Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πολίτες Μπροστά: Ο Δήμος οδηγεί σε ομηρία άνεργους συμπολίτες

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες Μπροστά με αφορμή τη διαδικασία πρόσληψης δυο καθαριστριών από τη Σχολική Επιτροπή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
  
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ καταγγέλλουν τις απαράδεκτες πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, με τις οποίες εξαναγκάζει άνεργους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, που τους οδηγούν σε ομηρία,τους εγκλωβίζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ρουσφετολογικής εξάρτησης, και τους κάνει (μη έχοντας άλλη λύση) να συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που τους πετάει.

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ανοικτός διαγωνισμός για αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προκυρήσει ανοικτό διαγωνισμό για τη προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος, ισχύος 9.84 kWp, στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου. 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: Διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για καύσιμα

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προκηρύσσει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών» για κίνηση μεταφορικών μέσων του Δήμου με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.
  
Περισσότερες πληροφορίες στο site του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αύριο κερδίζουμε μια ώρα ύπνο

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Έτσι την Κυριακή θα κοιμήθουμε λίγο παραπάνω αλλά μην ξεχάσετε ότι πλέον θα νυχτώνει πιο νωρίς!

Άφαντοι οι ληστές της ΔΟΥ Μοσχάτου

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των ληστών της ΔΟΥ Μοσχάτου, οι οποίοι παραμένουν άφαντοι. Οι ληστές χτύπησαν χτες το μεσημέρι χρησιμοποιόντας πιστόλια και διέφυγαν με λεία 30.000€. Να σημειώσουμε ότι η ΔΟΥ Μοσχάτου τις Παρασκευές είναι κλειστή για τις συναλλαγές με το κοινό.

Λήστεψαν το 4ο/5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου

Ληστεία είχαμε σε άλλο ένα δημοτικό σχολείο του Μοσχάτου. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες μετά την ληστεία του 3ου Δημοτικού σχολείου, τώρα είναι το 4ο/5ο Δημοτικό σχολείο που έγινε στόχος αγνώστων.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10). Το πρωί οι άνθρωποι του σχολείου βρήκαν τις πόρτες παραβιασμένες με λοστούς, όπως επίσης και τις αίθουσες των δύο Διευθυντριών.
Από τις αίθουσες έχουν κλαπεί αντικείμενα αξίας (όπως λάπτοπ, κάμερες, προτζέκτορες κλπ.), ενώ εκλάπη και η μικροφωνική εγκατάσταση από την αίθουσα εκδηλώσεων (η οποία ήταν εγκατεστημένη για την γιορτή εν όψει της 28ης Οκτωβρίου).
Στόχος έγινε και το κυλικείο του σχολείου, το οποίο παραβιάστηκε με λοστό. Από εκεί έκλεψαν ένα μικρό χρηματικό ποσό και εμπόρευμα.
Στο 4ο/5ο Δημοτικό σχολείο βρέθηκε η Αστυνομία που διεξάγει έρευνες.

Πηγή: ΜοσχάτοΤαύρος.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στο όραμα Ντερέκα

Κύριε πρόεδρε,
Διάβασα τη πρόταση σας για ημιπεζοδρόμηση της Λεωφόρου Μακρυγιάννη, επίσης είδα ότι η πρότασή σας έτυχε μεγάλης αποδοχής από πολλούς και εισπράξετε τα εύσημα. 
Θα σας συγχαρώ και εγώ με τη σειρά μου, όμως μόνο ως προς ένα μέρος της πρότασης σας. Θα σας συγχαρώ γιατί έχετε όραμα για τη πόλη και πιστεύω ότι η πρόταση σας έγινε από αγνά αισθήματα. Πράγματι ζούμε σε ένα δήμο, όπου η εξουσία δεν έχει κανένα όραμα και έχει χάσει κάθε διάθεση για δημιουργία, αρκούμενη μόνο σε ένα ρόλο τυπικής διαχείρησης.  
Θα διαφωνήσω όμως κατηγορηματικά μαζί σας όσων αφορά την ίδια την ουσία της πρότασης σας. Αφ' ενός έχετε αναγνωρίσει τα πραγματικά προβλήματα της Λεωφόρου Μακρυγιάννη, αφ' ετέρου δεν προτείνετε τίποτα το ουσιώδες για την επίλυσή τους. 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ζητά να προσλάβει ένα καθηγητή ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Επειδή η θέση γυμναστή με ειδικότητα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ δεν καλύφθηκε με την σχετική προκήρυξη που εξέδωσε ο Δήμος, η διαδικασία θα επαναληφθεί με την επαναπροκήρυξη της θέσης.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Αθλητικού Τομέα στα παρακάτω τηλέφωνα : 2109407820 , 2109427787

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τρέχει και δε φτάνει ο Βασίλης..

