Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2012!

Πολλές ευχές για ένα δημιουργικό και ελεύθερο 2012, με υγεία και αγάπη για εσάς και τους αγαπημένους σας! Χρόνια πολλά!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσιες σχέσεις και λαϊκισμός

Κακό πράγμα ο λαϊκισμός ειδικά όταν γίνεται εκμεταλλευόμενος ένα φρικτό γεγονός. 
Το πρόσφατο περιστατικό βίας με θύματα τρία σκυλιά στο Μοσχάτο, έγινε η αιτία να απολαύσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας οι απανταχού όψιμοι φιλόζωοι. 
Και εντάξει να παραβλέψουμε τους ακτιβιστές του facebook, που ανήμερα των Χριστουγέννων εύχονταν να πεθάνει ο δράστης και τα παιδιά του από καρκίνο (Πράγματι πολύ χριστιανικό!), δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τη μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου κατά του δράστη, η οποία ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες. 
Θα μου πείτε ένα καλό έκανε ο Δήμος και πάω να το βγάλω ξινό; Θα με κατηγορήσετε για στείρα αντιπολίτευση; 
Όχι! Απλώς θα σας υπενθυμίσω πως στο Μοσχάτο η παρανομία στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις αγγίζει το 101%, σύμφωνα με δημόσια παραδοχή στελέχους του Δήμου, αλλά ουδέποτε είδαμε μια μήνυση για τέτοια θέματα! 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 1/1 σε Μοσχάτο/Ταύρο, Νίκαια/Ρέντη


Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη έως την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2012 σε δρόμους των Δήμων Μοσχάτου/ Ταύρου και Νίκαιας/ Αγίου Ιωάννη Ρέντη, λόγω εργασιών κατασκευής δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ.

Όταν δεν θα εκτελούνται εργασίες, το οδόστρωμα θα αποδίδεται ολόκληρο στην κυκλοφορία, ενώ εργασίες δεν θα εκτελούνται καθημερινά κατά τις ώρες 15.00 έως 17.00.


Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για πρατήριο φυσικού αερίου στο Μοσχάτο

Τα κόλπα των βενζινάδικων άρχισαν να κάνουν και τα πρατήρια υγραερίου κίνησης. Με είχαν ενημερώσει για κάποιο πρατήριο στο Μενίδι, ότι βάζει αέρα, δεν πήγα ποτέ εκεί από τότε που έβαλα το κιτ στο αυτοκίνητό μου, αλλά την πάτησα την προπαραμονή των Χριστουγέννων στο πρατήριο που είναι αμέσως μετά από την γέφυρα Μοσχάτου.........................................* Δεν το ήξερα και τυχαία ένας ταξιτζής μου το συνέστησε. Εβαλα λοιπόν 39 ευρώ και ξεκίνησα για.....ταξίδι χωρίς να κοιτάξω την βελόνα που είναι στο πόρτ-μπαγάζ και το είχα γεμίσει με τσάντες. Πήγα έως τα Βασιλικά Χαλκίδας και το μοτέρ έσβυσε. Γύρισα στην βενζίνη για να φθάσω στον προορισμό μου και εκεί ανεκάλυψα την κομπίνα. Προσοχή μεγάλη λοιπόν όταν βάζετε υγραέριο, να κοιτάτε πάντα την ένδειξη επάνω στο τάνκ και καλό είναι να τους ενημερώνετε, ειδικά στο συγκεκριμένο πρατήριο του Μοσχάτου, ότι πολλοί πελάτες έχουν κάνει καταγγελίες για την κομπίνα τους με τον αέρα κοπανιστό που τους γεμίζουν....



