Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

H ώρα της Γης πλησιάζει

Και επειδή όλους μας αφορά:

Ας σβήσουμε και εμείς στη πόλη μας τα φώτα για μια ώρα, ας κάνουμε ένα δώρο στο πλανήτη.


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Τρόλεϋ στη βροχή

Μπορεί η συγκεκριμένη ανάρτηση να μην έχει άμεση σχέση με τα δημοτικά δρώμενα, η τα όσα συμβαίνουν στη πόλη μας, είναι όμως κάτι που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας αφού πιστεύω ότι πολλοί νιώθουμε το ίδιο. Σήμερα, μέρα λιαν βροχερή, αφού σχόλασα λίγο μετά τις 19:00 και για να μην έρθω μέχρι το σπίτι μου με τα πόδια και γίνω "παπί", σκέφτηκα να πάρω το τρόλεϋ 1, που με αφήνει 2 λεπτά μακρυά από την είσοδο του σπιτιού μου. Στην στάση βρέθηκα στις 19:12... Περίμενα και περίμενα, ευτυχώς το ράδιο από το κινητό μου κρατούσε συντροφιά και η ώρα πέρασε πιο γρήγορα, αλλά περίμενα αρκετά, αφού το τρόλεϋ ήρθε στις 19:45. Δηλαδή για το θεώ! Αυτό το "1" περνάει κάθε μισή ώρα και αν; Είμαι σίγουρος ότι όσοι τουλάχιστον ζούμε στο ανατολικό Μοσχάτο έχουμε δυσανασχετήσει έστω και μια φορά με αυτό το τόσο βολικό όσο και αργό μέσο. Αν σήμερα έπρεπε να κάνω μια ευχή, αυτή θα ήταν "Πιο πολλά δρομολόγια του 1"...

Καλές βροχές!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ρεπό σήμερα ο Δήμος

Η παλία παροιμία λέει: Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια.
Έτσι και σήμερα στο γνωστό σημείο της πόλης μας ξαναστήθηκαν μετά από απουσία μερικών εβδομάδων οι γνωστοί πάγκοι-χαρτόνια-σεντόνια ότι μπορεί ο καθένας. Τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν αρκετή μια βόλτα του οχήματος της δημοτικής αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι παράνομοι μικροπωλητές, σήμερα χωρίς αυτή την παρουσία ο δρόμος επέστρεψε παλιές γνώριμες εποχές.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Χωριό είμαστε, επαρχιώτικα θα φερόμαστε!

Γκρίνιες και διαφωνίες για μεγάλο τεχνικό έργο στη πόλη. Την ώρα που σε άλλους δήμους κάνουνε "κρα" για τη κατασκευή τέτοιου έργου, στην πόλη μας κάποιοι προβάλουν σοβαρές διαφωνίες για την υλοποίησή του προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα.
Επίσημη κίνηση δεν έχει γίνει ακόμα κατά του έργου αλλά η πρόθεση αυτή εκφράζεται δημοσίως εδώ και μέρες, κάνοντας πολλούς υποστηρικτές του "διαφωνούντα" να δυσανασχετούν καθώς θεωρούν, ότι αυτοί ως διάδοχοι στη συνέχεια θα χρεωθούν ένα μικροπολιτικό καπρίτσιο που θα λειτουργήσει ως βαρίδι.
Από την άλλη μεριά ο "προτείνων" του έργου δηλώνει, ότι δεν αγχώνεται καθώς η κατασκευή του έργου θα γίνει βάσει μελέτης, με την έγκριση της κεντρικής διοίκησης και κυρίως με την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.
Μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια καθώς στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα έργα.

Εκδήλωση για το περιβάλλον από μικρούς μαθητές

Από την επίσημη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου:



Εκδήλωση για το Περιβάλλον και τον Εθελοντισμό Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009, ώρα 6.30 μ.μ. Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Κοραή 51
Σας προσκαλούμε σε μια σημαντική εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κοραή 51. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν οι εργασίες των μαθητών των Γυμνασίων που συμμετέχουν στο πανελλαδικό πρόγραμμα «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση» με σκοπό την εθελοντική συμμετοχή στην αναζήτηση και εξέταση προβλημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνουν αναφορές σε περιβαλλοντικά θέματα της Αυτοδιοίκησης ενώ θα διεξαχθούν τα εγκαίνια Έκθεσης Υφαντικής με φυτικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...