Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί τιμωρούν τον κόσμο του Μοσχάτου; (email από αναγνώστη)

Γιατί τιμωρούν τον κόσμο του Μοσχάτου;

Την Κυριακή το απόγευμα μετά την συνέλευση της κίνησης πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», που είχε θέμα τον προγραμματισμό των ενεργειών μας για την διεκδίκηση της παραλίας μας, πήγα με τον νομικό, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της κίνησης για μια επιτόπια ενημέρωση στον χώρο. Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Το ξηρό κανάλι, που βρίσκεται μεταξύ του χώρου, που διαχειρίζεται η ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα» και του υπερυψωμένου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, έχει μετατραπεί σε χωματερή. Κάποιοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει μπάζα και σκουπίδια. Ο όγκος των σκουπιδιών μαρτυρά ότι αυτό πρέπει να γίνεται πολλούς μήνες τώρα χωρίς κανείς να φιλοτιμείται να καθαρίσει. Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον καθαρισμό του χώρου, το ΥΠΕΧΩΔΕ ή ο Δήμος Μοσχάτου. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ως πολίτη, λίγο με ενδιαφέρει να βρω εγώ την άκρη. Εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, θέλουμε να ζούμε σε περιβάλλον καθαρό και υγιεινό, είναι δικαίωμα μας. Και υποχρέωση της πολιτείας (υπουργείο και δήμος) είναι να μας το εξασφαλίζει.
Γιατί όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχει φωλιάσει η υποψία, ότι Υπουργείο και Δήμος τιμωρούν τις Μοσχατιώτισες και τους Μοσχατιώτες επειδή είναι αντίθετοι με την τσιμεντοποίηση της παραλίας τους από την ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα»;
Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ
Μέλος της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου
«Μεσοποταμία»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΜΠΗ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣς ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ ΟΠΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ<< ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ>> ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...