Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Και η Ζούγκλα για το οριστικό τέλος στα σενάρια επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Μοσχάτο-Ταύρο

Δεν πάνε σε επαναληπτικές εκλογές Μοσχάτο - ΤαύροςΤέλος στα σενάρια περί επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου δίνει η απόφαση του Εκλογοδικείου, που κλήθηκε να λύσει τις διαφορές μεταξύ των συνδυασμών των υποψηφίων, Βασίλη Σπανάκη και Άρη Κρεμμύδα.

Η βραδιά των εκλογών έκλεισε με διαφορά δύο ψήφων υπέρ του Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση.
Ο τρίτος συνδυασμός προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, καταθέτοντας ένσταση κατά του αποτελέσματος. Μετά την εξέταση των ψηφοδελτίων και της αντένστασης του δεύτερου συνδυασμού, το Εκλογοδικείο έκρινε ότι δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, μια και κατακυρώθηκαν στον Βασίλη Σπανάκη περισσότερα ψηφοδέλτια, που του δίνουν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα.


Πηγή: Ζούγκλα

Τι προβλέπει η μελέτη για το Φαληρικό Όρμο - Η μεγάλη ευκαιρία και για το Μοσχάτο;

Υπόγεια η Ποσειδώνος – Πάρκο στο Φάληρο


“Ιταλικό” άερα θα αποκτήσει η παραλιακή ζώνη, καθώς ο αρχιτέκτονας Renzo Piano θα αναλάβει να αναπλάσει τον Φαληρικό όρμο , από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι την εκβολή του Κηφισού. Στο σχέδιο, που ήλεγξε την Τετάρτη (30/3) ο Γιώργος Παπανδρέου, περιλαμβάνεται και η υπογειοποίηση της Λεωφόρος Ποσειδώνος.


Η ανάπλαση αυτή αφορά έκταση 760 στρεμμάτων και θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως θα δοθούν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ θα δοθεί Συντελεστής Δόμησης 2.500 τμ. περίπου για την έκταση με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του Παλαιού Ιππόδρομου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση θα καλύψει συνολικά 1000 στρέμματα που Πάρκου, δίνοντας στους όμορους δήμους και στη μητροπολιτική Αθήνα τον πρώτο νέο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου.


Υποβιβασμός της Ποσειδώνος

Σημαντικό στοιχείο της παρέμβασης αποτελεί ο υποβιβασμός της Ποσειδώνος, ενώ οι κάθετοι δρόμοι θα εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και θα καταλήγουν σε προκυμαίες.
Το Πάρκο περιλαμβάνει προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους και καταδυτικό πάρκο.


Το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου όπως δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

Η Έγκριση του Masterplan και Ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Πολεοδομικής Θεώρησης, που έχουν ανατεθεί και εκπονούνται μέχρι τις 22 Απριλίου 2011
Ψήφιση του ΠΔ σχεδιασμού μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012
Ολοκλήρωση της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης τις επόμενες 20 ημέρες και η ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών έως τα τέλη Απριλίου του 2012.
Για την παρακολούθηση, έγκριση και παραλαβή των μελετών θα συγκροτηθεί επιτροπή με KYA των συναρμόδιων υπουργών.

Το κόστος του έργου

Σε ό,τι αφορά το κόστος του προγράμματος θα εκτιμηθεί όταν αυτό είναι εφικτό σε σχέση με την ωριμότητα των μελετών. Οι δυνατότητες χρηματοδότησης του προέρχονται από το ΠΕΠ Αττικής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει με πόρους από το Πράσινο Ταμείο και πιθανώς από το JESSICA.
"Είναι σημαντικό" τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ "να αναζητηθεί ο καταλληλότερος τρόπος για τη συντήρηση του Πάρκου. Για να διατηρηθεί η ποιότητά του και να είναι βιώσιμο κατά τη λειτουργία του, θα απαιτηθούν έσοδα από επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού που θα το καθιστούν ζωντανό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας".


Η άρδευση του πάρκου

Όσον αφορά στην άρδευση του πάρκου, αυτή προβλέπεται να καλυφθεί με την επανάχρηση μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας.
Το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την πρόσκληση για χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων που περιλαμβάνουν την πρόσθετη επεξεργασία των λυμάτων καθώς και δίκτυο διανομής του ανακτημένου νερού.
Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους, η δε ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της φύτευσης του πάρκου.

Πηγή: Cosmo.gr

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 4 Απριλίου

Για να διαβάσετε το έγγραφο σε μεγαλύτερο μέγεθος πατήστε πάνω στην εικόνα.

Τα νέα της RFS Hellas (ομάδα εθελοντών με έδρα το Μοσχάτο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



30/03/2011 Η "RSF Hellas Εθελοντική ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" έγινε δεκτή ως μόνιμο και πλήρες μέλος της "R.I.A.L. Rescue International Assistance League".
Στην R.I.A.L. συμμετέχουν διασωστικές ομάδες Εθελοντικές και Επαγγελματικές από όλο τον κόσμο.
Η RSF Hellas θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην R.I.A.L., με δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωπο με δικαιώματα Αντιπροέδρου.
Η ένταξη της RSF Hellas στην R.I.A.L., μετά και την ένταξη της στην E.R.A (European Radioamateur Association) και στο RUI (Reseau d' Urgence International) ως πλήρες μέλος, εκπρόσωπος της Ελλάδος και στις 2 περιπτώσεις είναι η απόδειξη της θέλησης της RSF Hellas για ισότιμες συνεργασίες εντός και εκτός επικρατείας, αλλά και αναγνώριση του μέχρι τώρα έργου της.
Η Εθελοντική Ομάδα RSF Hellas με έδρα το Μοσχάτο είναι ομάδα Εθελοντών με εξειδίκευση σε Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης και Πρώτων Βοηθειών, η δράση της ξεκίνησε το 2007.
Η RSF Hellas έχει βραβευτεί από το ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση και λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ του 2010 (Χρυσός Μαραθώνιος).
Η RSF Hellas συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, (Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική ασφάλεια στην Ευρώπη) με την Δωρεάν Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" και "Πρώτες Βοήθειες σε τροχαίο". Η ομάδα διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών.


Για περισσότερες πληροφορίες : www.rsfhellas.org
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 212 213 0112 (9:30-18:30) / κιν 6972611087 / fax: 212 213 0113
RSF HELLAS Τ.Θ.93571 Τ.Κ. 18310 ΜΟΣΧΑΤΟ
info (papaki) rsfhellas.org

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"



Την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατ. ευρώ με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου) χρηματοδότησε ανταποκρινόμενο στην αίτηση του ελληνικού δημοσίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Η δωρεά του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαληρικού Όρμου, αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το ΚΠΙΣΝ, συνολικού κόστους 566 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες περιβάλλονται από το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων. Το ΚΠΙΣΝ έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.


