ανακύκλωσης υλικών και διαχείρισης περιβαλλοντικών θεμάτων όπως απαιτεί το ISO14001:2004 καθώς και των διαδικασιών ελέγχου υγειινής και ασφάλειας στις εργασίες που αναλαμβάνει και εκτελεί η εταιρία, όπως επιβεβαιώνει το OHSAS18001:2007.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αναβίωσε το έθιμο του Αϊ - Γιάννη του Κλήδονα σε γειτονιά του Μοσχάτου

Στις 23 Ιουνίου, το βράδυ στα τρίστρατα των δρόμων, σε κάθε γειτονιά ανάβουν φωτιές, οι γνωστές φωτιές του Αϊ - Γιάννη.

Συναγωνίζονται μάλιστα για το ποια γειτονιά θα παρουσιάσει την καλύτερη και μεγαλύτερη φωτιά, φροντίζοντας για αυτό από πριν, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα ξύλα και κληματσίδες.
Η φωτιά εξαγνίζει και διώχνει το κακό και χαράσσει με την πύρινη φλόγα της μια καινούρια αρχή. Συνδυάζεται βέβαια και με την ελληνική αρχοντιά, αφού οι νέοι πηδώντας τη φωτιά προβάλλουν την παλικαριά τους.   
Έτσι και εχθές Πέμπτη στο Μοσχάτο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Πίνδου και Θερμοπυλών ( απέναντι από το 3ο Δημοτικό Μοσχάτου ) η γειτονιά άναψε φωτιά και αναβίωσε το έθιμο που δεν το βλέπουμε πλέον και τόσο συχνά. 

Δείτε Φωτογραφίες:

Προτάσεις εξόδου στο Μοσχάτο: Θερινό σινεμά για Hangover 2

Για ένα χαλαρό βραδάκι Παρασκευής, παρέα με καλή συντροφιά, προτείνουμε μετά το καφέ ή το ποτό σας να παρακολουθήσετε τη βραδινή προβολή της ταινίας The Hangover Part 2 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Μοσχάτου στη Πλατεία Μεταμορφώσεως. 

Η βραδινή προβολή ξεκινά στις 23:10 με το εισιτήριο κοστίζει 7€.

Περισσότερα:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΕΗ: Μέχρι τις 27/6 δεν θα γίνει άλλη διακοπή ρεύματος στο Μοσχάτο

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε και στο Μοσχάτο σε αρκετές γειτονιές διακοπή ρεύματος. Εκτός λοιπόν της σημερινή διακοπής στην ηλεκτροδότηση λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν προβλέπεται άλλη διακοπή ρεύματος τις επόμενες μέρες μέχρι τη Δευτέρα 27/6.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Με τον ίδιο προπονητή και του χρόνου στην ΕΠΣΠ ο ΑΟ Μοσχάτο

Ο Αντώνης Δημητρίου θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του Α.Ο. Μοσχάτου και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο εν λόγω προπονητής, θα έχει συνεργάτες τους Γιάννη Ανδρεάτο και Χρήστο Μεϊμάνη, οι οποίοι θα αποτελούν το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων».

Η καλή είδηση της ημέρας: Κάτοικοι συνέλαβαν τσαντάκηδες και τους παρέδωσαν στην αστυνομία

Χτες οι κάτοικοι του Μοσχάτου, απέδειξαν, ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο δεν χάθηκε ακόμα. Κάποιοι γενναίοι συμπολίτες μας με κίνδυνο της ζωής τους καταδίωξαν και ακινητοποίησαν δυο θρασύτατους τσαντάκηδες, μέχρι να φτάσει το περιπολικό της αστυνομίας. 
Φωτογραφία: Ξεκινάμε για ένα καλύτερο Μοσχάτο
Καλό θα είναι βέβαια σε κάθε περίπτωση να αφήνουμε το έργο της επιβολής του νόμου στην αστυνομία, αφού ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο κακοποιός είναι οπλισμένος ή τι προθέσεις έχει;! Φυσικά δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας, αλλά η κατάσταση στο Μοσχάτο, έχει κάνει τους κατοίκους να τους πνίγει το δίκιο τους.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μοσχάτο 2011: Ναρκωτικά, εγκληματικότητα, πορνεία, ενεχυροδανειστήρια


