Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

«Προσέξτε μας στους δρόμους» φώναζαν οι ποδηλάτες στο Μοσχάτο (φωτό)

«Προσέξτε μας στους δρόμους». Αυτό φώναξαν το απόγευμα του Σαββάτου, στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Μοσχάτο, οι ποδηλάτες της Αθήνας.
  
Απέκλεισαν την είσοδο στα αυτοκίνητα διεκδικώντας ασφάλεια στους δρόμους και ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τα ατυχήματα που σημειώνονται με θύματα ποδηλάτες από ασυνείδητους οδηγούς.
  
Αφορμή για την ποδηλατική διαμαρτυρία είναι ο σοβαρός τραυματισμός τριών ποδηλατών από ασυνειδητο οδηγό αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα.
  
Ο οδηγός, όπως κατήγγειλαν ποδηλάτες που βρέθηκαν στο σημείο, έκανε επικίνδυνες “φιγούρες” στον παράδρομο του ΣΕΦ στο ύψος του Μοσχάτου και τραβούσε απότομα χειρόφρενο. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει τους ποδηλάτες.
  
Σημειώνεται ότι ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται συχνά από ποδηλάτες, πολλές φορές και από παιδιά ποδηλάτες. Κι αυτό διότι οδηγεί στους ελεύθερους χώρους των ολυμπιακών ακινήτων. Χρησιμοποιείται όμως και από ασυνείδητους οδηγούς…
  
Το πρόσφατο τροχαίο με θύματα ποδηλάτες δεν είναι το μοναδικό το τελευταίο διάστημα, σημειώνουν οι ποδηλάτες. Πριν από δύο εβδομάδες αυτοκίνητο παρέσυρε έναν 14χρονο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή του Ρίου στην Πάτρα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση αλλά τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 18 Μαΐου.
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...