Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Συντροφικά μαχαιρώματα και γαλάζιες αβρότητες

Σε ψυχρό πόλεμο οδηγούνται οι σχέσεις των κύριων διεκδικητών της διαδοχής Παπαντώνη. Δυο είναι οι κύριοι διεκδικητές, οι οποίοι από τώρα με ορίζοντα τις εκλογές του 2010 προσπαθούν να ενισχύσουν τα ερείσματα τους πρωταρχικά σε επίπεδο κομματικού, δηλαδή «πράσινου» ακροατηρίου και εν συνεχεία σε ευρύτερο επίπεδο πλησιάζοντας και ψηφοφόρους εκτός ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι για το πράσινο χρίσμα οργανώνουν την επικοινωνιακή τους δραστηριότητα χρησιμοποιώντας εφημερίδες, facebook, blogs αλλά και την σταθερή αξία του καφενείου/καφετέριας. Καθημερινά εμφανίζονται άτομα και ομάδες ανθρώπων που εκφράζονται ανοιχτά υπέρ του ενός ή του άλλου. Σε κίνηση ματ οδεύει να εξελιχθεί η δημιουργία ομάδας στο facebook υπέρ του Ανδρέα Ευθυμίου, την οποία συνυπογράφουν οι «νέοι του Μοσχάτου». Πρώτος διδάξας βέβαια της χρήσης των νέων μέσων για την προβολή της υποψηφιότητας του υπήρξε ο Αθανάσιος Ντερέκας, ο οποίος και blog διαθέτει και προσωπική σελίδα υποστηρικτών στο facebook. Εκτός ιντερνέτ, ο Ντερέκας επενδύει και στην προσωπική του επαφή με τους ψηφοφόρους, επισκεπτόμενος κάθε Κυριακή τα περισσότερα στέκια των Μοσχατιωτών. Την προτίμηση της στο πρόσωπο του Ντερέκα εκφράζει και η νέα τοπική εφημερίδα «Πόλης Όραμα» που αν και προβάλετε ως εφημερίδα όλων των δημοτών σαφώς εκφράζει περισσότερο τους πράσινους ψηφοφόρους.
Σ τις αγωνίες των δυο βασικών υποψηφίων, για να μην εξετάσουμε ακόμα και το τρίτο όνομα, που ακούει στο όνομα Άρης Κρεμύδας, προστίθεται η πρόθεση του «Μεγάλου», όπως τον χαρακτηρίζουν, νυν δήμαρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη. Ο ίδιος επίσημα έχει δηλώσει ότι όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά και ότι δεν θα εμπλακεί την εσωκομματική διαδικασία για την απόδοση του χρίσματος. Βέβαια η μια εκ των δυο πλευρών ήδη μιλά για δαχτυλίδι που δόθηκε εκφράζοντας δημόσια της δυσαρέσκεια της και λέγοντας, ότι το πρώτο λόγο τον έχει ο λαός και οι φίλοι της παράταξης.
Από την άλλη μεριά στο γαλάζιο στρατόπεδο οι σχέσεις μεταξύ Σπανάκη και Λιβάνιου, που ποτέ δεν υπήρξαν κακές δείχνουν να μην διχάζουν τους παραδοσιακά γαλάζιους ψηφοφόρους. Οι κινήσεις από τη μια πλευρά τουλάχιστον για διάλογο είναι δεδομένες, κανείς βέβαια δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα για συνεργασία αλλά το κλίμα είναι από ουδέτερο μέχρι καλό, ίσως γιατί ποτέ δεν ήρθαν σε αντιπαράθεση οι δυο άντρες. Ο ίδιος ο Βασίλης Σπανάκης έχει εκφραστεί με σεβασμό στο πρόσωπο του γαλάζιου αντιπάλου του, λέγοντας, ότι είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν και δεν τους χωρίζει τίποτα.
Δεδομένης της κατάστασης το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2010 θα έχουμε τις πιο ενδιαφέρουσες δημοτικές εκλογές στη πόλη μας. Για το ποιος θα είναι ο νικητής θα αποφασίσουν οι πολίτες, οι οποίοι στο σύνολό τους εκφράζονται υπέρ αυτού που θα δώσει απαντήσεις στα ζητήματα της παραλίας, του Κηφισού, της ασφάλειας, της καθαριότητας και της οικονομικής ανάκαμψης του δήμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι και αξιόλογοι να ασχολούνται με πράσινους, κόκκινους και θαλασσί δημάρχους. Οι χρωματιστοί υποψήφιοι δεν είναι άλλο από επίδοξους κομματάρχες που θέλουν να σφετεριστούν υψηλόμισθες κυβερνητικές θέσεις. ΝΑΙ στην πολιτική στους δήμους, ΟΧΙ στα κόμματα και τα χρίσματα που καταδικάζουν σε μετριότητα και υποταγή τις τοπικές κοινωνίες. Αυτή την θέση πρέπει να στηρίζουν όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης των, εκτός αν ετοιμάζονται να γίνουν υπάλληλοι των πολιτικών γραφείων πολιτευτών.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Κοίταξε φίλε/φίλη δεκτή κάθε άποψη αλλά τι προτείνεις; Να μην ασχολούμαστε με θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τα κοινά; Καλώς ή κακώς οι δήμαρχοι προέρχονται από κάποιο κόμμα κάθε φορά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...