Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν: Απαλλαγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού;

Την ώρα που χιλιάδες απλοί πολίτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ρεύμα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συζητά να απαλλάξει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από τα ανταποδοτικά τέλη καθαρισμού και φωτισμού! 
Δηλαδή με ποια λογική ένα ιδιωτικό ίδρυμα, που χορηγείται από τις μεγαλύτερες και πιο εύρωστες οικονομικά ελληνικές εταιρίες αλλά και από πλήθος δωρεών από πολλούς εύπορους και μη ιδιώτες, έχει ανάγκη απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη καθαρισμού και φωτισμού; 

Προτάσεις Σπανάκη για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο και πρόεδρος της δημοτικής παράταξης Ενωμένοι Πολίτες, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να ληφθούν άμεσα και βοηθήσουν σημαντικά αυτούς που πλήττονται περισσότερο από τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου. 
Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να επαναλάβει και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας τη στήριξη όλων των δημοτικών συμβούλων ανεξαρτήτως παράταξης, προβάλλοντας τη σημαντικότητα της κοινωνικής πολιτικής.
Τέλος να θυμίσουμε ότι οι προτάσεις αυτές αποτέλεσαν και μέρος του προγράμματος της παράταξης Ενωμένοι Πολίτες, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει και συνέπεια και συνέχεια.


Αναλυτικά οι προτάσεις για κάθε ευπαθή ομάδα:


 
 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Seedevil: Ένα Alternative Metal συγκρότημα από το Μοσχάτο

Οι Seedevil, οι οποίοι ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2009 ως Jiva αποτελούνται από τους Γίωργο Χαρίτο, τους Πάνο και Σπύρο Σταυράγγελο και το Γιώργο Καραστέργιο. Τα μέλη του συγκροτήματος κατοικούν στις περιοχές του Μοσχάτου και του Πειραιά. Το είδος μουσικής, που εκπροσωπούν οι τέσσερις νέοι μουσικοί  είναι η alternative metal.


Φωνητικά-Κιθάρα: Πάνος Σταυράγγελος
Κιθάρα: Σπύρος Σταυράγγελος
Μπάσο: Γιώργος Καραστέργιος
Ντραμς: Γιώργος Χαρίτος 



Ας ακούσουμε το Believe in me ένα κομμάτι από τη νέα τους δουλειά:


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς καλοριφέρ τα σχολεία του Μοσχάτου

Την ώρα, που στο Μοσχάτο η μέγιστη θερμοκρασία μέσα στη μέρα φτάνει τους 12-13 βαθμούς Κελσίου, κάποια από τα σχολεία δεν ανάβουν ακόμα τα καλοριφέρ λόγω έλλειψης πετρελαίου. 
Το θέμα αρχίζει και γίνεται σοβαρό ειδικά αν σκεφτούμε ότι το πρόβλημα αφορά περισσότερο τα δημοτικά σχολεία, όπου φοιτούν οι πιο μικροί σε ηλικία μαθητές και μαθήτριες. 
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ακόμα δεν έχει προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων, αφού όπως αποδεικνύεται από τη κεντρική σελίδα του Δήμου στο ίντερνετ η υποβολή προσφορών για την απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου έληγε σήμερα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 11/11 δηλαδή όταν ήδη είχε αρχίσει να κρυώνει ο καιρός. 

Σπανάκης on the move!

Το είπε και το έκανε ο Βασίλης Σπανάκης, τρέχοντας στο μικρό Μαραθώνιο της Κυριακής. Ο Βασίλης τερμάτισε τα 5 χιλιόμετρα της διαδρομής σε χρόνο 28 λεπτών και 39 δευτερολέπτων. 
Όλα αυτά ένα ολόκληρο χρόνο μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. 
Τότε είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα λόγω της εμφάνισης του από τους αντιπάλους του, οι οποίοι όχι μόνο έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού, αλλά έκαναν επιπλέον και επίδειξη κοινωνικού ρατσισμού, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι χοντροί πρέπει τουλάχιστον να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, πόσο μάλλον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αναβολή συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Αναβάλλεται για αύριο 19:30 η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς σήμερα δεν είχε απαρτία. Η συνεδρίαση θα γίνει αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, ενώ πιο νωρίς θα γίνει η ανοιχτή συνάντηση-ενημέρωση για το ειδικό τέλος ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ.