Πηγή: Capital.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του blog Το Μοσχάτο Μου σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ταύρο για τη πραγματοποίηση του 1ου ενιαίου πλέον Μαθητικού Φεστιβάλ-Γιορτής Νεολαίας Μοσχάτου-Ταύρου (ο Ταύρος είχε Φεστιβάλ Νεολαίας σχεδόν δυο δεκαετίες τώρα). Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Διευθυντές των Σχολείων οι εκπρόσωπο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των δυο κοινοτήτων καθώς και η Αντιδήμαρχος Μοσχάτου Καπετανάκη Αγγελική και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραβασέλας, Σάββας, Χαζτηαντωνίου και Βιβλιοδέτης. Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις, σκέψεις και ιδέες ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. 
Από τη σύσκεψη απόντες ήταν μόνο οι νέοι του Δήμου! Τουλάχιστον από τη μεριά του Μοσχάτου το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, το θεσμικό όργανο που αντιπροσωπεύει τους νέους της πόλης του Μοσχάτου, ήταν απών αφού δεν είχε καν καλεστεί ή ενημερωθεί! 
Η συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στο Το.Συ.Ν. μετά την αλλαγή φρουράς έχει αλλάξει άρδην αποκλειοντάς το συνεχώς από κάθε δράση που σχετίζεται με τους νέους!
Για το Φεστιβάλ Νεολαίας λοιπόν κλήθηκαν να αποφασίσουν άνθρωποι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, επιβεβαιώνοντας προφανώς την άποψη όσων λένε ότι κάποιοι στη πόλη μας θέλουν τους νέους της θεατές.

Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

Η λίστα με τα ονόματα των δημοτών που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου στις 16/3 οι δημοτές που θα απαρτίσουν το υπόλοιπο 1/3 της σύνθεσης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα είναι οι εξής:

Τακτικά Μέλη

Κοινότητα Μοσχάτου

Σακελλαρίου Αγγελική
Πεφάνης Γεράσιμος
Παπανικολάου Γεώργιος-Μαρίνος*
Νέσσης Κωνσταντίνος
Χαντανής Στυλιανός
Σφυρόερας Γεώργιος

Κοινότητα Ταύρου

Τσιρώνης Σπυρίδων
Ψαριανού-Βλαχοπούλου Ανδρονίκη
Φακίδου Μαρία
Καραμάνογλου Κωνσταντίνος
Τσιρώνης Σπυρίδων


Αναπληρωματικά Μέλη

Κοινότητα Μοσχάτου

Βούλγαρη Μαρία
Προκόπης Δημήτριος
Γκίοκα Δέσποινα
Γιαλούρης Παρασκευάς
Αλεβίζου Φωτεινή
Παυλάκη Αικατερίνη

Κοινότητα Ταύρου

Τσάμης Βλάσιος
Πυρράκης Αριστείδης
Ταχιάτη Άννα
Αθανασόπουλος Ηλίας
Πρίντεζης Μιχαήλ


*Στην Επιτροπή Διαβούλευσης θα συμμετέχει και ο γράφων, κάτι που θεωρεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Μοσχάτο


Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Μοσχάτο


Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο του Μοσχάτου είναι το μοναδικό νυχτερινό σχολείο, που υπάρχει σ' όλη την ευρύτερη περιοχή της «παραλιακής» και συμβάλλει ενεργά σ' αυτό που ψευδεπίγραφα έχει αναρτήσει στον τίτλο του το αρμόδιο υπουργείο της Παιδείας: στη «διά βίου μάθηση». 

 

Στις τάξεις του φοιτούν ενήλικες, που εργάζονται την ημέρα, όμως το βράδυ, ταλαιπωρημένοι αλλά γεμάτοι όρεξη, προσέρχονται στο σχολείο, για να μάθουν, να μορφωθούν και να εξελιχθούν ως άνθρωποι. Μια δεκαμελής ομάδα, καθηγητών και μαθητών, απ' αυτό το σχολείο, έφθασε, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά των Διακρίσεων, στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την κατάργηση των διακρίσεων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Σαλονιού Νεότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκπροσώπησε, δηλαδή, την Ελλάδα, ανάμεσα σ' άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Η φιλόλογος Δέσποινα Μωραΐτου ανέλαβε από πέρσι τη σχετική πρωτοβουλία για τη συμμετοχή του σχολείου στην πανευρωπαϊκή αυτή εκδήλωση. Η εργασία τους, ένα σύντομο φιλμ, με τις μεστές απόψεις των μαθητών του σχολείου για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά μεταναστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, γυναικών και ηλικιωμένων, φτιάχτηκε εκ των ενόντων. Η φιλόλογος Ελένη Ρωμιού συνέβαλε με τις προσωπικές εικαστικές της δημιουργίες, ο διευθυντής του σχολείου, μουσικός, Ιάκωβος Μπαναλόπουλος, «έντυσε» με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι το φιλμ, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών, Χαρίκλεια Σαραφίδου, ανέλαβε το έργο του υποτιτλισμού των παρουσιάσεων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.
Το σχολείο αυτό η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει ήδη αποφασίσει να το «συγχωνεύσει» με το ημερήσιο Γυμνάσιο-Λύκειο της Καλλιθέας, φτιάχνοντας μια νέα «Γκράβα» 450 σπουδαστών σε μία... αυλή και εξωθώντας αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν μια προσπάθεια ζωής, για τη... «Διά βίου μάθηση». Ν.Ρ. 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αποκλειστικό: Η εγκατάληψη από τη δημοτική αρχή του γηπέδου του Φωστήρα παραλίγο να κάψει το γήπεδο!

Σε πλήρη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή το ιστορικό γήπεδο του Φωστήρα στο Ταύρο. Πήραν φωτιά τα σκουπίδια κάτω από τις κερκίδες και επεκτάθηκε σε αυτές! 



Ξέσπασε πυρκαγιά στις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου του Φωστήρα μετά το τέλος του αγώνα Φωστήρας-Χαϊδάρι. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και αν δεν προλάβαιναν στο παρά πέντε οι παράγοντες του Φωστήρα να τη περιορίσουν και στο τέλος να καταφέρουν να τη σβήσουν, υπήρχε ο κίνδυνος να είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι κερκίδες του δημοτικού σταδίου. Η πυροσβεστική παρότι ενημερώθηκε αμέσως από το πρόεδρο της ομάδας δεν έφτασε ποτέ. 
Αμέσως μετά το περιστατικό ο Γεν. Γραμματέας του Φωστήρα και σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ταύρου κος  Χατζηχρήστος Ανδρέας δήλώσε στο Ζούμε Μοσχάτο:

- Η φωτιά ξέσπασε από κάποιο τσιγάρο που προφανώς πέταξε πίσω από τις κερκίδες κάποιος φίλαθλος. Τα συσσωρευμένα σκουπίδια που υπήρχαν από κάτω από τις κερκίδες στάθηκαν ικανά να καεί μέρος των κερκίδων του γηπέδου. Αμέσως μόλις ειδοποιηθήκαμε και ενώ ήμασταν στα γραφεία της ομάδας ειδοποιήσαμε τη πυροσβεστική όπως και έπρεπε, παρολαυτά σπεύσαμε αμέσως στο σημείο περίπου δέκα άνθρωποι με πυροσβεστήρες από τα αυτοκίνητά μας και με τη μάνικα που ποτίζουν το γκαζόν στο γήπεδο και καταφέραμε και σβήσαμε τη φωτιά. Το γήπεδο πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά! Έχει να καθαριστεί από στη δημοτική αρχή χρόνια ολόκληρα! Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο αυτό τις καθημερινές αθλούνται στις ακαδημίες μας περισσότερα από 150 παιδιά!


