Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο 29/6 για το μέλλον της παραλίας

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα το ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για το μέλλον της παραλίας μας. Από νωρίς, μέσα και έξω από την αίθουσα είχαν μαζευτεί εκατοντάδες πολίτες, που έδειξαν ενδιαφέρον για τη συζήτηση. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της Μεσοποταμίας, με πανό και μαύρες σημαίες. Η συζήτηση δυστυχώς δεν θύμιζε διάλογο, δικαιολογημένα ίσως καθώς ήταν αδύνατο να γίνει διάλογος με τόσο πολύ κόσμο. Την εισαγωγή έκανε ο δήμαρχος κος Ταξιάρχης Παπαντώνης, με μια αναδρομή της ιστορίας του θέματος «Παραλία Μοσχάτου». Ουσιαστικά επρόκειτο για τον απολογισμό της δράσης του, και έκλεισε λέγοντας ότι είναι ικανοποιημένος από την πρόταση που παρουσίασε το τεχνικό γραφείο και από την αποδοχή της Ολυμπιακά Ακίνητα.
Στη συνέχεια σειρά είχε η ανάλυση του τεχνικού γραφείου, ίσως το πιο βαρετό μέρος καθώς οι υπεύθυνοι του γραφείου έπρεπε να παρουσιάσουν αναλυτικά τη πρόταση τους και αποδείχτηκαν κακοί ομιλητές, αφού ο κόσμος έδειχνε να κουράζεται από τις πολλές λεπτομέρειες
Όταν ήρθε η σειρά να παρουσιάσουν τα ερωτήματά τους οι εισηγητές των δημοτικών παρατάξεων, υπήρξε ένταση, όταν ο κος Βασίλης Σπανάκης, επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας, αντέδρασε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν οι εισηγήσεις και για το χρόνο που θα αναλογούσε στο κάθε ομιλητή. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έδινε 10 λεπτά για να κατατεθούν μόνο ερωτήματα. Αυτό εξόργισε το κο. Σπανάκη, που ζήτησε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκληρωμένη τοποθέτηση των εισηγητών.
Ο κος Σπανάκης παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν, ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει εκτάσεις από τη παραλία στο Σ.Ε.Φ. και στο Beach Volley, ενώ ετοιμαζόταν να παρουσιάσει και άλλα στοιχεία με DVD και χάρτες για λάθη της δημοτικής αρχής. Τελικώς οι συχνές διακοπές και παρεμβάσεις, που γινόντουσαν προφανώς επίτηδες για να χτυπήσουν επικοινωνιακά το Σπανάκη, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει την εισήγησή του. Κοινό ερώτημα των τριών άλλων εισηγητών επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ήταν η χρηματοδότηση του έργου και από πού θα προέρχεται. Ο δήμαρχος απάντησε ότι και επιθυμία του δήμου είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί κυρίως από δημόσιες επενδύσεις αλλά δεν αποκλείει και τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. Αυτά που ειπώθηκαν ήταν πολλά και σίγουρα δεν γίνεται να αναφερθούν όλα εδώ αφού το συμβούλιο κράτησε πολλές ώρες.
Κακή εντύπωση άφησε το γεγονός, ότι η άποψη της Μεσοποταμίας ακούστηκε πολλαπλώς, αφού διαφορετικά άτομα είτε δηλώνοντας ως ιδιότητα «εκπρόσωπος της Μεσοποταμίας», είτε απλώς «ιδιώτης» επαναλάμβαναν τις ίδιες θέσεις. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έδειξαν τη δυσαρέσκεια τους για αυτή την άνιση κατανομή χρόνου. Τέλος ο δήμαρχος επιτέθηκε εναντίον όσων εκφράζουν «ακραίες απόψεις», και είπε μια φράση, η οποία ενόχλησε αρκετά τους αριστερών πεποιθήσεων παρευρισκόμενους, «Ευτυχώς που δεν ζούμε σε κομμουνισμό
Αν προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα είναι, ότι βρισκόμαστε στη αρχή, αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει κάτι δεδομένο μέχρι στιγμής, ούτε όσον αφορά τα χρήματα ούτε όσον αφορά τη μελέτη του έργου. Το καλό είναι πως για πρώτη φορά ετέθη το θέμα σοβαρά επί τάπητος. Με την παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση είναι σίγουρο πως το θέμα τη παραλίας θα είναι το κύριο σημείο αντιπαράθεσης των δημοτικών εκλογών του 2010. Εξελίξεις λοιπόν μετά το 2010, παρόλα αυτά ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια παραλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...