Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επτά συλλήψεις για ναρκωτικά στο Μοσχάτο


Το απόγευμα της Τρίτη συνελήφθησαν στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επτά άτομα,  έξι άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 24, 36, 26, 20, 20, 27 και 27 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων οι δύο (άνδρας-γυναίκα) για πωλήσεις ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) και οι υπόλοιποι  ως «αγοραστές».

Χωρίς αύξηση τα δημοτικά τέλη και για το 2013


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανακοίνωσε, ότι για τα δημοτικά τέλη για το 2013 δεν θα υπάρχει καμία αύξηση, ενώ θα παραμείνουν σταθερά οι μειωμένες τιμές του 2012. Πρόκειται για μια είδηση, που δίνει ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους του Μοσχάτου-Ταύρου αλλά και στις επιχειρήσεις που τώρα τελευταία ειδικά στο Μοσχάτο φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανδρέας Ευθυμίου: Καμία απόλυση ή εφεδρία

Εκτός των επίσημων δελτίων τύπου ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, έχει επιλέξει την ενημέρωση των δημοτών του και μέσω Facebook, πριν λίγες μέρες στη σελίδα του στο Facebook ανακοίνωσε, ότι τάσσεται πλήρως με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Δημάρχων της Αττικής για καμία απόλυση και καμία εφεδρία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Μένει να δούμε την αντιδρασή όταν θα έρθει η δύσκολη στιγμή των αποφάσεων.

Συνάντηση Σπανάκη με Μηταράκη για τη Παραλία Μοσχάτου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και του επικεφαλής
της μειοψηφίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Βασίλη Σπανάκη.
Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις» που περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Ο κ. Σπανάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής έκτασης 260 στρεμμάτων προς όφελος πρωτίστως των κατοίκων της περιοχής και επανέλαβε τις απόψεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή που απέστειλε στις 9 Νοεμβρίου τόσο στον κ. Χατζηδάκη όσο και στον κ. Μηταράκη με την οποία ζητείται η εξαίρεση της παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από την εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.

Κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου

Να μια είδηση που πέρασε στα ψιλά και αφορά μικρούς μαθητές:
 
Με απόφαση δημάρχου το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 13-11-2012 μέχρι την Δευτέρα 20-11-2012 λόγω απαραίτητης επισκευής σε ταβάνια και τοίχους.

Περισσότερα στο ΜοσχατουΠολις

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Nέων


Στο βήμα ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Μοσχάτου Α. Σιώκας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Νέων μας, με θέμα: «Πόσο ακόμα θα αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς...;».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
"Η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου καταδεικνύει περίτρανα τη θέληση των νέων ανθρώπων για την προώθηση του κυρίαρχου αιτήματος της εποχής μας, να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για ριζική ανανέωση, με όρους πολιτικούς, με όρους αξιολόγησης και αξιοκρατίας, καθώς και στην αλλαγή πολιτικής και κατεύθυνσης της χώρας.

Ζωντανός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ



Ζωντανός χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά απεγκλωβίστηκε ο 60χρονος άνδρας που είχε πέσει νωρίτερα  στις ράγες στον ηλεκτρονικό σιδηρόδρομο ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Ταύρο.  Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άντρες της πυροσβεστικής οι οποίοι τον απεγκλώβισαν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταύρο. Ο άντρας καταπλακώθηκε από αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν για αρκετή ώρα οι συρμοί από τον Πειραιά έως το Θησείο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ποιος αντιδήμαρχος θέλει να τον φιλήσουμε;

Πριν λίγες μέρες στο τοίχο του χρονολόγιου μας στο Facebook, βρήκαμε μια δημοσίευση από μια γνωστή εφαρμογή που δημοσιεύει κάποιες δημοσιεύσεις σε φίλους κάποιου χρήστη χωρίς την άμεση έγκριση του ίδιου του χρήστη. Το γεγονός αυτό συχνά μπορεί να οδηγήσει στη καλύτερη των περιπτώσεων σε γέλιο, στη χειρότερη όμως σε παρεξηγήσεις. Το πρόβλημα είναι, ότι η πλειονότητα των χρηστών του Facebook δεν έχει την ψηφιακή ωριμότητα να χειριστεί τους λογαρισμούς της με ορθό τρόπο, που να προστατεύει τόσο τους ίδιους αλλά και τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο έρωτας στην εποχή των Social Media

Οι «Μητροπολιτικές Ιστορίες» και η εφημερίδα Metropolis σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Γραφείο Διασύνδεσης της Σχολής παρουσιάζουν την έκθεση «Ο Έρωτας στην Εποχή των Social Media» στον Χώρο 12Α (Κύπρου 12Α, Μοσχάτο). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 20:30. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 6 – 9 μ.μ.).