Αποκλειστικό βίντεο από τη πυρκαγιά και τη κατασβεσή της:



Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΑΕ Περάματος-Μοσχάτο 1-1

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς το Πέραμα με το Μοσχάτο, στο ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμνεοι προηγήθηκαν με γκολ του Παπαδόπουλο στο 37΄και έτσι έληξε και το ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις αρχές του Β΄ημιχρόνου με γκολ του Ηλιαδάκη στο 53’. Η ομάδα του Μοσχάτου είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά η προσπάθεια του Επιτροπάκη στο 82΄χτύπησε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ρόππας, Σκλαβούνος, Φίλων, Χάλαρης, Μελάς (75΄ λόγω τραυματισμού Δουκάκης), Ηλιαδάκης, Αντωνίου, Κοττάκης (57΄ Ντεντόπουλος), Λαζόπουλος, Φωτίου (70΄ Ευδαίμων), Κωνσταντακόπουλος.

ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Επιτροπάκης, Λαλιάνι Μ, Λαλιάνι Λ, Πισιμιτζής, Λιόσης, Παπαγεωργίου, Ανδρουλιδάκης, Σαλάμης (60΄ Παπαευθυμίου), Καψαλοπόδας, Παπαδόπουλος.

Δράση Τώρα!: Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·       Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας
·       Ναι σε έργα υποδομής με διαφάνεια και συμμετοχή του δημότη

Την Τετάρτη 23-3-2011 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με  θέμα «Ενημέρωση για τον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας». Στην συνεδρίαση έδωσαν δυναμικά το παρόν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στις τοποθετήσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σωπάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!», αφού από την αρχή γνωστοποίησε την αδιαπραγμάτευτη θέση της κίνησης ενάντια στην κατασκευή του αγωγού τόνισε μεταξύ άλλων:

·       Τις ευθύνες των απερχόμενων Δημοτικών Αρχών του Μοσχάτου και της σημερινής, που όπως απέδειξε με έγγραφα εδώ και πολλά χρόνια ήξεραν, τουλάχιστον από το 2005, για το έργο και δεν έκαναν κάτι όλα αυτά τα χρόνια για να ακυρωθεί ο σχεδιασμός, παρά μόνο τώρα, όταν ήδη έχει υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του  εργολάβου. Στο σημείο που τώρα βρισκόμαστε, τονίστηκε, μόνη διέξοδος είναι η δικαστική προσφυγή των κατοίκων και ο αγώνας του λαού του Μοσχάτου και κάλεσε τoν Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να συμπαραταχθεί με τους κατοίκους στο δύσκολο αγώνα που καλούνται να σηκώσουν.
·       Τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου κι έτσι τον 21ο αιώνα ακόμα να πλημμυρίζει ύστερα από κάθε βροχή.
·       Τη διεκδίκηση επανασχεδιασμού του συστήματος αποχέτευσης των ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή μας, αφού αυτός στηρίζεται σε μελέτες της δεκαετίας του 1980, είναι πλέον απαρχαιωμένος, έξω από τα σύγχρονα δεδομένα και δεν  έχει λάβει υπόψη την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου αυτά τα φαραωνικού τύπου μεγάλα έργα γίνονται
             ◦ για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων κατασκευαστικών
             εταιρειών, «η χαρά του εργολάβου» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης  Σωπάκης,
             ◦ δεν σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και
 ◦ επιβαρύνουν υπερβολικά το περιβάλλον.
 Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις, που στηρίζονται σε άλλη πολιτική και τα πράγματα  δεν είναι μονόδρομος. Η δημοτική πλειοψηφία όμως και ο Δήμαρχος με τη διαχειριστική λογική και την λογική του «καλού παιδιού» προς την εκάστοτε κεντρική εξουσία παραμένουν εγκλωβισμένοι στους μονόδρομους. Με αδιαφανείς  τρόπους διαχειρίζονται τα θέματα, δεν ενημερώνουν τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημότες και έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε «αδιέξοδα» και «τετελεσμένα».
·       Τέλος ο Γρηγόρης Σωπάκης, πρότεινε να μην παραχωρηθεί δημοτικός κοινόχρηστος χώρος για την κατασκευή του αντλιοστασίου,  υπερψήφισε το ομόφωνο ψήφισμα του  Δημοτικού Συμβουλίου να μην κατασκευαστεί ο αγωγός και να γίνουν τα έργα υποδομής για την αποχέτευση των ομβρίων του Μοσχάτου και κάλεσε τους κατοίκους, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του σχεδιασμού και την ακύρωση του αντιπεριβαλλοντικού έργου.

24-3-2011                                                                         Γραφείο Τύπου

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το εκλογοδικείο δικαίωσε το Ζούμε Μοσχάτο

Οι πρόσφατες εξελίξεις από το Εκλογοδικείο δικαίωσαν το Ζούμε Μοσχάτο όταν έγραφε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Ο Ευθυμίου παραμένει πρώτος ενώ Σπανάκης και Κρεμύδας διατηρούν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού: 
-Που είστε όλοι εσείς που κατηγορούσατε το Ζούμε Μοσχάτο ότι δημιουργεί εντυπώσεις;;;

Και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανάμεσα στις πόλεις που συμμετέχουν επίσημα στην Ώρα της Γης

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

oragis.jpgΟ Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεισφέρει στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχοντας στη δράση της WWF «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 08.30 το βράδυ θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση για μία ώρα, στα εξής σημεία:

Ταύρος: Πλατεία Παναγίτσας
Μοσχάτο: Πλατεία Μεταμόρφωσης και Μακρυγιάννη

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους Δημότες του να ακολουθήσουν αυτή τη συμβολική κίνηση δράσης για τον πλανήτη και να σταματήσουν την ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους και των καταστημάτων τους από τις 8.30-9.30 το βράδυ του Σαββάτου.

Προτάσεις εξόδου στο Μοσχάτο: Βραδιά 80's στο My Friends

Εγκαινιάζουμε τη νέα ενότητα του Ζούμε Μοσχάτο, η οποία θα αφορά προτάσεις εξόδου μέσα στο Μοσχάτο. Πάρτυ, εκδηλώσεις κτλ όλα θα βρίσκονται εδώ. Την αρχή κάνουμε με τη βραδιά 80' που διοργανώνεται σήμερα το βράδυ το My Friends Cafe:


80's NIGHT ME ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΡΣΕΔΑΚΗ ΚΑΙ ZAKK MINIMAL ΣΤΑ DECKS TOY MY FRIENDS


Τύπος εκδήλωσης: Πάρτυ/ Θεματική βραδιά


Ώρα: Σήμερα στις 10:00 μ.μ. - Αύριο στις 4:00 π.μ.

