Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κάλεσμα από την Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία»

Το Ζούμε Μοσχάτο έλαβε το παρακάτω κάλεσμα από τη «Μεσοποταμία» και σας το παρουσιάζει, πρώτα όμως πρέπει να γίνουν κάποιες επισημάνσεις.
Μπορεί το περιεχόμενο να μην αφορά άμεσα το Μοσχάτο (Το blog Ζούμε Μοσχάτο έχει ως πολιτική του τη δημοσίευση θεμάτων που έχουν σχέση μόνο με το Μοσχάτο), θεώρησα όμως καλό να το δημοσιεύσω για δυο λόγους.
Πρώτον προέρχεται από συνδημότες μας με πλούσια δράση σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και δεύτερον αφορά ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό θέμα που ξεπερνά τα στενά όρια των πόλεων μας.
Μπορεί να μην ταυτίζομαι ιδεολογικά και πολιτικά με τις απόψεις της Μεσοποταμίας, αλλά στηρίζω το δικαίωμα και την υποχρέωση αντίδρασης και αντίστασης των πολιτών απέναντι στη χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική, από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν φορείς στο Μοσχάτο που ενώ θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα της πρωτοπορίας σε αγώνες για το μέλλον της νέων αναλώνονται σε lifestyle εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις.

Φίλες και φίλοι της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»,


Φίλες και φίλοι του Μοσχάτου
Σήμερα η κοινωνία απειλείται με τεράστιο πισωγύρισμα. Αλλά και το περιβάλλον αυτό καθεαυτό. Η τρόικα που πλέον συνδιοικεί τη χώρα μας, ΔΝΤ –ΕΚΤ-Κομισσιόν, θα προχωρήσει εκβιαστικά όλα αυτά που εμείς με τους αγώνες μας σταματήσαμε το προηγούμενο διάστημα.
Εμείς λοιπόν που σταματήσαμε πανίσχυρους αντιπάλους.
Εμείς που πετάξαμε στα σκουπίδια τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της «Ολυμπιακά Ακίνητα»ΑΕ, για την παραλία μας, που πρόθυμα ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας..
Εμείς που συμπαρασταθήκαμε και μας συμπαραστάθηκαν τόσα άλλα νικηφόρα κινήματα πόλης και όλοι μαζί σταματήσαμε το Λιθάνθρακα, το έγκλημα στο Κάβο Σίδερο, το έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου, την τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, τη μαφία της νύχτας στο Ελληνικό
Εμείς που πετύχαμε τόσες μικρές και μεγάλες νίκες σε τόσα μέτωπα σε όλη την Αθήνα, στα βουνά και τις θάλασσες της Αττικής αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα
Εμείς λοιπόν τώρα υπάρχει περίπτωση να σκύψουμε το κεφάλι; Και να δεχθούμε την ισοπέδωση της κοινωνίας αλλά και του περιβάλλοντος;
Καμιά ηττοπάθεια. Καμιά απαισιοδοξία δεν μας πρέπει.
Να ετοιμαστούμε και να δώσουμε με αισιοδοξία και αλληλεγγύη τη νέα αυτή μεγάλη ΜΑΧΗ. Ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της τρόικας. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.
Η πρώτη απάντηση είναι αύριο, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 5 Μάη. Που πρέπει να την κάνουμε, και θα την κάνουμε, ορόσημο.
Αύριο ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. Όλοι και όλες να πλημμυρίσουμε τους δρόμους


Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου

«Μεσοποταμία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...