Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Φωτιές άναψε ο Καποδίστριας 2!

Φωτιές άναψαν στη πόλη μας, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό σχετικά με το μέλλον του δήμου, στη περίπτωση που εφαρμοστεί τελικά το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, "Καποδίστριας 2", το οποίο προβλέπει την ένωση δήμων, για τη δημιουργία μητροπολιτικών δήμων και υιοθέτηση του γερμανικού εκλογικού μοντέλου, που θα δίνει την δυνατότητα να εκλέγονται 2-3 βουλευτές από το μητροπολιτικό δήμο της περιοχής.
Οι πληροφορίες μιλάνε για πιθανή συνένωση των δήμων Μοσχάτου, Ρέντη και Ταύρου, ή και Καλλιθέας
Ήδη στο facebook έχουν δημιουργηθεί δυο group, που αντιτίθενται σε αυτή τη προοπτική. Τα επιχειρήματα συνοψίζονται σε δυο γενικές κατηγορίες.
Πρώτον στο φόβο παραμέλησης, του ήδη αρκετά παραμελημένου Μοσχάτου, και δεύτερον στο "Μοσχατιώτικο σωβινισμό", ανάλογο φαινόμενο, που έχει υπάρξει σε πολλές επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας - άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές ότι είμαστε χωριό και ότι αυτός είναι ο λόγος που γουστάρουμε ότι είμαστε Μοσχατιώτες! -
Οι πιο ψύχραιμοι, όπως και ο υποφαινόμενος (θέλω να πιστεύω), πρέπει να δούμε πρώτα τι προβλέπει το σχέδιο, πριν ξεκινήσουμε να αποκλείσουμε με οδοφράγματα τη γέφυρα που βγάζει στη Πειραιώς. Πιθανόν να είναι ένα σχέδιο αρκετά ευνοϊκό για την πόλη μας. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε, αφού βασιζόμαστε σε σκόρπιες πληροφορίες πιθανόν αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Στο διάλογο αυτό, που ήδη έχει ξεκινήσει η συνεισφορά του Ζούμε Μοσχάτου θα είναι μια ανοιχτή ψηφοφορία για την αποψή μας σχετικά με το θέμα. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ένα μήνα και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις τάσεις που επικρατούν. Σε αυτή τη ψηφορία αν θέλετε καλέστε και φίλους σας, που πιθανόν να μήν είναι αναγνώστες του blog για να πάρουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Η εφαρμογή της ψηφοφορίας θα βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Καλή νύχτα και καλό ψήφο!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΩΘΟΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ Μ Α Υ Ρ Ο Γ Ι Α Λ Ο Υ Ρ Ο Υ Σ ΠΙΑ.

Stellina GP είπε...

Πού μπορούμε να βρούμε ουσιαστικά στοιχεία και πληροφορίες για το τι θεσμικά και πρακτικά πλαίσια περιλαμβάνει η πιθανή συνένωση? Εκτός του εκλογικού σχεδίου, τι άλλες πληροφορίες έχουμε για το πού αποσκοπεί η συνένωση? Υπάρχουν κρατικά στοιχεία/στατιστικές δημοσιευμένα/ες για την ενημέρωσή μας? Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΛΛΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗ USA.ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ opengov.gr.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι τα συν και τα πλην.
Αν πρόκειται να ενωθούμε με την καλλιθέα, ρέντη, ταυρο και πάει ο συντελεστής δόμησης του μοσχάτου στον Θεό και γίνουμε σαν την κυψέλη, το παγκράτι ή τον βύρωνα να μου λείπει..

Το μοσχάτο κατά την άποψη μου πρέπει να συνενωθεί όχι με δήμους αλλά με συγκρεκριμένες περιοχές τους όπως το νέο φάληρο και τις τζιτζιφιές όπου υπάρχουν κοινοί παρονομαστές και στόχοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...