Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος εποχής για τη Ρούμελη (1941-2011)

Η φωτογραφία με τη κλειστή Ρούμελη δημοσιεύτηκε στο
Μοσχάτο Ταύρος Life στις 10/2/2011




Λίγες μέρες πριν έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία της πόλης μας. Το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Ρούμελη έκλεισε μια για πάντα μετά από 70 χρόνια λειτουργίας (1941-2011), λόγω οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι μεγάλωσε γενιές και γενιές Μοσχατιωτών με παραδοσιακά γιαούρτια, ρυζόγαλο και γαλακτομπούρεκο. Επιπλέον η Ρούμελη σε κάθε φάση της ιστορίας της αποτέλεσε meeting point για τους κατοίκους του Μοσχάτου. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη Ρούμελη το Ζούμε Μοσχάτο θα αφιερώσει τη δημοσίευση του περιοδικού Αθηνόραμα, που ανέδειξε τη Ρούμελη ως Editor's Choise ανάμεσα στα καλύτερα παραδοσιακά γαλακτοπωλεία της Αθήνας:

Ρούμελη
Από το 1941 η οικογένεια Αποστολίδη στο ζαχαροπλαστείο Ρούμελη (ξεκίνησε ως καφενείο-γαλακτοπωλείο) κάνει τους πελάτες να ορκίζονται στο όνομά της για το θρυλικό ρυζόγαλο αλλά και για την κρέμα και το γιαούρτι. Μεστή γεύση, που μοσχοβολά γάλα. Μακρυγιάννη 99, Μοσχάτο


Αθηνόραμα

1 σχόλιο:

Dapitis13 είπε...

Krima isws to pio istoriko magazi tis polis mas na kleisei..apo mikra paidia exoume sundesei to Mosxato me tin roumeli i alliws ton Grabia.Euxomaste na kataferoun na to xananoixoun kai oloi emeis tha to stirixoume apo tin prwti stigmi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...