Τοποθεσία: My friends Cafe, Θερμοπυλών 38 Πλατεία Μεταμορφώσεως


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Η οικονομική κρίση στο Μοσχάτο μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου επιχειρηματία


Τους τελευταίους μήνες διανύουμε τη πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων 50 ετών. Τα σημάδια της Κρίσης είναι ορατά και στο Μοσχάτο. Δεκάδες είναι πλέον τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, που έχουν βάλει λουκέτο στη πόλη του Μοσχάτου. Τα λουκέτα ως συνέπεια φέρνουν υποβάθμιση, ερημοποίηση αλλά και το χειρότερο περισσότερους ανέργους σε μια περιοχή, όπου ήδη οι άνεργοι αγγίζουν τις 5.500 χιλιάδες (στα όρια του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ).
Το παρακάτω κείμενο είναι από ένα Μοσχατιώτη επιχειρηματία, έναν άνθρωπο που ξέρει καλύτερα την αγορά από πολλούς από εμάς, ας το διαβάσουμε και ας βγάλουμε τα συμπερασματά μας.

Ο Θάνατος του Εμποράκου

Εδώ και 4 μήνες παρατηρώ τα μαγαζιά που έχουνε ξενοικιαστεί μόνο στη Λ. Μακρυγιάννη. Κάθε 15 ημέρες περίπου αδειάζει ένα και δεν ξανακοινιάζεται. Τα μοναδικά που ξανανοικιάστηκαν μετά από 2 χρόνια είναι το ΟΡΕΝ24 της Eurobank που πήγε η WIND και το εκλογικό κέντρο του Σπανάκη στη Μεταμορφώσεως. Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει σε σημείο κατοχής. Το μεγάλο γέλιο όμως το έχουνε οι ιδιοκτήτες γιατί με τις τιμές που ζητάνε ακόμα, μόνο για γέλια είναι. Αυτή τη στιγμή τα μαγαζιά στους κεντρικούς δρόμους του Μοσχάτου που είναι ελεύθερα είναι κοντά στα 50 (μη βάλουμε τα στενάκια). Κάποια τετράγωνα, έχουν ερημώσει σχεδόν τελείως (Λ. Μακρυγιάννη από Λ. Κατσώνη μέχρι Κανάρη). Κάποτε από ένα μαγαζάκι στη Λεωφόρο, ο ιδιοκτήτης έβγαζε ένα παχυλό μισθό και από κάποια άλλα πιο μεγάλα καταστήματα ζούσανε οικογένειες ολόκληρες.
Ας καταλάβουνε ότι αυτές οι εποχές πέρασαν και στην καταστροφή του εμπορίου έχουνε συμβάλει και αυτοί.
Ας ρίξουμε επιτέλους τις παρανοϊκές τιμές που ζητάνε εν έτη 2011 και ας βοηθήσουμε με αυτό το τρόπο και αυτοί να ξαναγεννηθεί η αγορά του Μοσχάτου.
Στο κάτω κάτω, τι τους αποδίδει ένα κλειστό κατάστημα;;;;;

Γιώργος Μπανταβάνης*




*Ο Γιώργος Μπανταβάνης είναι ιδιοκτήτης
πιτσαρίας στο Μοσχάτο.

Νέα ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο Μοσχάτο

Ληστεία σε ψιλικατζίδικο στην οδό Πλάτωνος και Μιαούλη έγινε την Πέμπτη 24/3.

Ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα του κ. Γιωργατσώνα στις 6:30 μ.μ( δίπλα στο 4ο Δημοτικό Μοσχάτου) με όπλο και απείλησε την γυναίκα που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο ταμείο.
Το Ψιλικατζίδικο συστεγάζει και πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άγνωστος φέρεται να λέει στην γυναίκα να φύγει από μπροστά του, γιατί δεν θέλει να της κάνει κακό.
Η γυναίκα άφησε το μαγαζί και γρήγορα πήγε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη.
Ώσπου να κατέβει ο ιδιοκτήτης του οποίου το σπίτι βρίσκεται ακριβώς από επάνω από το κατάστημα ο άγνωστος είχε γίνει καπνός.
Πληροφορίες λένε πως ο άγνωστος πήρε κοντά στα 1500 ευρώ.

Πηγή: Μοσχάτο Ταύρος Life

Δίκτυα Αλληλεγγύης: Μια πρόταση του Δημήτρη Ζώταλη (δάσκαλος, κοινοτικός σύμβουλος Μοσχάτου)

Αργά σήμερα το βράδυ έλαβα από το δάσκαλο και κοινοτικό σύμβουλο Μοσχάτου Δημήτρη Ζώταλη το παρακάτω κείμενο. Ο Δημήτρης Ζώταλης προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικής εργασίας (προσφοράς) μεταξύ των κατοίκων του δήμου μας. Διάβασα προσεκτικά το κείμενο και οφείλω να ομολογήσω πως αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η Marinaleda στην Ισπανία. Εκ πρώτης όψεως επιφυλάχτηκα αφού τα φιλελεύθερα αντανακλαστικά μου ξύπνησαν στην ιδέα της κολεκτιβοποίησης! Βέβαια αν δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα η βασική ιδέα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, και ιδιαίτερα προς αυτόν που έχει περισσότερο ανάγκη, είναι η ίδια και στον φιλελεύθερο εθελοντισμό, και στη σοσιαλιστική κολεκτίβα και στην υποχρεωτική εργασία των αγροτικών πληθυσμών της δεκαετίας του 50' και 60' στην Ελλάδα.
Τώρα για να επιστρέψουμε στη πρόταση του κύριου Ζώταλη είναι ίσως δύσκολο να εκτιμήσουμε κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στη πράξη μια τόσο πρωτοποριακή ιδέα! Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η καχυποψία, λίγο η ελληνική "πάρτη μας" σίγουρα θα δυσκολέψουν το εγχείρημα. Επιπλέον κατ' εμέ δεν πρέπει να εμπλακεί ο Δήμος στο εγχείρημα για προφανείς λόγους
Οι άνθρωποι που θα σηκώσουν στις πλάτες τους το εγχείρημα αυτό θα πρέπει και να το κάνουν γιατί πράγματι θα πιστεύουν στο σκοπό που εξυπηρετεί. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να ξοδέψουν χρήμα, χρόνο και ψυχικές δυνάμεις
Στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων μπορεί να έρθει να προσφέρει και ο Δήμος ή η Κοινότητα, πάντοτε όμως επικουρικά αλλιώς η κίνηση αυτή θα κινδυνεύσει με καπέλωμα.