Να θυμίσουμε ότι οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ανοιχτές στο κοινό και τα θέματα που πρόκειται να τεθούν αύριο σε διαβούλευση είναι:

Πρωτοβουλία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το τέλος-χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, στις 17.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κοραή 51 Μοσχάτο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Θα παρευρεθούν: Νομική Υπηρεσία Δήμου, αντιπροσωπεία Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Λαμαρίνα έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο λόγω του δυνατού αέρα

Συνέβη πριν λίγο στη διασταύρωση των οδών Σολωμού και Αργοστολίου: 
Ο δυνατός αέρας που φυσά, παρέσυρε μια μεγάλη λαμαρίνα, προφανώς από τη ταράτσα κάποια πολυκατοικίας και κατέληξε στο δρόμο ευτυχώς πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο και όχι στο κεφάλι κάποιου περαστικού. 
Και επειδή έχουμε μάθει να τα βάζουμε μόνο με το Δήμο, το Κράτος κτλ, νομίζω ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να τα βάλουμε και με το κακό μας εαυτό! Όλοι μας, αν όχι οι περισσότεροι έχουμε καταντήσει τις ταράτσες μας υπαίθριες χωματερές! Ότι μας είναι άχρηστο και περισσεύει το πετάμε χύμα χωρίς να σκεφτόμαστε ότι ένας δυνατός άνεμος μπορεί να μετατρέψει τη κάθε λαμαρίνα, το κάθε ντενεκέ, τη κάθε σανίδα σε φονικό όπλο αν καταλήξει στο κεφάλι κάποιου περαστικού από τα 15-20 μέτρα που έχει ύψος μια πολυκατοικία! Δεν είπαμε να δημιουργήσουμε πράσινες ταράτσες όλοι στα σπίτια μας αλλά ας δείξουμε λίγη ωριμότητα και ενδιαφέρον σε μικρά και απλά πράγματα.

Η πόλη σε αποσύνθεση...


Δημόσιοι χώροι που βουλιάζουν στην παρακμή, στην φθορά, στην αδιαφορία, στην ακαλαισθησία, στο παράλογο, στην εγκατάλειψη, στο μη λειτουργικό, κλπ, κλπ.
Θέλω να μοιραστώ μαζί με τους αναγνώστες και τους επισκέπτες του «ΜοσχατουΠολις» την πραγματικότητα κατά τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Στόχος να κουνήσουν λίγο τον πισινό τους μια σειρά αρχόντων και αρχοντισσών που δεν αντιλαμβάνονται ότι το Μοσχάτο δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα στο μέγαρο της Κοραή.

Συνεδριάζει αύριο η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για υπαίθριο στάσιμο εμπόριο και καθαριότητα


Εισηγήσεις για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στις 14 Nοεμβρίου 2011
και την Δημόσια Διαβούλευση στις 21 Νοεμβρίου 2011

Θέμα 1: Πρόσκληση των αρμοδίων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και ομάδων πολιτών της περιφέρειας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου προκειμένου να τεθεί υπό διαβούλευση η διαμόρφωση της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου:

Α) για τον καθορισμό και την οριοθέτηση των θέσεων (χώρων) άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, που διενεργείται στην περιφέρεια του Δήμου.


Β) για την ψήφιση των διατάξεων του Κανονισμού Καθαριότητας, Κοινόχρηστων Χώρων και Οικοδομικών Εργασιών.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Διέρρηξαν το ίδιο φαρμακείο για τρίτη φορά στο Μοσχάτο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου επί της οδού Σολωμού, δίπλα στη διασταύρωση με τη Λ.Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο. Άγνωστοι διαρρήκτες αφού είχαν σηκώσει-ξηλώσει το προστατευτικό ρολό, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα και εισήλθαν στο κατάστημα. Σύμφωνα με τους περαστικούς αυτή είναι η τρίτη φορά, που το συγκεκριμένο φαρμακείο γίνεται στόχος διαρρηκτών.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνος ο χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου - Διαμαρτυρία των κατοίκων της πόλης

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Μοσχάτο, Νοέμβριος 2011

Κύριε Δήμαρχε,
κύριοι/ες του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου

Οι παρακάτω υπογραφόμενοι γονείς-κηδεμόνες και πολίτες του Μοσχάτου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που αθλούνται στις ακαδημίες και στα αθλητικά σωματεία στο γήπεδο του Μοσχάτου, διότι αρκετά απ’ αυτά ήδη αντιμετωπίζουν πόνους και ενοχλήσεις σε γόνατα, σπονδυλική στήλη κι άλλα μέρη του σώματός τους από την καταπόνησή τους σε ένα γήπεδο εμφανώς ακατάλληλο για αθλητές και διότι σε κάθε αγώνα κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σχετικά με τη δημοσίευση για τη "μεταγραφή" στελέχους του ΠΑΣΟΚ από το Μοσχάτο στη Δημ.Αρ.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης της προηγούμενης παραπολιτικής είδησης έλαβα κάποια μηνύματα για το ποιο είναι το πρόσωπο το οποίο αναφέρεται;  
Φυσικά όπως και ήταν το σωστό δεν απάντησα σε κανένα, αφού όπως ανέφερα η δημοσίευση αφορά μια πληροφορία, που μου έφτασε από τρίτο άτομο και όχι από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, οπότε υπάρχει ενδεχομένως και το στοιχείο της ανακρίβειας.  
Κάποια από τα μηνύματα που έλαβα με ρώτησαν για συγκεκριμένο πολύ γνωστό πρόσωπο στο Μοσχάτο και πάλι αρνήθηκα να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται γιαυτό
Με το πρόσωπο αυτό ήρθα νωρίτερα σε επικοινωνία και ύστερα από μια σύντομη συζήτηση με ενημέρωσε, ότι αν η είδηση αφορά τον ίδιο είναι αναληθής. Αρνήθηκε ότι ισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και χαρακτήρισε τη πηγή της πληροφορίας ως αναξιόπιστη. Συγκεκριμένα μου μίλησε για πολιτική προβοκάτσια, που σκοπό έχει να βλάψει τον ίδιο πολιτικά. Ο ίδιος μου εξήγησε ότι μπορεί να έχει τις διαφωνίες του με την κυβερνητική πολιτική αλλά παραμένει πιστός στις αρχές και τις ιδέες του.
Στη συνέχεια επικοινώνησα εκ νέου με τη πηγή της αρχική πληροφορίας, η οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τη θέση της με επάρκεια.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ως Ζούμε Μοσχάτο είμαι στην υπεύθυνη θέση να αποσύρω την προηγούμενη ανάρτηση ως αναληθή και ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες και τα πρόσωπα στα οποία προκάλεσε αναστάτωση η επίμαχη δημοσίευση. 
Κλείνοντας δεσμεύομαι ότι θα αξιολογήσω ξανά τις πηγές και τους "φίλους" μου.


για το Ζούμε Μοσχάτο,
Γ.Μ. Παπανικολάου

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Πηνιώτης: Οι δημοτικοί σύμβουλοι μαθαίνουν τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου από τα blogs!

Σε post του νωρίτερα στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Κώστας Πηνιώτης σχολιάζει το γεγονός ότι τα θέματα, που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο φτάνουν πρώτα και δημοσιεύονται στα blogs και μετά στέλνονται στους δημοτικούς συμβούλους. 

Φωστήρας: Βέλη Καζαντζή προς τη Δημοτική Αρχή για το γηπεδικό!


Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει, η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή, όμως στις τάξεις του Φωστήρα επικρατεί ήδη... αναβρασμός! Ο λόγος δεν πηγάζει από το εσωτερικό της ομάδας, αντιθέτως σχετίζεται με το έντονο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Ταύρου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο 'Φονέας των γιγάντων' βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, γεγονός που έχει αφήσει παγερά αδιάφορους τους ανθρώπους της δημοτικής Αρχής, παρά τις συνεχείς προτροπές των διοικούντων για διενέργεια έργων βελτίωσης του χλοοτάπητα. Με δηλώσεις που παραχώρησε στο periferiako.com, ο Σταμάτης Καζαντζής εξαπέλυσε πυρά ενάντια στη δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για 'πόλεμο' τον οποίο δέχεται.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καμίνης: Να φύγουν οι Ρομά από το Βοτανικό!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν, αναφέρεται η νέα παρέμβαση του Δημάρχου Αθηνών για το θέμα των Ρομά του Βοτανικού, που απασχολεί τόσο το Δήμο Αθηνών όσο και το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Το πρόβλημα με τους Ρομά του Βοτανικού έγκειται κυρίως στη πολύ επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον παράνομη δραστηριότητα καύσης καλωδίων και άλλων υλικών (σκραπ) με σκοπό το κέρδος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...