Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου για το Πράσινο Σημείο στο Ταύρο

ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώην Δημαρχείο του Ταύρου, ψηφίστηκε ομόφωνα “ΝΑΙ” στο “Πράσινο Σημείο”, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε μέρος του χώρου στην οδό Σαλαμίνας.

Στην παρουσίαση της εφαρμογής του σχεδίου του “πράσινου σημείου”, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Καραβασίλη μίλησε για το θέμα της παράνομης καύσης των καλωδίων και την ανάγκη να υπάρξουν τέτοιες πρακτικές όπως το “πράσινο σημείο” προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επιτροπές κατοίκων της περιοχής, ενώ αναφέρθηκαν τα θετικά σημεία του “πράσινου σημείου”. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα σύστημα ανακύκλωσης υλικών, μία πρακτική ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μέσα από τη λειτουργία του προγράμματος είναι η παύση της παράνομης καύσης των καλωδίων, η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, η αντιμετώπιση της παραοικονομίας, η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αποβλήτων και η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ σε κατάλληλο και βιώσιμο χώρο.

Η τελική απόφαση της Συνεδρίασης ήταν ομόφωνη υπέρ της έναρξης του “πράσινου σημείου” στο οικόπεδο της οδού Σαλαμινίας. Ο κ. Σπανάκης από την αντιπολίτευση αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρότεινε να συζητηθεί το θέμα εκ νέου μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έχει κάνει επανειλημμένες ενέργειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης καύσης των καλωδίων, ενώ τάχθηκε υπέρ της απόφασης για το σχεδιασμό του “πράσινου σημείου”. Όπως ο ίδιος δήλωσε “ το “πράσινο σημείο” είναι η λύση που προτείνουμε, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλη λύση βιώσιμη και ρεαλιστική. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος θα πραγματοποιηθεί υπό προϋποθέσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία του. Σε περίπτωση μη σωστής εφαρμογής, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα κινητοποιηθώ άμεσα. Απώτερος στόχος είναι η παύση της καύσης των καλωδίων και η μετεγκατάσταση του πληθυσμού των ΡΟΜΑ, ώστε να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες”.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...