* Το κείμενο έχει επεξεργαστεί για νομικούς λόγους.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα το κτήνος που προσπάθησε να σκοτώσει τρία σκυλιά στο Μοσχάτο

Αυτή την ώρα ενώπιον του εισαγγελέα ακροάσεων βρίσκεται ο Αλβανός, που χτες με μανία προσπάθησε να σκοτώσει τρία σκυλιά επειδή κυνήγησαν μια κότα του! Το περιστατικό συνέβη στην οδό Μιαούλη, ο δράστης παγίδευσε τα τρία σκυλιά σε ένα οικόπεδο και με ένα σιδερολοστό έβγαλε πάνω τους όλο του μένος του για μια κότα που κυνήγησαν τα αδέσποτα αυτά σκυλιά! Οι γείτονες έμειναν άφωνοι από τη πρωτοφανή βαρβαρότητα και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία να καταγγείλουν του γεγονός. Τότε ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες αλλόφρων απείλησε τη ζωή όποιου τολμήσει να τον καταγγείλει στις αρχές! Έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός πως, ο Έλληνας αφεντικό του είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά! Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός θα ισχυριστεί στον εισαγγελέα ότι αυτός ήταν το θύμα της επίθεσης και έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παραβλέποντας το γεγονός ότι παρέσυρε και παγίδευσε τα τρία σκυλιά, ήταν ένοπλος και λίγο έλειψε να τους λιώσει τα κεφάλια.


Δείτε φωτογραφίες από τα τρία κακοποιημένα σκυλιά:

Το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της "Αποστολής" εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μοσχάτο-Ταύρος


Τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου τέλεσε σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στο αυτόφωρο άνδρας για φόνο και κακοποίηση ζώων στο Μοσχάτο!

Ένας αλλοδαπός άνδρας, σήμερα το πρωί στο Μοσχάτο, σκότωσε ένα σκυλί και κακοποίησε βάναυσα άλλα δύο αδέσποτα σκυλιά, γιατί σύμφωνα με αυτόν του έφαγαν δύο κότες..  ο άνδρας  έγινε αντιληπτός και λίγο αργότερα συνελήφθηκε και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, τα άλλα δύο σκυλιά έχουν μεταφερθεί σε κτηνίατρο, σε πολύ κακή κατάσταση,  παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε με νεότερο. Ελπίζουμε να σωθούν τα σκυλιά.

Πηγή: Άστεγος Διαβάτης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Απολογισμός & ευχές από τον Βασίλη Σπανάκη & την παράταξη "Ενωμένοι Πολίτες"

Το Ζούμε Μοσχάτο έχει στα χέρια του και σας παρουσιάζει την ευχητήρια επιστολή του Βασίλη Σπανάκη και της παράταξης "Ενωμένοι Πολίτες" για τις γιορτές. 
Η δισέλιδη αυτή επιστολή αποτελεί ταυτόχρονα μια περιγραφή όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου αλλά και ένας απολογισμός του δημοτικού έργου της παράταξης "Ενωμένοι Πολίτες". 


Το κεντρικό μήνυμα του Βασίλη Σπανάκη στην επιστολή είναι:  
Ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη κρίση σε μοναδική ευκαιρία για την αναπτυξή του!


Πατήστε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε την επιστολή:

Επέστρεψε ο μικρός Χριστός στη φάτνη του Μοσχάτου!

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μικρού Χριστού, αφού επέστρεψε στη φάτνη του, που έχει στηθεί μπροστά από τον ναό στη πλατεία Μεταμόρφωσης. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν συγκινήθηκαν οι απαγωγείς του διαβάζοντας τη προηγούμενη μας ανάρτηση για το ίδιο θέμα και αποφάσισαν να κάνουν μια καλή πράξη εν όψει Χριστουγέννων, ή αν ο Δήμος έτρεξε να μπαλώσει τη κακοφωνία της άδειας φάτνης από τον ίδιο το πρωταγωνιστή της σκηνής, που αντιπροσωπεύει. 
Σημασία έχει ότι τέλος καλό όλα καλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες!

Εγκαίνια αύριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη πόλη μας

Αύριο Παρασκευή 23/12 στις 18:00 θα γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΜΚΟ "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ταύρο Αθ. Διάκου 1, στην πλατεία Αττάλειας. 
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα γίνει με την αρωγή του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και αποτελεί σημείο σύγκλισης τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η έμπνευση της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, ενώ στη πραγματοποιησή της σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Σπανάκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Αρχιεπισκοπή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Αποστολή Αγάπης" θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 200 περίπου οικογενειών της ευρύτερης περιοχής που έχουν πραγματικά ανάγκη βοήθειας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεψαν το μικρό Χριστό από τη φάτνη στο Μοσχάτο!

