Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το μέλλον του Μοσχάτου

Έκλεισε πριν δυο μέρες η μεγάλη online ψηφοφορία, που ξεκίνησε το Ζούμε Μοσχάτο, για το τι θέλουν οι κάτοικοι του Μοσχάτου για το αυτοδιοικητικό μέλλον της πόλης. Η τάση που εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή, που ξεκίνησε η ψηφοφορία, παγιώθηκε μέσα στις 30 μέρες που διήρκεσε αυτή. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 331 φίλοι-αναγνώστες του Ζούμε Μοσχάτο δίνοντας ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι πιστεύει ο μέσος Μοσχατιώτης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος του Μοσχάτου αντιδρά αρνητικά σε μεγάλη πλειοψηφία σε μια πιθανή συνένωση με όμορους δήμους στα πλαίσια του Καποδίστρια 2, όταν και εφόσον υλοποιηθεί. Μόλις το 14% των ψηφισάντων απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε μια τέτοια προοπτική. Σε συζητήσεις στο facebook, σε άλλα blogs, αλλά πάνω από όλα στα στέκια μικρών και μεγάλων στη πόλη μας η ιδέα την συνένωσης κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει.
Δυστυχώς ή ευτυχώς αν και όποτε παρθεί μια τέτοια απόφαση, που θα αφορά συνολικά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αντίθεση των κατοίκων μπορεί να αλλάξει κάτι, επειδή ακριβώς θα εφαρμοστεί εκ των άνωθεν. Ακόμη και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων πιστεύω προσωπικά ότι είναι δύσκολο να σταματήσει μια τέτοια μεταρρύθμιση Μια οργανωμένη αντίδραση γίνεται δυσκολότερο να αποδώσει στην περίπτωση μιας πόλης 20.000+ κατοίκων αφού οι περισσότεροι δεν γνωριζόμαστε καλά καλά μεταξύ μας.
Μέχρι τότε όμως, πιστεύω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε στο ότι πρέπει άμεσα να ασχοληθούμε με την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την καθαριότητα, την ανάγκη για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας κ.α.
Δεν υπάρχει λόγος να φανατιζόμαστε για το αν ο υποψήφιος δήμαρχος της αρεσκείας μας, θα μπορεί να βγει δήμαρχος εύκολα ή δύσκολα σε ένα μητροπολιτικό δήμο ας σκεφτούμε και λίγο ποιος θα φροντίσει να μπορούμε να παρκάρουμε ξανά έξω από το σπίτι μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα:

Ναι 28 (8%)

Μάλλον ναι 21 (6%)

Όχι 255 (77%)

Μάλλον όχι 24 (7%)

Δ/Ξ, Δ/Α 3 (0%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 331


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...