Το κείμενο του Δημήτρη Ζώταλη όπως ακριβώς το έστειλε στο Ζούμε Μοσχάτο:
 
Στην συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας προτάθηκε από τον γράφοντα η ίδρυση δικτύων αλληλεγγύης με σκοπό αυτό το οποίο λέει και η λέξη. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στα δίκτυα αυτά θα μπορούν να ενταχθούν γιατροί, δικηγόροι,κοινωνικοί λειτουργοί,καθηγητές,δάσκαλοι,αλλά και πολίτες άλλων ειδικοτήτων που μέσα από εθελοντική εργασία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.
Τα δίκτυα αυτά θα οργανωθούν με ευθύνη της δημοτικής κοινότητας μετά από την εξεύρεση εθελοντών για το σκοπό αυτό.Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται δουλειά από όλους τους συμβούλους της κοινότητας την οποία πιστεύω ότι μπορούν και θέλουν να κάνουν και εκεί βασιζόμενος έκανα και την πρόταση.
Σαν πρώτο βήμα πρότεινα την ίδρυση κέντρου πρόσθετης διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε φροντιστηριακές δαπάνες με αφορμή το θέμα περί ενισχυτικής διδασκαλίας που έφερε η πλειοψηφία.
Σκοπός μου ήταν και είναι το κέντρο πρόσθετης διδασκαλίας να επεκταθεί και σε μαθητές δημοτικού με προβλήματα μάθησης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και σε ενήλικες αλλοδαπούς που θα επιθυμούσαν την γρηγορότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Προς το σκοπό αυτό πρότεινα τριμελή επιτροπή από τα μέλη της κοινότητας που θα ασχοληθεί με τα διαδικαστικά θέματα της ίδρυσης του κέντρου και αν υπάρχει ανταπόκριση τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από 2 καθηγητές και 1 δάσκαλο για την επιμέλεια προγραμμάτων.
Πέραν τούτου ολόκληρο το συμβούλιο της κοινότητας να μεριμνήσει και να ασχοληθεί με την διεύρυνση των δικτύων αλληλεγγύης μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να παρουσιάσουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας.
Τελικά μέσα από έντονη διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί τριμελής επιτροπή για να δει το θέμα της ΄πρόσθετης διδασκαλίας  με απώτερο δικό μου στόχο και θέλω να πιστεύω ολόκληρης της κοινότητας την ίδρυση αυτών των δικτύων.
Αν τελικά ο στόχος βρει ανταπόκριση και επιτευχθεί πιστεύω ότι θα έχουμε επιτελέσει ένα μεγάλο έργο που θα ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας και θα βρει και πολλούς μιμητές.
Αλλωστε κανείς δεν γνωρίζει αν κάποια στιγμή βρεθούμε πολλοί από εμάς στην ανάγκη αυτού που η λέξη λέει. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
 

ΖΩΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

48 ώρες μέχρι να να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

48 ώρες μέχρι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και στο Μοσχάτο!

48 ώρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2011. Εδώ από το Μοσχάτο, μια πόλη με πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και με πολλούς ενεργούς και ευαισθητοποιημένους κατοίκους δίνουμε για άλλη μια χρονιά το σύνθημα κατά της περιβαλλοντικής αλλαγής και δηλώνουμε, ότι αλλάζουμε στάση ζωής. Και φέτος η μεγαλύτερη ανεξάρτητη συμμετοχή από το Μοσχάτο έρχεται από τα μέλη της ομάδας "Ξέρεις ότι είσαι από το Μοσχάτο όταν..." στο facebook, με 389 επιβεβαιωμένες συμμετοχές μέχρι στιγμής και έπεται συνέχεια.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 ας κάνουμε πράξη τα όσα πιστεύουμε και ας μεταδώσουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου στη κατασκευή του αγωγού της οδού Ελευθερίας

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το κείμενο σε πιο μεγάλο μέγεθος


Βενζινοπώλης του Μοσχάτου εναντίον sites/blogs για ψευδές δημοσίευμα

Δικαίωση για την οικονομική πληγή που του προκάλεσαν δημοσιεύματα μεγάλων sites και blogs επιζητά Ταυριώτης βενζινοπώλης, με κατάστημα στο Μοσχάτο (Μεταμορφώσεως 158).

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για 81 πρατήρια καυσίμων που διέθεταν νοθευμένη βενζίνη, αλλά ύστερα από δειγματοληψίες που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Ανάμεσα στα καταστήματα ήταν και αυτό του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου.

Το μεγαλύτερο site που δημοσίευσε την λίστα ήταν το δημοφιλές zougla.gr. Πλέον η είδηση δεν υπάρχει σε αυτό το site ( πατήστε εδώ ). Επίσης και εφόσον η είδηση αφορούσε το Μοσχάτο, τοπικά blogs μπορεί και να την αναδημοσίευσαν.

Η ΕΒΝΑ, η Ένωση Βενζινοπωλών Νοτίου Αττικής πήρε απόφαση να κινηθεί δικαστικά εναντίον του zougla.gr, αλλά και οποιουδήποτε site/blog που αναδημοσίευσε την είδηση. Όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο της ΕΒΝΑ, αλλά και στο εξώδικο που παραθέτουμε, η ΕΒΝΑ ζητάει τις ΙΡ όσων δημοσίευσαν την αμφιλεγόμενη είδηση.

<><><>
evna1
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
evna2
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 2)
eksod1
    Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
eksod2
Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 2)

Ακολουθώντας τις κινήσεις της Ένωσης στην οποία ανήκει, ο κ. Σκόρδος ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε δημοσίευσε την λίστα, η οποία περιείχε το μαγαζί του, για να αποδείξει την συκοφάντηση, που, όπως ισχυρίζεται, μιλώντας αποκλειστικά στο Μοσχάτο – Ταύρος Life, τον έπληξε οικονομικά.

Για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του και την καθαρότητα της επιχείρησής του, μας προσκόμισε τα αποτελέσματα των πρόσφατων δειγματοληψιών που έγιναν στο κατάστημά του από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και φέρει την υπογραφή των ελεγκτών. Στα αποτελέσματα, τα καύσιμα που εξετάστηκαν δηλώνονται ως “κανονικά”, σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί νοθεία. Αναλυτικά τα έγγραφα:
deigm2
1-6-2010
1-9-2010

Τι λέει η Νομαρχία για το θέμα:

Με αφορμή τις αυθαίρετες αναρτήσεις ιστοσελίδων και blogs, οι οποίες επικαλούνται δήθεν στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών που αφορούν σε λίστες με πρατήρια υγρών καυσίμων που φέρονται να νοθεύουν τα καύσιμα με ημερομηνία 28/12/2010, η περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει:

Η Νομαρχία Αθηνών δεν εξέδωσε ποτέ καμία ανακοίνωση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η μόνη ανακοίνωση που έχει δοθεί ήταν στο τέλος του 2009 και αναφερότα σε πρόστιμα για τη μη τήρηση βιβλίου διακίνησης καυσίμων( όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου). Η Νομαρχία Αθηνών δεν ευθύνεται για την παραπληροφόρηση και την μη έγκυρη διαρροή ψευδών στοιχείων από το διαδίκτυο.

Θα επανέλθουμε στην είδηση, όταν χρειαστεί. Το θέμα είναι σοβαρό και δείχνει την ανάγκη υπευθυνότητας των ειδησεογραφικών sites/blogs. Αυτό αφορά και τα τοπικά blogs, τα οποία δραστηριοποιούνται σε μια γειτονιά όπως το Μοσχάτο και ο Ταύρος και κάθε είδηση που αναρτούν “κυκλοφορεί”. Χρειάζεται να διασταυρώνονται οι πηγές, πριν μια λανθασμένη είδηση οδηγήσει στην οικονομική πληγή ενός επαγγελματία της πόλης.



Πηγή: Μοσχάτο Ταύρος Life

Ο Συνασπισμός για τη κατάργηση του Εσπερινού


Πολιτική Κίνηση ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
Δελτίο Τύπου

Όχι στην κατάργηση του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Μοσχάτου
Την 21-Μαρτίου 2011 στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα «Την παιδεία- Συγχωνεύσεις σχολείων» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην δευτερολογία του αναφέρθηκε στην συγχώνευση των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και του Δήμου Καλλιθέας παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου.