Σε παράδοση τείνει να εξελιχθεί το κακόγουστο αστείο κάποιων να κλέβουν κάθε χρόνο το ομοίωμα του μικρού Ιησού από τη φάτνη, που στήνεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Μοσχάτο. Φέτος για άλλη μια χρονιά λίγες μόλις μέρες αφού στήθηκε η φάτνη στη πλατεία, ο μικρός Ιησούς έκανε φτερά! Σίγουρα η πράξη αυτή γίνεται με σκοπό τη πλάκα και το χαβαλέ, προσβάλει όμως τόσο την αισθητική όσο και το θρησκευτικό αίσθημα, όλων αυτών που θεωρούμε ακόμα τα Χριστούγεννα κάτι σημαντικό για τη ζωή μας. 

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση τροφίμων από τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για συγκέντρωση τροφίμων με σκοπό να διατεθούν στα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας. 
Πολλοί Μοσχατιώτες παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα δείχνοντας ότι αυτές τις μέρες δεν ξεχνούν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. 

Βοηθήστε την Ίρις να επιστρέψει σπίτι της

Λάβαμε σήμερα το παρακάτω μήνυμα από τη Μάρα, που έχασε τη σκυλίτσα της χτες το απόγευμα εδώ στο Μοσχάτο. Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί ξανά και να επιστρέψει σπίτι της.




ΧΑΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17.12.11, ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ 
ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΔΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, 
ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΡΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΕΤΩΝ, ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ 
ΣΚΑΛΙΜΠΟΡ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ!!! ΤΗΛ 6944 644611 
Μάρα Λάγγη 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Κοινότητα Μοσχάτου δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Από τις 17 έως τις 27 Δεκεμβρίου, πρόκειται να στηθεί περίπτερο στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, όπου όλοι μας θα μπορούμε να προσφέρουμε τρόφιμα.
Όσα τρόφιμα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στις οικογένειες μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης.

Σπανάκης: Κρύβουν την ανικανοτητά τους πετώντας λάσπη!

Δήλωση Βασίλη Σπανάκη για τα όσα εξελίχθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

«ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ»

Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και η παράταξη Ευθυμίου έχει εγκλωβιστεί στα ενδοπαραταξιακά προβλήματά της αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά και καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και τους πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Την ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή δείχνει ανικανότητα και φανερώνει τις κακές επιλογές της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, επιδίδεται σε προσωπικές αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εφαρμόζοντας μικροπολιτική του
καφενείου, υποβαθμίζοντας με τραμπουκισμούς συνολικά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και κυρίως τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί η Δημοτική Αρχή να επιδίδεται στα ανωτέρω καλύτερα να ασχοληθεί, ως οφείλει, με τα δημοτικά χρέη, όπως για παράδειγμα το χρέος των 5.476.740,31 ευρώ προς τους προμηθευτές, τις υποχρεώσεις των 11.908.017,65 ευρώ προς τις Τράπεζες, την
αναποτελεσματικότητα απορρόφησης ποσού 1.400.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο,

Δήλωση παράταξης "Ενωμένοι Πολίτες" για όσα διαδραματίστηκαν χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ»


Η δημοτική μας παράταξη καταδικάζει την αήθη και συκοφαντική φραστική επίθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής της μειοψηφίας Βασίλη Σπανάκη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί το Δήμαρχο και τα λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσουν ευθέως και αυτά με τη σειρά τους το γεγονός αυτό που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια τους.
Η δημοτική μας παράταξη δηλώνει και με αυτήν την ευκαιρία, ότι παρά τις ως άνω επιθέσεις θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να κρίνει τη Δημοτική Αρχή και να στέκεται στο πλευρό των πολιτών του Δήμου μας, όπως έχει υποχρέωση να κάνει από το 45% των
πολιτών που την εμπιστεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2010.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τι σχέση έχει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός με το Μοσχάτο;

Ο εγκέφαλος της εξέγερσης και της δραματικής ομηρίας, που ακολούθησε στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Ο Παναγιώτης Βλαστός θεωρείται από τις αστυνομικές και διωκτικές αρχές ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς παγκοσμίως με πλούσια δράση στο ενεργητικό του, από ληστείες και εκβιασμούς μέχρι τη συμμετοχή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Ο Βλαστός συνελήφθη το 1998 στο Μοσχάτο
μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στη Καλλιθέα όπου έχασε τη ζωή του ο αδερφός του.

