Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Τα χάλια της πλατείας Μεταμόρφωσης (αναγνώστη)

Δημοσιεύω αυτούσιο το email που έλαβα από φίλο αναγνώστη για την εικόνα της πλατείας Μεταμόρφωσης:

"Είναι απαράδεκτη η εικόνα που δείχνει σήμερα η πλατεία Μεταμόρφωσης με τα αμέτρητα κακόγουστα "γκράφιτι"* και τα σπασμένα μάρμαρα που δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης και γκετοποίησης του κέντρου της πόλης. Μπορεί η ευθύνη να είναι συλλογική γιατί ποτέ δεν αντιδράσαμε στους βανδαλισμούς, που γινόντουσαν γύρω μας, αλλά και αυτός ο έρμος ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι;
Ακόμη και ο "Άγνωστος Στρατιώτης" δεν ξέφυγε από τη μανία κάποιων ανεγκέφαλων, και βρίσκεται σήμερα σε αυτή την άθλια κατάσταση προσβάλλοντας τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Κάποιοι κύριοι και κυρίες ξέρουν μόνο να θυμούνται την κατάσταση του μνημείου κάθε 28η Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου, που το μνημείο γίνεται καινούριο χάριν των φωτογραφιών που θα τραβηχτούν κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων.
Αυτό είναι το Μοσχάτο! Η εικόνα της καρδιάς της πόλης!
Σε όλους εμάς, "περαστικά μας"!

*Που ούτε γκραφίτι δεν είναι αφού σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δείγμα αυτής της τέχνης του δρόμου.

Αναγνώστης-Μοσχατιώτης


Σημείωση: Συμφωνούμε απόλυτα με όσα γράφει ο φίλος. Η σημερινή εικόνα είναι πράγματι απαράδεκτη και ντροπιάζει τη πόλη. Πλατείες που βρίσκονται σε απόμακρα σημεία της πόλης βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη κεντρική μας πλατεία. Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε και στο θέμα της συλλογική ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί και να μην περιμένουμε μόνο από ένα δήμο που έχει αποδείξει ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι θεατής.

2 σχόλια:

dini είπε...

Καλημέρα σας,
Παρ' όλον ότι δέν είμαι κάτοικος τής περιοχής, εν τούτοις πρέπει νά σάς πώ ότι μ' ενοχλεί αφάνταστα τό γεγονός τής καταστροφής τών μνημείων μέ τέτοιο απαράδεκτο τρόπο, όπως μ' ενοχλεί καί τό γεγονός ότι οι δήμαρχοι, νύν καί επόμενοι, μένουν συνήθως στά λόγια καί στίς στομφώδεις εξαγγελίες καί μόλις εκλεγούν, μήν τούς είδατε μήν τούς απαντήσατε!!!Πρέπει κάποτε νά μάθουμε νά τιμούμε τόν λόγο πού δίνουμε...Κάντε κάτι ώστε η πόλη τού Μοσχάτου νά ξαναβρή τήν παλιά,καθαρή καί φιλόξενη όψη της.

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα είναι όντως απαράδεκτη... Σε καθημερινή σχεδόν βάση επισκεπτόμαστε την πλατεία με το δίχρονο γιο μου. Η πραγματικότητα είναι η εξής: Εκτός από τα γκράφιτι και τα πατίνια που πηγαινοέρχονται (χωρίς να θέλω να θίξω τα παιδιά, άλλωστε καλά κάνουν και παίζουν στις πλατείες) η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Τρέμω κάθε φορά που το παιδί μου θα σκοντάψει και ακουμπήσει οποιοδήποτε μέρος από το σωματάκι του κάτω... Τα μάρμαρα είναι όντως σπασμένα και για την ακρίβεια τα δύο σκαλοπατάκια -ανεβαίνοντας στο μνημείο- είναι άκρως επικίνδυνα... Επίσης αναφέρω και το "χάος" στο κήπο πίσω από το μνημείο...
Λίγη προσοχή από όλους μας χρειάζεται και λίγη μέριμνα από την πλευρά του δήμου μας.... Είναι τόσο πολύ δύσκολο???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...