Η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου έχει 60 μαθητές και της Καλλιθέας 150. Το νούμερο δεν συμφωνεί με την ενημέρωση, που πριν λίγες μέρες έδωσαν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου του Μοσχάτου. Επίσης είπε η υπουργός ότι μπορεί να γίνεται η συγχώνευση, όμως τα σχολεία θα παραμείνουν στην παραλιακή ζώνη και όχι στα σύνορα με το Νέο Κόσμο, που βρίσκεται το σχολείο της Καλλιθέας.


Το άτοπο της συγχώνευσης αρχίζει να διαπιστώνεται και από τους εμπνευστές της. Ο αγώνας για το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου συνεχίζεται.


22-3-2011
Η Γραμματεία

Οι Πολίτες Μπροστά στο "Terra Verde" στο Ταύρο

Οι Πολίτες Μπροστά δίνουν ραντεβού στις 3 Απριλίου ώρα 13:00 στο "Terra Vedrde" στον Ταύρο.
Προσκλήσεις είναι διαθέσιμες στα γραφεία :


Μοσχάτου Αγ. Γερασίμου 16 212-1000851
Ταύρου Θράκης 19

Τιμή πρόσκλησης 25,00 €
Υπάρχει η δυνατότητα νηστήσιμου γεύματος, εφ ' οσον δηλωθεί κατά την αγορά της πρόσκλησης.

Nέος προπονητής στην Ελευθερία ο Χρήστος Κουτσούμπας

Στο πάγκο της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου για τους εναπομείναντες 6 αγώνες μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας θα βρίσκεται ο Χρήστος Κουτσούμπας με βοηθό το Γιώργο Διολέτη. Ο κ. Κουτσούμπας είναι ο υπεύθυνος υποδομών του Συλλόγου και προπονητής της εφηβικής ομάδας.

Η Διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Πέτρο Καρβούνη, μετά την άσχημη αγωνιστική εικόνα της ομάδος κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος (2 νίκες σε 7 αγώνες) και τον αποκλεισμό στο θεσμό του κυπέλου από ομάδα Γ' Κατηγορίας (Ένωση Τραχώνων/Δίας) αλλά και για λόγους διαφοράς φιλοσοφίας στη λειτουργία του Συλλόγου.

Πηγή: Ελευθερία Μοσχάτου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιστολή κατοίκων γύρω από το οικόπεδο της Κωνσταντινουπόλεως 26 προς το Δήμαρχο

Το θέμα του οικοπέδου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 26 μας είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Έκτοτε πέρα από τις καταγγελίες των γειτόνων, ήρθαν και στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το χώρο, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα σκουπιδότοπο λίγα μόλις μέτρα από ένα νηπιαγωγείο. Τις φωτογραφίες αυτές μόνο το Ζούμε Μοσχάτο δημοσίευσε. Το Ζούμε Μοσχάτο μάλιστα θεώρησε καλό να αποστείλει ολόκληρο το φωτογραφικό υλικό σε όλους τους αρμόδιους και να ζητήσει την άποψη τους. Στην ενέργεια αυτή απάντησε μόνο ένας θεσμικός παράγοντας, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί η επικοινωνία μας και τα στοιχεία του μέχρι να ερευνήσει πλήρως το θέμα και να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Η επιθυμία του έγινε απόλυτα σεβαστή και εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι τον τιμά η ανταπόκρισή του στο μήνυμά μας, αφού και ο ίδιος μένει κοντά στη περιοχή.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την επιστολή, που εστάλη με παραλήπτη το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογεγραμμένη από 27 οικογένειες γύρω από το οικόπεδο. Μέχρι σήμερα σύμφωνα με τους γείτονες δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από το Δήμο για τον καθαρισμό του οικοπέδου, μήπως πρέπει σιγά σιγά να αναλάβουν δράση;

Πατήστε πάνω στην εικόνα για τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Πέθανε ο άτυχος άνδρας που παρασύρθηκε από το Τραμ στο Μοσχάτο

Την Παρασκευή έχασε τη μάχη με τη ζωή ο άτυχος ηλικιωμένος άνδρας, που παρασύρθηκε από το Τραμ τη προηγούμενη Τρίτη, παρά την πρόσκαιρη σταθεροποίηση της υγείας του όπως είχαν ανακοινώσει και οι γιατροί. Ας ελπίσουμε ότι ο χαμός του άτυχου αυτού άνδρα θα γίνει αφορμή να εξετασθεί ξανά ο σχεδιασμός των υπερυψωμένων εγκαταστάσεων του Τραμ στο Μοσχάτο, θέμα για το οποίο χρόνια τώρα φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι.

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου για το Ποδηλατικό Άξονα Φαληρικός Όρμος-Κηφισιά


Τοποθέτηση Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου ,
τον οποίο εκπροσώπησε ο Γιώργος Κοψιαύτης ,
στη διαβούλευση της 18ης – 3 – 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

με θεμα την έγκριση της προμελέτης του έργου «Ποδηλατικός άξονας Φαληρικός Όρμος – Κηφισιά και αναπλάσεις σε ελεύθερους  χώρους κατά μήκος του .Τμήμα Φαληρικός Όρμος – Γκάζι» .