Στον αθλητικό δικαστή Μοσχάτο και Πανερυθραϊκός για τα επεισόδια στο βόλεϋ

O αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, το σωματείο Πανερυθραϊκός και τον αθλητή του Δημήτρη Γεώργα για τη συμπεριφορά του στον αγώνα της 10/12/11 με το Μοσχάτο για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Σε απολογία κλήθηκε και το σωματείο του Μοσχάτου και ο παίκτης του, Κώστας Κοτζαμπάσης, επίσης για τη συμπεριφορά του στον ίδιο αγώνα.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βόλεϋ: Ήττα στο ντέρμπι και επεισοδιακός αγώνας για το Μοσχάτο

Ήττα για την ομάδα του βόλεϋ του Μοσχάτου και υποχώρηση στη τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά το εκτός έδρας 3-1 από το Πανερυθραϊκό. Ο αγώνας βόλεϋ είχε αναπάντεχη εξέλιξη όταν λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι παίχτες των δυο ομάδων μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Γεωργά (Πανερυθραϊκός) και Κοτζάμπαση (Μοσχάτο).
Ο αγώνας διακόπηκε και αν και αποβλήθηκε ο παίχτης του Πανερυθραϊκού, η διακοπή αποσυντόνισε την ομάδα του Μοσχάτου, που παραχώρησε τη νίκη στο Πανερυθραϊκό. 

Χριστουγεννιάτικο Bazzar από μικρούς μαθητές του Μοσχάτου


Το 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου "Ιωάννης Μακρυγιάννης" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο Bazzar το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως και τις 14:00. Τα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα στο bazaar θα είναι φτιαγμένα από τους μικρούς μαθητές του σχολείου. Μια δράση που αξίζει να στηρίξουμε.

Ανταλλακτικό-Χαριστικό Παζάρι από τη Μεσοποταμία


Μια πρόταση της τελευταίας στιγμής: Ξεκίνησε πριν λίγο το 1ο Ανταλλακτικό-Χαριστικό Παζάρι, που διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία". Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι σήμερα οι φίλοι και τα μέλη της Μεσοποταμίας συγκέντρωναν ρούχα, βιβλία και παιχνίδια τα οποία από τις 19:00 σήμερα το απόγευμα είναι διαθέσιμα σε ένα ανταλλακτικό παζάρι στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ένοπλη ληστεία χτες το βράδυ στο Μοσχάτο

Τέσσερις ληστείες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Μοσχάτο, Αθήνα και Περιστέρι σε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και πεζούς.

Επίσης, στο Περιστέρι, δύο άτομα εισέβαλαν σε κέντρο διασκέδασης την ώρα που έκλεινε και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν όλα τα χρήματα από το ταμείο και από έναν πελάτη.

Συνέχιζει η Μεσοποταμία τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Μετά την ενθαρρυντική παρουσία του κόσμου την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Γεννηματά,η Μεσοποταμία συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στο "χαράτσι" της ΔΕΗ με δύο ακόμη συγκεντρώσεις:  
Την Κυριακή 4/12 στις 12:00 στον πεζόδρομο της Εκκλησίας Ταξιαρχών και την Τετάρτη 7/12 στις 17:00 στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, Καποδιστρίου και Αγίου Κωνσταντίνου.  
Θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε ενδεχόμενες προσπάθειες διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή μας.  
Γνωριζόμαστε κι οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το χαράτσι αλλά και τις δύσκολες μέρες που έρχονται όλοι μαζί, ως γειτονιά!  
Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης
Tηλ: 6939301718


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...