Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μύνημα του Θανάση Ντερέκα για τον Καλλικράτη

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Το σχέδιο Καλλικράτης, που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και μεγάλη πρόκληση για όλους τους πολίτες.
Η μεταρρύθμιση αυτή θα σημάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία τόσο της κεντρικής Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Αλλαγές που θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σήμερα, ξεπερνάμε παραδοσιακά σχήματα και συντηρητικούς τρόπους λειτουργίας της διοίκησης και δημιουργούμε τα νέα αναπτυξιακά κύτταρα της Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, πιστεύω ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές πρέπει να ταυτιστούν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Πιστεύω ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δεν πρέπει να περιοριστεί στην απλή γεωγραφική συνένωση των δύο παραδοσιακών Δήμων. Οφείλει να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατίας και διαφάνειας που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου, ενιαίου Δήμου.
Παράλληλα, είναι καθήκον μας να σεβαστούμε την ιστορία, την παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ώστε να γίνουν τα συστατικά ενός ισχυρού, σύγχρονου Δήμου, με προοπτικές ανάπτυξης, που σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο θα απλώνει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους πολίτες του.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας. Ένας δρόμος ελπίδας για καλύτερη ζωή.
Με την δυναμική της μεταρρύθμισης και με την συμμετοχή όλων μας, θα κληθούμε να επιλέξουμε σε λίγους μήνες την νέα δημοτική αρχή.
Το λόγο από εδώ κι εμπρός τον έχουν οι πολίτες. Η συμμετοχή τους αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να εμπεδωθεί στην συνείδηση τους η νέα μεταρρύθμιση.
Όσο με αφορά, θα είμαι παρών για να εξασφαλίσω την συμμετοχή όλων μας στην νέα πορεία.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


www.nterekas.gr  


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να γίνουμε σαν τον Ταύρο, να μας λείπει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...