Δεν αφήνει αγώνα δρόμου σε όλη την Ελλάδα, που να μην συμμετέχει ο Βασίλης Σπανάκης. 
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου δείχνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και να μην χάνει την ευκαιρία να αγωνιστεί όποτε αυτό είναι δυνατό. 
Τη Κυριακή που μας πέρασε συμμετείχε στο 26ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας που διεξήχθει στο ΣΕΦ.

Εκδήλωση για το Φασισμό στην Ελλάδα

Η Κίνηση Πολιτών Μεσσοποταμία διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία για το Φασισμό στην Ελλάδα με τίτλο "1940-2012 Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον...". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Θανάσης Ντερέκας: Να πεζοδρομηθεί η Μακρυγιάννη!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου πρότεινε την ημιπεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου της πόλης, της οδού Μακρυγιάννη.  
Το κείμενο της πρότασης του δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα του προσωπικού του λογαριασμού του στο facebook, ενώ στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες και blogs της πόλης. 

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασης του Θανάση Ντερέκα:

Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα: Το νέο γεφύρι της Άρτας

Το 2013 ξεκινά η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του υφ. ανάπτυξης κ. Μηταράκη. Ο υφ. ανάπτυξης είχε συνάντηση με όλους τους δημάρχους των παραλιακών δήμων μεταξύ των οποίων και με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, με σκοπό να παρουσιάσει τα σχέδια και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Μια από τις πολλές μακέτες που είδαμε κατά καιρούς.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι μια εξαγγελία, που έχει ανακοινωθεί από σειρά κυβερνήσεων και υπουργών, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει ουσιαστική δράση τουλάχιστον από τη κεντρική εξουσία.

Μακέτες και από τον Παπανδρέου, διακρίνεται και ο πρ. δήμαρχος Παπαντώνης.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Με 13 γκολ σε τρεις αγωνιστικές πιάνει κορυφή!

Στη κορυφή της βαθμολογίας της Α' ΕΠΣ Πειραιά βρίσκεται η ΑΕ Μοσχάτου πετυχαίνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι επιδόσεις της ομάδας είναι εξαιρετικές αφού έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα στους τρεις αυτούς αγώνες, τη στιγμή που οι παίχτες της έχουν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων δεκατρείς φορές
Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα, η επιστροφή στα σαλόνια της Δ' Εθνικής είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη!

Ημερίδα ενημέρωσης για το ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ στο Μοσχάτο

Ημερίδα με θέμα «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 10.30π.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού).
Η ανοιχτή για το κοινό συνάντηση αφορά στην ενημέρωση ανέργων για τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στο τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Φροντίζω» που υλοποιείται στο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.
Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει παρουσίαση της δράσης των ομάδων στόχου και των προοπτικών που ανοίγονται μέσα από το πρόγραμμα. Όσοι υποψήφιοι ωφελούμενοι παρευρεθούν στην ημερίδα πέραν της ενημέρωσης που θα λάβουν για όλο το πλαίσιο της δράσης, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν και τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα προκειμένου συμπληρώνοντάς τις να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο απευθύνεται αποκλειστικά σε δημότες ή μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Όσοι επιθυμούν να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού, Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών». Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211.7051841).

Πηγή: MoschatoTavros.g

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κατηγορούμενος ο πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση της παραπομπής του πρώην Δημάρχου Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την είδηση, που πρώτο δημοσίευσε το πειραιώτικο σάιτ mellon.gr στις 9/3/2012 και χτες αναδημοσίευσε το σάιτ Moschato News, ο πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης με το βούλευμα 181/13.8.2012 του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά παραπέμπεται ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της απιστίας στην Υπηρεσία. 
Μαζί του παραπέμπονται να δικαστούν και οι Λάλος Κανέλος , Αμπραζής Γιώργος και Χρονάκης Κ. 
Οι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με την υπόθεση του Νεκροταφείου Σχιστού.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Προοπτικές εργασίας για 100 ανέργους

Πρόγραμμα «Φροντί-ΖΩ»

Προοπτικές εργασίας για 100 ανέργους
 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους από 8 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Οκτωβρίου 2012 στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
(πλατεία ΗΣΑΠ Μοσχάτου) και στη διεύθυνση του Κ.Ε.Κ. 


Πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ 

Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρο

Ο Οκτώβριος έχει διεθνώς θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου υποστηρίζοντας την αξία της πρόληψης, διοργανώνει δωρεάν κλινική εξέταση μαστού για τις γυναίκες της πόλης μας.

Ημερομηνίες και πληροφορίες για τις εξετάσεις εδώ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα αύριο στο Μοσχάτο

Πολλά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα, που δεν θα ανοίξουν αύριο στη πόλη μας, συμμετέχοντας έτσι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορείου. 
Ήδη σε πολλές βιτρίνες καταστημάτων έχει αναρτηθεί η αφίσα της Συνομοσπονδίας, που καλεί τους καταστηματάρχες σε συμμετοχή στην απεργία και ενημερώνει το κοινό.

Να σημειωθεί ότι αύριο κλειστές θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου αφού στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν από τις 09:00 και μετά οι σταθμοί του ΗΣΑΠ σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη Μοσχατιώτης για χρέη προς το Δημόσιο

Ούτε ένα, ούτε δυο χιλιάδες ευρώ χρώσταγε ο 60χρονος από το Μοσχάτο. αφού οι οφειλές του προς το Δημοσίο ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ.
Σήμερα λοιπόν σύμφωνα και με την ηλεκτρονική έκδοση της Ημερησίας: 
Συνελήφθη στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μοσχάτου, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 301.371 ευρώ... Ημερησία.gr

Bazaar DVD & CD στη Cine-χεια

Μια ιδέα που μας άρεσε: 
Bazaar DVD, CD αλλά και βινύλια για τους "παλιούς" και τους συλλέκτες στο Cafe Bar Cine-χεια. 
Αύριο το βράδυ μετά τις 21:00.

facebook link εδώ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ζούμε Μοσχάτο: Νέα Σεζόν!

Έχοντας υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα στο ένδοξο όπλο του Πυροβολικού στη νήσο Ρόδο τους τελευταίους 8 μήνες και ευρισκόμενος πλέον στα ΛΕΛΕ μου, όπως συνηθίζουν να λένε μεταξύ τους οι στρατεύσιμοι, επέστρεψα πίσω στο σπίτι μου. Τυπικά μπορεί να μην έχω απολυθεί ακόμα αφού βρίσκομαι σε άδεια "απολύσεως" αλλά εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να εγκλιματιστώ στη πολιτική ζωή και στη καθημερινότητα της πόλης. Το Μοσχάτο είναι πράγματι λίγο διαφορετικό απ' ότι το άφησα. Σε κάποιες περιπτώσεις άλλαξε προς το καλύτερο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα πράγματα έμειναν στάσιμα ή χειροτέρεψαν. Στα θετικά πολύ σύντομα και τυχαία θα αναφέρω την ευχάριστη παρουσία πολλών νέων καταστημάτων στη πόλη μας και ιδιαίτερα τη ζωντάνια της πλατείας Μεταμόρφωσης, τους πορτοκαλί φωτεινούς σηματοδότες σε επικίνδυνες διασταυρώσεις αλλά και τη μεταφορά της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου σε ιδιόκτητο χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται θετικά για τη τσέπη του δημότη. 
Η επιστροφή λοιπόν στη καθημερινότητα θα σηματοδοτήσει και την επανεργοποίηση του Ζούμε Μοσχάτο το οποίο είχε "παγώσει" τους τελευταίους μήνες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες φίλων. 
Και επειδή η πολύμηνη αποχή από τα διαδικτυακά δρώμενα έδωσε την ευκαιρία για σκέψη, δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε στα ίδια βήματα που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα εδώ στο Ζούμε Μοσχάτο, αλλά πιθανόν ακολουθόντας τις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής να δοκιμάσουμε νέους δρόμους, μπορεί καλύτερους για τον αναγνώστη, προς το παρόν συνεχίζουμε με θέματα ποικίλης ύλης σχετικά πάντα με τη ζωή στη πόλη μας αλλά και με δόσεις κριτικής σκέψης και άποψης όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο μέσα από προσωπικά άρθρα και αφιερώματα.
Στις αναρτήσεις που θα ερθουν!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...