1.     Καταρχήν επισημαίνουμε ότι φυσικά είμαστε υπέρ της δημιουργίας του ποδηλατόδρομου και  δε θα  ήταν δυνατό  να  έχουμε αντίθετη άποψη για τη χρήση του ποδηλάτου ,ενός  μέσου που συμβάλλει  καθοριστικά στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στις πόλεις και στη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων μέσα στο κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στις σύγχρονες πόλεις  .
2.     Το θέμα λοιπόν δεν είναι εάν λέμε ναι ή όχι στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου ,αλλά κατά πόσο ένα τέτοιο έργο είναι,  σύμφωνα με την υπό κρίση προμελέτη ,ρεαλιστικό και βιώσιμο και με ποιον τρόπο αυτό το έργο θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη στην πόλη μας . Διότι πρόκειται μεν για ένα έργο υπερτοπικό ,αποτελεί όμως ευκαιρία  να αναδείξουμε την τοπική διάστασή του  και να διερευνήσουμε τα μέγιστα τοπικά οφέλη αυτού του έργου .Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τοποθετώντας το θέμα ζητάμε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή παρατηρήσεων ,κρίνοντας πως η προμελέτη έχει παραλείψειςκαι περιθώρια βελτίωσης και συμπλήρωσης .
3.      Κρίνουμε αναγκαίο να  ξεκινήσουμε την τοποθέτησή μας με ένα ερώτημα : τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και με το πλάτος της ρυμοτομικής γραμμής  στην περιοχή του Κηφισού; Έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε προκαλέσει στους ιδιοκτήτες της παρακηφίσιας περιοχής το διάταγμα Μάνου ; Από   όσα γνωρίζουμε από κατοίκους της περιοχής το θέμα  ακόμη εκκρεμεί.Για όσο χρόνο το θέμα εκκρεμεί είναι προφανώς μη υλοποιήσιμη  η προβλεπόμενη στην προμελέτη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στον Κηφισό για την κατασκευή ποδηλατόδρομου .
4.     Αναφερόμενοι στην υπό κρίση προμελέτη του ΔΕΕΑΠ του ΥΠΕΚΑ προτάσσουμε  ιεραρχικά τον άξονα στον Κηφισό ,γιατί πρόκειται για την πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Μοσχάτου  ,η οποια χρειάζεται υποστήριξη και βελτίωση  . 
5.     Υπογραμμίζουμε ότι από την υπό κρίση προμελέτη απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη δενδροφύτευσης και έργων ανάπλασης  στην παρακηφίσια περιοχή.Σε αυτή την περιοχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό τσιμέντο και αισθητική υποβάθμιση πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν δενδροφυτεύσεις και να δοθούν περιβαλλοντικά αντισταθμίσματα .Οι συμπολίτες μας στον Κηφισό έχουν χορτάσει από υποσχέσεις ,προμελέτες ,σχέδια χωρίς να δουν κάποιο αποτέλεσμα.Επειδή το έργο του ποδηλατόδρομου βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και βελτιώσεις , όπως έκανε και ο Δήμος Κατερίνης  στην περίπτωση της κατασκευής ποδηλατόδρομου με βάση προμελέτη που εκπονήθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα .
6.     Προτείνουμε να γίνει επαφή με το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων ,μία μελετητική ομάδα ,  η οποία με επικεφαλής τον  αρχιτέκτονα - Πολεοδόμο  Βασ. Ζώτο , έχει εκπονήσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα υλοποιήσιμη και ρεαλιστική μελέτη    για την αποκατάσταση του ποταμού Κηφισού  και την ανάπλαση  των  παραποτάμιων περιοχών .Πιο συγεκρκιμένα για την παρακηφίσια περιοχή προτείνεται η δημιουργία παραποτάμιου υπερτοπικού πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου ,που συνδέεται με την παραλία,σύνδεση με το κατοικημένο περιβάλλον και ένταξη στον αστικό ιστό, φωτισμός με τη χρήση εναλλακτικής ενέργειας , πυκνή φύτευση και μείωση ηχορύπανσης .
7.     Θεωρούμε ότι η προμελέτη χρειάζεται βελτίωση στο σημείο ,όπου τελειώνει ο άξονας στον Κηφισό και εγκαταλείπεται ο ποδηλάτης μπροστά στο οικόπεδο πρώην Βαρδινογιάννη ήδη ΥΠΕΚΑ ,χωρίς καμία διέξοδο ούτε προς το εσωτερικό της πόλης ,ούτε βέβαια προς την παραλία .Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι για τους ποδηλάτες η μετακίνηση με το ποδήλατο δε γίνεται χωρις προορισμό,απλώς  και μόνο για  περιήγηση ,αλλά γίνεται για την μετακίνησή τους. Συνεπώς ένας ποδηλατικός άξονας πρέπει να είναι λειτουργικός ,φέρνοντας τον ποδηλάτη  είτε στον οικιστικό ιστό για την εξυπηρέτηση αναγκών του (εργασία - ψώνια – συναναστροφή ) είτε σε χώρους αναψυχής (παραλία – ελεύθεροι χώροι πρασίνου κ.λ.π ).
8.     Σχετικά με τον άξονα στον Ιλισό θεωρούμε παράλειψη της προμελέτης την απουσία πρόβλεψης διεξόδου προς την παραλία του Μοσχάτου.Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο του Μοσχάτου ενέκρινε προμελέτη των Ολυμπιακών Ακινήτων για την αξιοποίηση της παραλίας του Μοσχάτου ,η οποία προέβλεπε  τη σύνδεση του Μοσχάτου με την παραλία μέσω πεζογέφυρας στην οδό Αθανασίου Διάκου . Γιατί λοιπόν να μην προβλέπεται σύνδεση του ποδηλατικού  άξονα έστω με αυτήν την πεζογέφυρα της οδού Αθανασίου Διάκου ,που σχεδίασαν οι μελετητές των  Ολυμπιακών  Ακινήτων  για το Μοσχάτο ; Διαφωνούμε με τη  μνεία που γίνεται στην υπό κρίση προμελέτη   ότι το Μοσχάτο είναι τελείως αποκομμένο απο΄την παραλία .Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία ότι το Μοσχάτο έχει μέτωπο προς τη θάλασσα , όπως και οι όμορες περιοχές.Επίσης θεωρούμε αυτονόητο ότι οι προμελέτες που συντάσσονται από τα μελετητικά γραφεία πρέπει να αξιολογούνται  συνδυαστικά μεταξύ τους και να συνεκτιμώνται .Θέωρούμε παράλειψη της προμελέτης το γεγονός ότι με βάση αυτήν  ο ποδηλάτης μέσω της οδού Πεισιστράτους φτάνει στην Εσπλανάδα και από εκεί στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου και δεν  έχει καμία δυνατότητα να προσεγγίσει την παραλία του Μοσχάτου .
9.     Κλείνοντας τονίζουμε ότι άποψή μας είναι πως με κάθε ευκαιρία πρέπει να επικαιροποιούμε ζητήματα, που έχουν σχέση με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να διεκδικούμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας .

 

Νίκη για τη Θύελλα, ήττα για την Ελευθερία

Τι έκαναν οι εκπρόσωποι του Μοσχάτου στο Τοπικό Πρωτάθλημα (ΕΠΣΠ):
Η Θύελλα Μοσχάτου για την 20η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Α΄ Πειραιά νίκησε την Α.Ε. Αίγινας με το ευρύ 3-1, φτάνοντας έτσι στην 5η θέση του ομίλου.
Αντίθετα η Ελευθερία στην 20η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Β' Πειραιά έχασε από την Πειραϊκή με 1-3, παραμένοντας έτσι ουραγός της βαθμολογίας.



Αήττητος Σπάτων-Μοσχάτο 0-0


Στο μοναδικό παιχνίδι, που δεν είχαμε γκολ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου ήταν σε αυτό των Σπάτων, του Αήττητου με το Μοσχάτο.

