Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Μοσχάτο η δική μας Βενετία..

Το Μοσχάτο μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως η "Βενετία" των Αθηνών. Έχει ξακουστό καρναβάλι αλλά και υγρό στοιχείο.. Θα προτιμούσαμε να είχαμε μόνο το πρώτο και σίγουρα όχι το δεύτερο! Τα τελευταία 15 χρόνια, για τα οποία μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αντιμετωπίζοὒμε το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που βρέχει. Αν βρέξει λίγο έχει καλώς, απλώς θα βουτήξουμε τα πόδια μας στα νερά μέχρι λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Αν όμως βρέξει πολύ; Τι θα κάνουμε; Καλύτερα να ρωτήσουμε τους πριν από λίγα χρόνια πλημμυροπαθείς συμπολίτες, οι οποίοι μέσα από την καταστροφή των περιουσιών τους κατάφεραν, να αποκομίσουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές επιβίωσης σε θεομηνίες.
Χτες (20/10/07) έβρεχε αρκετά, αλλά έβρεχε για κάποιες διάσπαρτες ώρες. Μπορεί να μην είχαμε καταστροφές αλλά είχαμε μεγάλα προβλήματα στη κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών σε Χρυσ. Σμύρνης, Αργοστολίου και Κοραή όπου βρίσκεται και το Δημαρχείο (!!!). Είναι λοιπόν απαράδεκτο να συνεχίζει η πόλη μας να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας των βρόχινων νερών, κάθε φορά που έχουμε μια μπόρα! Αν λοιπόν οι δρόμοι γίνονται επικίνδυνοι και απροσπέλαστοι με μία μόνο μπόρα, τι θα γίνει αν έχουμε συνεχείς καταιγίδες για σειρά ημερών;
Πρέπει επιτέλους να παρθούν σοβαρά μέτρα! Καλές είναι οι πλατείες και τα παγκάκια αλλά μπορεί να γίνει και ένα σοβαρό έργο σε αυτή την άμοιρη πόλη; Θα γίνουν επιτέλους αντιπλημμυρικά έργα; Θα καθαριστούν ποτέ σοβαρά τα φρεάτια; Αν δεν γίνουν όλα αυτά κάποια στιγμή τα νερά θα μπουν και στο ίδιο το Δημαρχείο και τότε μάλλον θα κάποιοι θα αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά το πρόβλημα.

2 σχόλια:

Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης είπε...

O παραλληλισμός με τη Βενετία ήταν όντως πολύ πετυχημένος! Βέβαια εκεί έχουν συνηθίσει να ζουν πάνω στα νερά, ενώ εδώ που πατάμε γερά στο έδαφος είναι αδικαιολόγητο με μπόρα πάνω από 10 λεπτά να πλημμυρίζουν τα πάντα... Επιτέλους ποιά ποιότητα ζωής μας εξασφαλίζει αυτός ο Δήμος? Αφού όσα έργα γίνονται απλά "τυχαίνει" να βοηθούν κι εμάς, καθώς κριτήριο είναι η βιτρίνα και η πολιτική σκοπιμότητα. Για να μην μιλήσουμε για το πόσο έχουν εμπλουτίσει τα περιουσιακά στοιχεία οι Κοι κοι διοικούντες. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. ΕΜΕΙΣ φτάιμε, που ενώ σε τοπικό επίπεδο είναι πιο εύκολο να πιέσουμε για αλλαγές, καθόμαστε στον καναπέ και αντιδράμε μόνο άμα δεν μπορούμε από τα νερά να περάσουμε ...στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστη έκπληξη το blog σου για το Μοσχάτο. Ελπίζω να συμβάλλει στο να γίνει η πόλη καλύτερη.
Καλή αρχή!

Σπύρος Γ.
Δημοσιογράφος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...