Πριν λίγες μέρες ήταν το Vertigo.
Ένα από τα πολλά καταστήμα
που κλείνουν συνεχώς στο
Μοσχάτο. Στη θέση τους ανοίγουν
ενεχυροδανειστήρια, σημεία των καιρών
 και απόδειξη ότι η παρακμή και η 
φτώχεια ήρθαν και στο Μοσχάτο
Όποιος αρνείται να δει τη πραγματικότητα σήμερα στο Μοσχάτο είτε ζει εκτός τόπου και χρόνου είτε έχει συμφέρον από αυτό που συμβαίνει στη πόλη μας. Η άλλοτε "όμορφη" και "ήσυχη" πόλη με τις "παραδοσιακές γειτονιές" σταδιακά μετατρέπεται σε γειτονιά-προάστιο του κέντρου της Αθήνας. Η υποβάθμιση είναι πλέον το εξαγώγιμο προϊόν του κέντρου της Αθήνας. Η εγκληματικότητα βρίσκεται στο κόκκινο, με τις πιο σκληρές μορφές βίας σε καθημερινή βάση, τα ναρκωτικά στήνουν χορό στις πλατείες μας, οι βανδαλισμοί στα σχολεία πλέον δεν μας προκαλούν εντύπωση, η παράνομη πορνεία έφτασε έξω από τις αυλές των σπιτιών μας, τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και στη θέση τους ανοίγουν ενεχυροδανειστήρια.

Email αναγνώστη: Έκλεψαν τα βαράκια από το δημοτικό γυμναστήριο

Λάβαμε το παρακάτω e-mail για το δημοτικό γυμναστήριο του Μοσχάτου:

Αναρωτιεμαι τελικά αν μας αξίζει να μας λένε γύφτους και ότι μαζί τα φάγαμε. Είμαι δημότης Μοσχάτου, και πηγαίνω και στο δημοτικό γυμναστήριο. Ο λόγος είναι ότι έχει πάρα πολυ χαμηλές τιμές για τους Μοσχατιώτες (15 ευρώ) και ειδικά για τους φοιτητες έχει την εξευτελιστική τιμή των 9 ευρώ. Σήμερα (20/6) το μεσημέρι κατα τη 1, πήγα στο γυμναστήριο. Αφού εφτασε η ώρα να χρειαστώ τα Βαρή των 8 και των 10 κιλών, συνειδητοποίησα ότι έλλειπαν.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έξαρση της εγκληματικότητας ξανά στο Μοσχάτο: Δεύτερο χτύπημα σε βενζινάδικο 5 μόλις λεπτά μετά τη πρώτη ληστεία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η εγκληματικότητα στη περιοχή μας, αφού 5 μόλις λεπτά μετά τη ληστεία στο βενζινάδικο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς 59 και Πύργου 2, άλλο ένα πρατήριο βενζίνης στο Μοσχάτο έγινε στόχος πιθανότατα των ίδιων ληστών.

Ληστεία σε βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στη 01:25 τα ξημερώματα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς 59 και Πύργου 2, στο Μοσχάτο.
Συγκεκριμένα, δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στο κατάστημα, αφαίρεσαν από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή.

Λήστεψαν και άλλο φαρμακείο με την ίδια μέθοδο στο Μοσχάτο

Πριν από περίπου 20 μέρες γράψαμε για το φαρμακείο που λήστεψαν στην λεωφόρο Μακρυγιάννη, σπάζοντας την τζαμαρία χρησιμοποιώντας το μεταλλικό κάλυμμα του φρεατίου των ομβρίων.
Σήμερα, ένα άλλο φαρμακείο έγινε στόχος ληστών οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ίδια ακριβώς μεθοδολογία (και ήδη εικάζεται ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα).  
Πρόκειται για το φαρμακείο που βρίσκεται στην λεωφόρο Χρυσοστόμου Σμύρνης 52. Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου αντιμετώπισε ψύχραιμα το περιστατικό και αμέσως προέβη στην αντικατάσταση της τζαμαρίας.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Email αναγνώστη: Απάντηση στο κ. Μπιλίνη για την επιστολή του με αφορμή την εκδήλωση για το Δημόσιο Χρέος

Αν και το Ζούμε Μοσχάτο δεν φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες την επιστολή του κ. Μπιλίνη με αφορμή την εκδήλωση για το Δήμοσιο Χρέος, που δημοσιεύτηκε αρχικά σε ένα blog και στη συνέχεια αναπαράχθηκε και από άλλα, έλαβε και δημοσιεύει την απάντηση του κύριου Ναυπλιώτη προς τις θέσεις που διατύπωσε στην επιστολή του ο κ. Μπιλίνης. Η δημοσίευση της παρούσας επιστολής γίνεται ως συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο, που πολύ επιτυχημένα αναπτύσσεται στη πόλη μας για διάφορα θέματα, χωρίς να υιοθετούνται οι απόψεις που αναφέρονται.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του κ. Μπιλίνη από το Μοσχάτο Live!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του κ. Ναυπλιώτη:

