Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα "Ανοιχτές Αυλές" στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Τομέας Αθλητισμού του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου πρόκειται να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα των “Ανοιχτών Αυλών”. Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται δωρεάν σε παιδιά 6-12 ετών. Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της πόλης να γνωρίσουν τα πιο δημοφιλή και μη Ολυμπιακά Αθλήματα, υπό την επίβλεψη έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής. Πρόκειται για τα αθλήματα του μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πινγκ-πονγκ, τα οποία διδάσκονται στις σχολικές αυλές και στις αίθουσες των σχολείων του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Το φετινό πρόγραμμα των “Ανοιχτών Αυλών” ξεκινά από τις 3 Δεκεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Στο Μοσχάτο το πρόγραμμα θα γίνεται στο 1ο, 3ο και 6ο δημοτικό και στον Ταύρο το 1ο και το 4ο δημοτικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου. Τα σχολεία θα ανοίγουν τις αυλές και τις αίθουσές τους από τις 4.30 μέχρι τις 8.00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.45 το μεσημέρι κάθε Σάββατο, ανάλογα με το πρόγραμμα που υπάρχει στα σχολεία και έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το πρόγραμμα: “Το πρόγραμμα των “Ανοιχτών Αυλών” εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας από τον Τομέα Αθλητισμού του Δήμου μας, με σκοπό να  δραστηριοποιήσουμε τους μαθητές και να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθούν πιο ενεργά με την άθληση και την άσκηση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη σύγχρονη εποχή να στρέψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών προς τον αθλητισμό μέσα από προγράμματα μαζικής άθλησης, έτσι ώστε να αποφύγουμε θέματα νεανικής παραβατικότητας, ιδιαίτερα έκδηλα πλέον λόγω της ευρύτερης κρίσης. Καλούμε, λοιπόν, τους γονείς να εμπιστευτούν την άθληση των παιδιών τους στους έμπειρους γυμναστές και παιδαγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την ωραία προσπάθεια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...