Μπορεί να μην είχαμε γκολ είχαμε όμως δοκάρια. Και αν κέρδιζαν τα δοκάρια τότε τη νίκη θα την έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι. Στο 40΄σε προσπάθεια του Ανδρουλιδάκη και 30΄ αργότερα, στο 70’ ο Παπαδόπουλος απέτυχε και αυτός να πετύχει γκολ, καθώς  το δοκάρι για δεύτερη φορά του στάθηκε εμπόδιο.  Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχε στο 75΄ ο Γαλάνης και έτσι το παιχνίδι έμεινε στη «λευκή ισοπαλία».
Διαιτητής του αγώνα, ο Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).
ΑΗΤΤΗΤΟΣ: Μένιος, Μπερέτας (78’  Τσούτης), Μαρινάκης, Μηλιώνης, Τσαλδάρης, Τούντας, Μπουτσάι, Τσιαβάκος, Λάππας, Παπαδόπουλος (46΄ Παπαδάς), Γαλάνης.
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Μωραίτης (85΄Χοτζάι), Καράμπελας, Τυράκης (60’ Λιώσης), Λαλιάνι, Σιμιτζής, Ανδρουλιδάκης, Ντάσλας, Παπαδόπουλος, Σαλάμης, Επιτροπάκης (65΄Παπαγεωργίου)

Πηγή: OnSports


Ο ΟΣΚ εξόπλισε τα σχολεία του Μοσχάτου - Ταύρου

Τη φετινή σχολική χρονιά, όλες οι σχολικές μονάδες κάθε βαθμίδας στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου προχώρησαν σε καταγραφή των αναγκών τους σε σχολικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Μετά από πρωτοβουλία και παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής έγινε δυνατόν να καλυφθεί από τον Ο.Σ.Κ. μεγάλο μέρος αυτών των αναγκών, από καθίσματα και θρανία, μέχρι βιντεοπροβολείς, βιβλιοθήκες, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, εκπαιδευτικό υλικό, εξοπλισμό γραφείου, κα.
Στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σχολικών υπηρεσιών, ώστε να υποστηριχθεί σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα σε όλους τους τομείς με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του νέου διευρυμένου Δήμου.
 

Ο πίνακας με τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων:

ΣΧΟΛΕΙΟ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ    ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1ο Λύκειο    Αγ. Σοφίας 16    κάθισμα Θραν. Γ-Λ    100
Θρανίο Γ-Λ    50
Πίνακες διδασκαλίας    3
κρεμάστρα-καλόγηρος    2
χαρτοστάτης    3

2ο Λύκειο    Αγ. Σοφίας 16    Ηλ. Υπολογιστής Info Quest -3 τεμ.    2
βιντεοπροβολέας Hitachi ED-X22 με οθόνη    1
Ηλ. Υπολογιστής Info Quest -3 τεμ.    2

3ο ΕΠΑΛ    Αγ. Σοφίας 16    μπάλα μπάσκετ    10
Ηλ. Υπολογιστής Info Quest -3 τεμ.    2
μπάλα ποδοσφαίρου    10
βιντεοπροβολέας Hitachi ED-X22 με οθόνη    1
κρεμάστρα-καλόγηρος    1
DVD Player    1
φωτοτυπικό Λυκείου Xerox WorkCentre 5638V_ST-2 τεμ    1
πάγκοι τεχνολογίας    2
χαρτοστάτης    1

1ο ΕΣΠΕΡ ΕΠΑΛ    Εσταυρωμένου 3    μπάλα μπάσκετ    10
μπάλα ποδοσφαίρου    10
βιντεοπροβολέας Hitachi ED-X22 με οθόνη    1
DVD Player    1
Ηλ. Υπολογιστής Info Quest -3 τεμ.    3
φωτοτυπικό Λυκείου Xerox WorkCentre 5638V_ST-2 τεμ    1
πάγκοι τεχνολογίας    4
χαρτοστάτης    4
γραφεία 1/2 π-4 τεμ    20
πτυσσόμενα καθίσματα    100

8ο ΣΕΚ     Εσταυρωμένου 5    γραφεία ξύλινα Η/Υ-3 τεμ.    20
βιντεοπροβολέας Hitachi ED-X22 με οθόνη    1
DVD Player    1


Πηγή: MyOTA

Και ο Ριζοσπάστης γράφει για την κατάργηση του Εσπερινού Μοσχάτου

Ενάντια στην κατάργηση του εσπερινού σχολείου

Ξεσηκώνονται οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου, του μοναδικού εσπερινού της περιοχής, ενάντια στην απόφαση για συγχώνευση του σχολείου τους με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας. Οι μαθητές του σχολείου, πέρα από τις υπόλοιπες συνέπειες των συγχωνεύσεων, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα συνέχισης της φοίτησής τους, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους μαθητές για τους οποίους η παρακολούθηση του σχολείου είναι, έτσι κι αλλιώς, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας.
Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Μοσχάτου του ΚΚΕ καλεί: «Κανείς εργάτης, υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, νέος, να μην πέσει στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση. Είναι πρόκληση να λένε ότι οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου με το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους». «Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση απάντηση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς στη γειτονιά, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές με τα εκλεγμένα συμβούλιά τους να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική».
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μοσχάτου έχουν καλέσει το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες αναδιαρθρώσεις που βρίσκουν έκφραση και στο δήμο με τις συγχωνεύσεις.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τι γράφει για τη συγχώνευση του Εσπερινού Μοσχάτου η Ελευθεροτυπία

Γράφουν προϊστορία στην εκπαίδευση με σχολεία- μαμούθ


Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας επιμένει να υποστηρίζει πως «η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με σχολεία εύρωστα που θα προσφέρουν περισσότερα στη μάθηση», η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ χειρότερη. 

 
Την ώρα που το υπουργείο δηλώνει κατηγορηματικά πως οι συγχωνεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε σχολεία-μαμούθ, ούτε θα αναγκάσουν τους μαθητές σε μεγάλες μετακινήσεις, μια επιτόπια έρευνα σε περιοχές της Αθήνας αποτελεί αδιάσειστη διάψευση: Τεράστια σχολικά συγκροτήματα με πληθυσμό πάνω από 750 μαθητές, συγχωνεύσεις που εξαντλούν η μία μετά την άλλη το όριο των 400 μαθητών και μεταφορές μονάδων τρία και τέσσερα χιλιόμετρα πιο μακριά.
Είναι βέβαιο πως τα σχολεία που επισκέφθηκε η «Ε» σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και πέριξ αυτού, δεν αποτελούν οδηγό για το «νέο σχολείο» που ευαγγελίζεται το υπουργείο Παιδείας. Δεν περιλαμβάνονται όμως ούτε στις ελάχιστες -μόλις έξι πανελλαδικώς- εξαιρέσεις των μεγάλων σχολείων που κατά επίσημη διαβεβαίωση «ξεπερνούν τους 400 αλλά όχι τους 500 μαθητές», ούτε και στα εν γένει «μικρολάθη» που δέχεται να διορθώσει το υπουργείο. Σε ποιους καταλόγους και σε ποια μοντέλα σύγχρονων σχολείων ανήκουν; Εκτός κι αν πρόκειται για μεγάλα λάθη...............................................................
Μοσχάτο - Καλλιθέα: Συνενώνονται τα δύο Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια. Του Μοσχάτου μεταφέρεται σε αυτό της Καλλιθέας. Το πρώτο διαθέτει 196 μαθητές και το δεύτερο 233, σύνολο 429. Πρόκειται για μεγάλα σχολεία ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι του Μοσχάτου εξυπηρετεί τις περιοχές Ρέντη, Πειραιά, Ταύρου, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και νότιας Καλλιθέας. Με τη συγχώνευση μεταφέρεται στη βόρεια Καλλιθέα, στα σύνορα με το Κουκάκι. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει συγκοινωνία», λένε μαθητές και καθηγητές. Οσο για τις υποδομές, φιλοξενούν το 9ο Ημερήσιο Λύκειο. Μόνο...........................................................................................

Ζούμε Μοσχάτο 

- Θα επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τα σχεδιά της;

- ΟΧΙ!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...