Κύριε Μπιλίνη,
Σαν εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανα τα παρακάτω ερωτήματα αν θέλετε μπορείτε να απαντήσετε στα συγκεκριμένα.
1. Εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον ελληνικό λαό δανείστηκαν και καταχρέωσαν με την κάκιστη διαχείρισή τους τον τόπο. Να τους καταγγείλουμε και να αποκρούσουμε τις πολιτικές τους, ναι. Αλλά με ευθύνη και σοβαρότητα.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας χούλιγκαν από το Μοσχάτο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατηγορούνται οι τρεις χούλιγκαν του Ολυμπιακού που συνελήφθησαν σε επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟ στου Γκύζη, βράδυ Δευτέρας. Οι δύο από αυτούς οδηγήθηκαν χθες αργά στον εισαγγελέα, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του λεκανοπεδίου, καθώς φέρει τραύμα στο χέρι.

Μελέτη για τα στάσιμα νερά του Κηφισού

Μελέτη για την διαχείριση του Κηφισού, αλλά και την ανάπλαση περιοχών κατά μήκος του ποταμού, κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΕΥΔΑΠ, ομάδα επιστημόνων υδραυλικών έργων. Υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης οριοθέτηση του Κηφισού σε όλο το μήκος του και ανανέωση των στάσιμων νερών στο ύψος του Μοσχάτου και του Ρέντη.

Αέρας «δηλητήριο» από την καύση καλωδίων

Σοβαροί κίνδυνοι προκύπτουν από την καύση καλωδίων στην οποία επιδίδονται, περίπου 30.000 Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στην Αττική, με σημαντικότερα σημεία αναφοράς τον Ασπρόπυργο, τα Μεσόγεια και τον Ταύρο.
Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα κινδυνεύει η υγεία τους αλλά και η υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου, καθώς «δηλητηριάζεται» ο ατμοσφαιρικός αέρας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συμβαίνει τώρα: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο 2ο Λύκειο

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο 2ο Λύκειο Μοσχατου ακριβώς έξω απο το γραφείο των καθηγητών. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έθεσαν σύντομα τη πυρκαγιά υπό έλεγχο  και κατάφεραν να την σβήσουν χωρίς αυτή να προλάβει να επεκταθεί στο εσωτερικό του σχολείου. Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έκδοση για κινητά τηλέφωνα από το Ζούμε Μοσχάτο

Το Ζούμε Μοσχάτο από σήμερα το βράδυ θα υποστηρίζει  πλήρως τη προσαρμοσμένη προβολή οθόνης κινητού τηλεφώνου ή φορητής συσκευής. Συγκεκριμένα όταν κάποιος θα επισκέπτεται το Ζούμε Μοσχάτο από το κινητό του θα βλέπει αμέσως την Έκδοση Κινητού. Τέλος αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί το blog με την κλασσική του προβολή, όπως είναι και στην οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να επιλέξει στο τέλος της σελίδας την επιλογή Προβολή έκδοσης ιστού
Επισκεφτείτε λοιπόν το Ζούμε Μοσχάτο από το  smartphone κινητό σας και διαβάστε τα άρθρα μας πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

Συνελήφθη Αλβανός κακοποιός με διεθνές ένταλμα σύλληψης στο Μοσχάτο

Συνελήφθη στην Ελλάδα, έπειτα από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, ο δράστης της άγριας δολοφονίας αστυνομικού, αλλά και του αποτρόπαιου βασανισμού ενός δεύτερου, τον οποίο κρατούσε φυλακισμένο επί ημέρες σε μια σπηλιά. Ο λόγος για έναν 49χρονο Αλβανό υπήκοο ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αλβανία, το 1997, μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του είχε αιχμαλωτίσει δύο αστυνομικούς της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και εντοπίστηκε έπειτα από έρευνες στην περιοχή του Μοσχάτου.

Φιλικό ο Α.Ο. Μοσχάτου με την Ειρήνη Πετρούπολης

Τον Α.Ο. Μοσχάτου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (8/6) η Ειρήνη Πετρούπολης, σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα.
Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας των δυτικών προαστίων του Πειραιά, αναμένεται να προβεί σε δοκιμές παικτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας, για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Σε λίγες ημέρες το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται στο Μοσχάτο

Σε ιδιόκτητο σπίτι της οργάνωσης στο Μοσχάτο θα μεταφερθούν 26 παιδιά που μέχρι σήμερα διέμεναν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Νίκαια. 

