Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δημοψήφισμα για τη συνένωση ή όχι του Μοσχάτου

Την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος ζήτησε η Δημοτική Παράταξη "Νέες Αξίες για το Μοσχάτο" με έγγραφο της προς το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 13/1/2010. Πρότεινε στη Δημοτική Αρχή να συμφωνήσει στην εφαρμογή του Νόμου 3463/2006 έτσι ώστε οι πολίτες του Μοσχάτου να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν αν επιθυμούν συνένωση με άλλους Δήμους ή όχι δια μέσω της διενέργειας Τοπικού Δημοψηφίσματος. Τα νέα για τη πρωτότυπη αυτή πρόταση κυκλοφόρησαν σήμερα από νωρίς μέσω SMS. Οι "Νέες Αξίες για το Μοσχάτο" αφουγκραζόμενες το λαϊκό αίσθημα κινήθηκαν έγκαιρα και έθεσαν ένα επίκαιρο και καθαρά πολιτικό ζήτημα, ξεφεύγοντας από την εσωστρέφεια που παρατηρείται το τελευταίο καιρό στα αυτοδιοικητικά της πόλης μας σε όλες τις παρατάξεις για το ποιος θα πάρει το χρίσμα ή όχι. Η πρόταση για την διενέργεια του Τοπικού Δημοψηφίσματος θα πρέπει να βρει συμμάχους και απόδή σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα του Μοσχάτου αφήνοντας στην άκρη τη μικροπολιτική και τις κομματικές αγκυλώσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να μπορούμε να αποφασίσουμε, πρέπει να γίνει πρώτα πολιτική συζήτηση και να διατυπωθούν όλες οι απόψεις. ¨εχει πολιτική πρόταση ο Β. Σπανάκηε ή στρίβει δια του δημοψηφίσματος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις περιοχών και όχι δήμων.
Η συγχώνευση με την καλλιθέα, το ρέντι και τον τάυρο θα μας μετατρέψουν σε ένα μεγάλο παγκράτι ή κυψέλη, αν ο συντελεστής δόμησης του μοσχάτου μεγαλώσει.
Αν όμως η συγχώνευση μοσχάτου - νέο φάληρο - τζιτζιφιές θα ήταν ότι το καλήτερο, γιατί υπάρχουν πολοι κοινοί παρονομαστές και στόχοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...