Στην έκθεση συμμετέχουν φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών οι οποίοι έλαβαν μέρος τον ομώνυμο διαγωνισμό με

έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κολάζ, βίντεο, φωτογραφίας και installation. Τα μέλη της οργανωτικής και καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησαν τα έργα και τη βραδιά των εγκαινίων θα ανακοινωθούν οι πέντε συμμετοχές που ξεχώρισαν.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου για Παραλία και "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε."

Δελτίο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για τη Παραλία της πόλης και την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.


Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου αποτελεί για το Δήμο μας θέμα πρώτης προτεραιότητας.
Ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα από πολύ κοντά και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου επανέλαβε τη σταθερή θέση του Δήμου τόσο στην πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και με τους Δημάρχους των Δήμων ολόκληρου του παραλιακού μετώπου όσο, όπως είναι γνωστό, και στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων (21/2/2012).

Σπανάκης: Εξαίρεση της Παραλία από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη (Α.Π. 3623/9-11-2012) και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη (Α.Π. 2530/9-11-2012) ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Βασίλης Σπανάκης ζήτησε την εξαίρεση της Παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε, στο πλαίσιο διαβούλευσης του νομοσχεδίου "Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις".

Διαβάστε την επιστολή:

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τούρκοι στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!

Το είδαμε και αυτό! Στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου γιόρτασαν τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή! Φήμες λένε ότι προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ με εικόνες από το συνωστισμό στη προκυμαία της Σμύρνης, ενώ στο τέλος της βραδυάς διαβάστηκε ο λόγος του Κεμάλ Ατατούρκ προς τη τουρκική νεολαία με τίτλο "Ne mutlu Türküm diyene" (Τι χαρά να λέγεται κάποιος Τούρκος).

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Βασίλης Σπανάκης: Έκτακτο δημοτικό συμβουλίο για τη Παραλία ΤΩΡΑ!


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριε Δήμαρχε,

Με το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις» και συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο Γ «Δημόσιες Στρατηγικές Επενδύσεις» άρθρα 16 και 17 προβλέπονται ρυθμίσεις που αφορούν και την εκμετάλλευση της παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Επειδή στο σχετικό δελτίου τύπου που εκδώσατε υπάρχουν αντιθέσεις και αντιφάσεις μεταξύ αυτών που αναφέρονται στο δελτίο τύπου και αυτών που αναγράφονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Επειδή δεν νομιμοποιείστε να εκφράζετε απόψεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμα θέματα.

Πρόταση Ντερέκα για αγορά οικοπέδου δίπλα στο γήπεδο


                                                           ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
                                                        
Είναι γνωστό ότι το 2004 το Δημοτικό Συμβούλιο του π. Δήμου Μοσχάτου επέβαλε ειδικό τέλος, σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, για την αγορά κυρίως του οικοπέδου στο Ο.Τ.129 (προέκταση γηπέδου) με την προϋπόθεση, ότι την ίδια περίοδο ο π. Δήμος Μοσχάτου θα σύναπτε δάνειο με το Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να αποπληρωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων.
Ως γνωστόν η αντικειμενική αξία του ως άνω οικοπέδου κατά την ως άνω περίοδο ήταν 2.315.520,00 ευρώ.
Οι εισφορές που εισέπραξε και συνεχίζει να εισπράττει  ο Δήμος από το τέλος κτίσης οικοπέδου είναι :   
από          2005                          