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το "Χαμόγελο του Παιδιού" στις αρχές Μαϊου με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το "Χαμόγελο του Παιδιού" στις αρχές Μαϊου με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει 

Η οργάνωση κάνει λόγο για οικονομικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν να διατηρήσει την παρουσία της στη Νίκαια και σημειώνει: "Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές".

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Από το Μοσχάτο ξεκινά η Οικονομική Αστυνομία

Από ταχύρρυθμα μαθήματα άσκησης φορολογικού ελέγχου πέρασαν 56 αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, που ανήκουν στην δύναμη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οι αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε εξειδικευμένα θέματα άσκησης φορολογικού ελέγχου σε ειδικό πρόγραμμα της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Η διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν συνολικά τρεις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στην έδρα της σχολής, στο Μοσχάτο.

Ξεκινούν προσεχώς οι εγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Μοσχάτου-Ταύρου

Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα πραγματοποιήσουν εγγραφές των νηπίων για τη χρονιά 2011-2012 μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Συζήτηση για το Δημόσιο Χρέος και προβολή του Debtocracy (δείτε εδώ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, από τις λίγες που έχουμε συνηθίσει στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου, 8μμ στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Κήπος στη Πλατεία Μεταμόρφωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους με τη συνεργασία δυο δημοτικών παρατάξεων (και αυτό είναι που κάνει εντύπωση-και μακάρι να δούμε και άλλες δημοτικές παρατάξεις να συνεργάζονται στο μέλλον σε διάφορα θέματα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το γνωστό σε όλους πλέον ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου DEBTOCRACY.

 Πατήστε πάνω στην εικόνα διαβάσετε τη πρόσκληση σε μεγαλύτερο μέγεθος
Δείτε εδώ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ Debtocracy

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αύριο 6/6 η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Το.Συ.Ν. Μοσχάτου

Αύριο στις 6/6 και ώρα 18:00 στην αίθουσα
Δημοτικού Συμβουλίου Κοραή 51 θα
πραγματοποιηθεί η Επαναληπτική Γενική
Συνέλευση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων
Μοσχάτου με τα εξής θέματα:
 
1. Απολογισμός
2. Λειτουργία του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου
3. ΤΟΣΥΝ – ∆ήμος – Νέοι
4. ∆ράσεις – Προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Νέων


Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Vitex: Πως μια οικογενειακή επιχείρηση από το Μοσχατό δίνει χρώμα σε όλο το κόσμο

Με ελληνικά χρώµατα βάφει ολοένα και περισσότερους τοίχους σε Βαλκάνια, Ρωσία και Κύπρο ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, επικεφαλής της οικογενειακής εταιρείας Vitex. ∆ιότι η εξωστρέφεια του οµίλου αποτελεί βασική προτεραιότητα του 65χρονου επιχειρηµατία, ο οποίος ευελπιστεί τα επόµενα χρόνια να διπλασιάσει τις εξαγωγές των χρωµάτων Vitex, συνεισφέροντας έτσι όχι µόνο στην ανάπτυξη της εταιρείας του αλλά και στον εξαγωγικό προσανατολισµό της χώρας.

Αλλωστε, η εταιρεία του έχει καταφέρει µέσω της εξαγωγικής δραστηριότητάς της να καλύψει σηµαντικό µέρος των απωλειών που προέρχονται από την εγχώρια αγορά. Το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας αντιστοιχούσαν στο 17,7% των συνολικών πωλήσεων του οµίλου, ενώ στην αναπτυξιακή ατζέντα του κ. Γιαννίδη το µερίδιο των εξαγωγών τα επόµενα χρόνια θα αντιστοιχεί στο 30% του τζίρου, ο οποίος διαµορφώθηκε πέρυσι σε 44 εκατ. ευρώ.

Ο νισύριος στην καταγωγή µάνατζερ γνωρίζει και µέσω της ιδιότητάς του ως προέδρου του Ελληνοκινεζικού Επιµελητηρίου ότι οι εξαγωγές αποτελούν µονόδροµο για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή της παγκοσµιοποίησης αλλά και του Μνηµονίου. Ιδίως για τις επιχειρήσεις, που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη βουτιά στην οικοδοµική δραστηριότητα. Αν και ο Οµιλος Γιαννίδη έχει επιδείξει αντοχές, οι αρνητικές επιπτώσεις αντικατοπτρίζονται στην πορεία του τζίρου από το 2007, την τελευταία ίσως χρονιά της χρυσής εποχής στην εγχώρια οικοδοµική δραστηριότητα. Τότε τα χρώµατα Vitex έκλεισαν µε πωλήσεις 66 εκατ. ευρώ.

