Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Καταλήψεων Συνέχεια...

Από σήμερα, Δευτέρα 29/10 το 2ο Λύκειο Μοσχάτου τελεί υπό κατάληψη. Το θέμα έθεσαν μαθητές της Β΄ Λυκείου οι οποίοι πήραν με το μέρος τους, τους μαθητές της Α΄ τάξης και ένα μέρος των μαθητών της Γ΄. Αιτήματα δεν υπάρχουν παρά μόνο μια ανυπόγραφη και χωρίς τίτλο προκήρυξη, που μάλλον θυμίζει φύλλο οδηγιών προς τους νεαρούς καταληψίες.
Δυστυχώς το περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα! Κάποιοι φαίνεται πως επενδύουν στον αυθορμητισμό, στην επαναστατικότητα, ακόμα και στον χαβαλέ των νεαρών μαθητών, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Για άλλη μια φορά χάνονται ώρες μαθημάτων και όλο και περισσότεροι μαθητές στρέφονται σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την απόφαση της κατάληψης για άλλη μια φορά ήταν αδιαφανής, όπως καταγγέλλεται από τους μαθητές, αφού δεν ακολουθήθηκε η ορισμένη διαδικασία. Τα μέλη της μαθητικής κοινότητας του 2ου Λυκείου κλήθηκαν να αποφασίσουν σε καθεστώς οχλοκρατίας και αδιαφάνειας. Δυστυχώς η απόφαση, όπως φαινόταν είχε ήδη παρθεί και η ψηφοφορία ήταν τυπική.
Απαράδεκτη κρίνεται και η συμπεριφορά των καθηγητών, οι οποίοι κάθε άλλο προσπάθησαν να αποτρέψουν τους μαθητές από αυτή την απερίσκεπτη απόφαση. Έδειξαν να δέχονται με ανακούφιση την απόφαση για κατάληψη αφού μπόρεσαν να πάνε για καφέ σε κεντρική καφετέρια της πόλης μας στην οδό Χρ. Σμύρνης.

1 σχόλιο:

Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης είπε...

ΕΛΕΟΣ! Οι καταστροφικές και αντιδραστικές κινήσεις που γίνονται από τους δήθεν αριστερούς νεοφασίστες των σχολών και καταλύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τώρα και στα σχολεία!! Μα καλά δεν έχουν τσίπα αυτοί που υποκινούν τα παιδιά σε τέτοιες βλακείες; Είναι τρόπος αυτός αντίδρασης στα προβλήματα;

Αλλά βέβαια. Ζούμε στην Ελλάδα του χαβαλέ, του φραπέ, του ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ από γονείς, που έχουν καταστρέψει το θεσμό της οικογένειας και της σωστής διαπαιδαγώγησης, αλλά και από του σημερινούς "καθηγητές", που δεν μπορούν πλέον να ονομάζονται λειτουργοί.

Σε μια κρίσιμη ηλικία αυτή της εφηβείας, δίδουμε τέτοια διάδαγματα στα παιδιά μας, που τα οδηγούμε προς την καταστροφή...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...