          342.000,00€
                 2006

          263.000,00€
                 2007

          300.000,00€
                 2008

         380.000,00€
                2009

         310.000,00€
 έως           2010

         355.000,00€
ΣΥΝΟΛΟ

      1.950.000,00€

       2011

         343.028,63€
      2012(μέχρι 30/9/2012)

         223.863,75€

Οι ως άνω εισφορές επαρκούσαν κατά την γνώμη μου να καλύψουν  τα τοκοχρεολύσια του δανείου για την αγορά όχι μόνο του συγκεκριμένου οικοπέδου αλλά και άλλων οικοπέδων στον π. Δήμο Μοσχάτου.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πινακίδες "Μη κλείνεις το δρόμο μας" εναντίον ΑμεΑ, πεζών και μαμάδων με καροτσάκι

Ακριβώς μπροστά στη ράμπα η πινακίδα που θέλει
να ευαισθητοποίσει αυτούς που τη κλείνουν!
Το είδαμε, μας έκανε εντύπωση, μας το είπανε, μας το σχολίασαν και σκεφτόμασταν να το σχολιάσουμε και εμείς, μας πρόλαβε όμως η πένα του ΜοσχατουΠολις οπότε ας το διαβάσουμε από εκεί αφού και εμείς τα ίδια θα γράφαμε πάνω κάτω:


Το δεύτερο «Κ» είναι σχετικό με τις Κακοτεχνίες, που διαπιστώσαμε πρωί - πρωί στην Μακρυγιάννη και έκανε τους θαμώνες του “Mucca” να σχολιάζουν και να ξεκαρδίζονται. Έπιασε λοιπόν ο Δήμος να τοποθετήσει σημάνσεις (πολύ καλόγουστες πρέπει να πούμε) ώστε οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρικά καροτσάκια να είναι πάντα ανοιχτές. Όμως τα συνεργεία που τοποθέτησαν τις κάθετες πινακιδούλες με το ωραίο σλόγκαν «Μην κλείνεις τον δρόμο μας» αντί ανά δύο να τις καρφώσουν δεξιά και αριστερά των επικλινών διαβάσεων για τα αναπηρικά και άλλα καροτσάκια, κάρφωσαν μόνο μία και αυτήν

Κάθε Τρίτη χαμηλές τιμές στο Μοσχάτο

Ζήλεψε φαίνεται η Κοινότητα Μοσχάτου την επιτυχία του προγράμματος "Βγαίνουμε Αθήνα" του Δήμου Αθηναίων με τις χαμηλές τιμές κάθε Τρίτη και καλά έκανε!  
Κάθε Τρίτη λοιπόν και στο Μοσχάτο πολλά καταστήματα καφέ και εστίασης θα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στους πελάτες τους σε μια προσπάθεια και οι καταναλωτές να μπορούν να πραγματοποιήσουν έστω μια μικρή έξοδο την εβδομάδα και τα καταστήματα να κάνουν τζίρο από την κατανάλωση.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Απόστολο Σιώκα μας ενημέρωσε, ότι πολλά γνωστά καταστήματα της πόλης έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχτούν στο πρόγραμμα.  
Και επειδή στο Δήμο Αθηναίων που το πρόγραμμα τρέχει εδώ και καιρό είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, πιστεύουμε ότι πρέπει να το στηρίξουμε και εδώ.

Ανακοίνωση των Αντιστασιακών του Ταύρου για τις παρελάσεις



Οι αντιστασιακοί του Ταύρου μας απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ΟΧΙ. Το κείμενο δημοσιεύουμε αυτούσιο:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΑΥΡΟΥ

Τιμή στο μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας
Οι αντιστασιακοί δε μετέχουν στις επίσημες παρελάσεις
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμά το Μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, μετέχοντας μαζικά και μαχητικά στους αγώνες του λαϊκού ταξικού κινήματος. Τιμά τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας καταδικάζοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ, που οδηγεί το λαό μας στον εργασιακό μεσαίωνα.
Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι περήφανοι για τους αγώνες τους, τόσο στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και το μεγάλο Δεκέμβρη του 1944 εναντίον της ένοπλης επέμβασης του αγγλικού ιμπεριαλισμού, καθώς και για την τρίχρονη εποποιία (1946-1949) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...