Ποιοι και γιατί κατηγορούν τη ΝΔ για εκμετάλευση του θέματος με τους μετανάστες στο Μοσχάτο;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας από μερίδα υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ στη πόλη μας σχετικά με το χειρισμό της στο θέμα του ξενώνα μεταναστών στο Φοίβο. Συγκεκριμένα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό και δημιουργία αισθημάτων ξενοφοβίας στους κατοίκους του Μοσχάτου. 
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι αυτό γίνεται για να κατηγορήσουν έμμεσα την άλλη μερίδα υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ στο Μοσχάτο ότι άγεται και φέρεται από τους "κακούς" νεοδημοκράτες.

Σύλληψη Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στο Μοσχάτο

Στο μάτι της αστυνομίας είχαν μπει εδώ και καιρό δύο Αλβανοί, οι οποίοι κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας και προμήθευαν τους «πελάτες» τους με ναρκωτικά. Ωστόσο, η δράση των δύο ανδρών, ηλικίας 34 και 27 ετών, έληξε με χειροπέδες που φόρεσαν την Πέμπτη το βράδυ όταν οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν στην Αγία Βαρβάρα και στο Μοσχάτο.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιστρέφει το αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Μοσχάτου;

Φουντώνουν οι φήμες για επιστροφή του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης. Αιτία των συζητήσεων αυτών είναι η αναφορά του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου στο θέμα στη πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφές με τους αρμόδιους και πιέζει για το ζήτημα, ενώ ανέφερε επίσης ότι έχει βρεθεί και οικόπεδο στο οποίο μπορεί να μεταφερθεί το τμήμα αν αποφασιστεί τελικά η μεταφορά του από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο ψυχιατρείο ο μανιακός πιστολέρο του Μοσχάτου

Βγήκε από τις φυλακές και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο ο πιστολέρο που έβγαινε βόλτα με το σκουρόχρωμο τζιπ του και πυροβολούσε ανυποψίαστους περαστικούς σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό στις περιοχές του Βοτανικού και του Μοσχάτου.
Ο 32χρονος Ηλίας Μπρέστας τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2009 είχε συλληφθεί από την αστυνομία ως ο μανιακός πιστολέρο που πυροβόλησε εναντίον πέντε αθώων ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους σήμερα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μετά τη σύλληψή του προφυλακίστηκε και πριν από λίγες μέρες κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Email αναγνώστη: Κάθε Σαββατοκύριακο βράδυ ξενυχτάμε λόγω rave party!

Λάβαμε το παρακάτω email από τον φίλο αναγνώστη Η.Π., ο οποίος αναφέρει ένα συχνό πράγματι φαινόμενο πολύ δυνατής μουσικής, που ακούγεται κυρίως τις πολύ πρωινές ώρες όταν η ησυχία είναι απόλυτη σε όλη τη πόλη. Σύμφωνα και με τον ίδιο τον αναγνώστη αυτό παρατηρείται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν κοιμάται κάποιος με ανοιχτά τζάμια.
Αν ξέρει κάποιος κάτι ας αφήσει το μήνυμά του εδώ υπό τη μορφή σχολίου, οπότε πάμε να διαβάσουμε το email του φίλου Η.Π.:


Αγαπητό Ζούμε Μοσχάτο,
Σας στέλνω το μήνυμα αυτό για να σας εκφράσω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μαζί με τη σύζυγό μου κάθε σαββατοκύριακο συνήθως μετά τα μεσάνυχτα. Ακούμε μια δυνατή ηλεκτρονική μουσική που θυμίζει rave να έρχεται από κάποιο σημείο εδώ κοντά στο Μοσχάτο.

Ψάχνουν ταλέντα στο Μοσχάτο

Ποδοσφαιρικό καμπ θα διοργανώσει το Μοσχάτο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

Οι άνθρωποι της ομάδας των νοτίων προαστίων, θα εστιάσουν την προσοχή τους σε ποδοσφαιριστές που διαθέτουν το ταλέντο ώστε να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, επενδύοντας στο ποδοσφαιρικό τους μέλλον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...