Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεύθυνοι εργολάβοι - Ανίκανοι ελεγτικοί μηχανισμοί

Αυτό το πράσινο πράγμα είναι η γλίτσα-παγίδα
Πολλές φορές έχουμε δει στο δρόμο μια σωλήνα ή ένα χοντρό λάστιχο να ρίχνει νερά στο δρόμο. Πρόκειται συνήθως μια αντλία που αντλεί τα νερά από το υπόγειο μιας οικοδομής. 
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά στο Μοσχάτο, αφού το έδαφος της πόλης είναι γεμάτο υπόγεια πηγάδια. 
Η άντληση βέβαια τελειώνει κάθε φορά, που ο κατασκευαστής ολοκληρώσει την οικοδομή και κάνει τις απαραίτητες στεγανωτικές εργασίες.  
Στην οδό Γαλαξιδίου όμως, στο τμήμα μεταξύ Ιθάκης και Αργοστολίου, μια αντλία συνεχίζει να βγάζει νερά στο δρόμο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της πολυκατοικίας μετά από χρόνια. Το σημείο στο οποίο βγαίνει καθημερινά και όλες τις ώρες της ημέρα, ανεξέλεγκτα το νερό από το υπόγειο της πολυκατοικίας, έχει μετατραπεί σε μια τεράστια γλίτσα, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα που μπορεί να φρενάρουν.
Τι και αν έχουν διαμαρτυρηθεί οι γείτονες στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, ότι οφείλει να συμμορφωθεί με τον Καθαρισμό Καθαριότητας, που απαγορεύει ρητά τη ρίψη υδάτων στο δρόμο, τι και αν έχουν απευθυνθεί στο Δήμο που είναι υπεύθυνος για τη τήρηση του Καθαρισμού Καθαριότητας και επισημαίνοντας τους κινδύνους; 
Δυστυχώς οι προσπάθειές τους παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα!
Από τη μία η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των κατασκευαστών-εργολάβων και η ανεύθυνη στάση τους απέναντι στη κοινωνία και από την άλλη αναποτελεσματικότητα των ελεγτικών μηχανισμών του Δήμου, που παραβλέπει τι γίνεται μόλις δυο δρόμους από το Δημαρχείο.
Ας ελπίσουμε να σταθούμε τυχεροί για άλλη μια φορά στη ζούγκλα που ζούμε και σε ένα πιθανό ατύχημα να αρκεστούμε σε μια απλή μελανιά στους γοφούς ή στα πλευρά και όχι σε κάτι περισσότερο αν όχι να μην θρηνίσουμε νεκρούς, επειδή κάποιος κατασκευαστής έκανε πρόχειρα και ανεύθυνα τη δουλειά του, ή επειδή ο Δήμος είναι ανίκανος να επιβάλει τη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...