Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δήμος Μοσχάτου: "Μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας! Οι παραβάτες τιμωρούνται!"

Γυρνώντας από τη δουλειά επιλέγω πάντα και μια διαφορετική διαδρομή προς το σπίτι μου, για να μπορώ να μαζεύω περισσότερες εικόνες στο μυαλό μου, από ότι θα έκανα αν καθόμουν μόνιμα σε ένα καφέ ή συνεχώς μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου. Περνώντας λοιπόν από τη Φλέμινγκ, έξω από το σχολείο στο πεζόδρομο, διάβασα μια πινακίδα που έγραφε: «Μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας! Διατηρούμε το χώρο καθαρό! Οι παραβάτες τιμωρούνται – Δήμος Μοσχάτου».
Το μήνυμα της πινακίδας αυτής με βρήκε απόλυτα σύμφωνο, καθώς το να αφήνεις το κατοικίδιό σου να ανακουφίζεται σε δημόσιο χώρο χωρίς να μαζέψεις το αποτέλεσμα της πράξης, αποτελεί προσβολή προς το κοινωνικό σύνολο, έλλειψη σεβασμού και παιδείας.
Στη συνέχεια λοιπόν μετά την εκδήλωση του ενθουσιασμού με την λήψη της παρακάτω φωτογραφίας, κάθισα και σκέφτηκα τι προσφέρει όμως ο Δήμος Μοσχάτου στους φιλόζωους δημότες του, έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους; Η απάντηση είναι τίποτα!
Σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις, όπου τιμωρούνται οι παραβάτες ανάλογων περιπτώσεων, υπάρχουν σημεία από τα οποία είτε δωρεάν είτε με την καταβολή ενός συμβολικού αντιτίμου, οι συνοδοί των σκύλων μπορούν να προμηθευτούν ένα ζευγάρι γάντια και μια σακούλα για να μαζέψουν τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια να τις πετάξουν στα σκουπίδια. Βέβαια όπως αναφέραμε όλα αυτά συμβαίνουν σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις και όχι στη μικρή μας Ελλάδα, όπου η μια πόλη ανταγωνίζεται στη βρώμα την άλλη και «δόξα το θεώ» το Μοσχάτο μας τα καταφέρνει μια χαρά.
Αν λοιπόν κύριοι του Δήμου έχετε τέτοια ευαισθησία για την καθαριότητα, δημιουργήστε και την υποδομή που χρειάζεται.

Γιατί η καθαριότητα πάνω από όλα είναι πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...