Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Συμβαίνει τώρα: Ληστεία πριν λίγο σε ψιλικατζίδικο στο Μοσχάτο

Αντιμέτωπος με ένα οπλισμένο ληστή βρέθηκε ο υπάλληλος του ψιλικατζίδικου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Σολωμού και Καποδιστρίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης με την απειλή όπλου, απέσπασε 600 ευρώ από το ταμείο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και αναζητά τον ληστή.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σπάνιο ντοκουμέντο: Ομιλία στο Ναό της Μεταμορφώσεως από το 1960!

Α.Ο. Μοσχάτο: Φιλική νίκη με Θύελλα

Φιλικός "εμφύλιος" χτες στο Μοσχάτο με τον Α.Ο. Μοσχάτο να επικρατεί με 2-0 επί της Θύελλας με γκολ των Σιμιτζή και Ντάφλα. Το τρέχον έτος θα ολοκληρωθεί με προπονήσεις αφού δεν βρέθηκε αντίπαλος για τη διεξαγωγή φιλικού τη προσεχή Πέμπτη.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο ένα νέο παιδί έφυγε από κοντά μας!

Σύμφωνα με δημοσίευση του Μοσχάτο-Ταύρος Life πριν λίγο:
Στην Δωδεκανήσου, στα Καμίνια άφησε την τελευταία του πνοή ένα δικό μας παιδί,

ο Μάκης Παπαγιαννόπουλος.
Έφυγε από την ζωή ένας ακόμα νέος άνθρωπος από το Μοσχάτο, μόλις στα 25 του χρόνια!!!

Το θλιβερό αυτό γεγονός έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά το τραγικό χαμό του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, επίσης από δυστύχημα με μηχανή, που είχε συγκλονίσει ολόκληρο το Μοσχάτο.

Είναι θλιβερό να χάνονται άδικα νέοι άνθρωποι στη πιο παραγωγική τους ηλικία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του Μάκη.

Τέλος αφιερομένο στη μνήμη του Μάκη αλλά και όσων παιδιών έφυγαν έτσι άδικα τον "Κουρσάρο":

Η απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει το Ζούμε Μοσχάτο - Ποιοι μένουν εκτός;

Οριστικά στη δεύτερη θέση με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο συνδυασμός Ενωμένοι Πολίτες και με μια έδρα επιπλέον από τους Πολίτες Μπροστά. Συγκεκριμένα η κατανομή των εδρών με τα νέα αποτελέσματα γίνεται ως εξής:


Ενωμένοι Πολίτες (Β. Σπανάκης): 5 έδρες (3 Μοσχάτο - 2 Ταύρος)
Πολίτες Μπροστά (Α. Κρεμμύδας): 4 έδρες (3 Μοσχάτο - 1 Ταύρος)



Η σημερινή απόφαση δικαιώνει απόλυτα παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις του Ζούμε Μοσχάτο και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να ασκήσουν αρνητική κριτική. 


Ειδικότερα το επισφράγισμα του αποτελέσματος, κλείνει τη συζήτηση για επαναληπτικές εκλογές στο Μοσχάτο και αφήνει οριστικά εκτός Δημοτικού Συμβουλίου πολύ γνωστά ονόματα τόσο από το Μοσχάτο όσο και από το Ταύρο. Συγκεκριμένα από το Μοσχάτο μένουν εκτός για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια οι Παπαθεοδώρου Τζένη και ο Πέππας Θωμάς, που συμμετείχαν στο συνδυασμό Πολίτες Μπροστά, ενώ από το Ταύρο μένουν εκτός οι Ψύλλας Παναγιώτης, Καλουμένου Ειρήνη, Ανδρέου Σωτήριος και Καπλάνης Παναγιώτης, που επίσης συμμετείχαν στους Πολίτες Μπροστά. Ειδικότερα στη περίπτωση του Ταύρου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι έμειναν εκτός πρόσωπα τα οποία είχαν θέσεις ευθύνης στο Δήμο. Τέλος από το Μοσχάτο εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μετά από 2 συνεχείς θητείες μένει ο Αντώνης Λιβάνιος.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

7.426 € μέχρι στιγμής για το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο


Με αφορμή τη κοινή πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 7.426 € έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τη λειτουργία ενός νέου σπιτιού για το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο, από τα μέλη της οργάνωσης. 
Η ανταπόκριση των μελών της οργάνωσης είναι πραγματικά αξιόλογη, αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες οικονομικές στιγμές, που περνούν σήμερα ιδιαίτερα οι νέοι. 
Η δράση που έχουν αναπτύξει από κοινού η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ακόμα σε εξέλιξη και όλοι μπορούν να βοηθήσουν στη λειτουργία ενός ακόμη σπιτιού για παιδιά κάνοντας κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό: 
ALPHA Bank 
144-00-2001-000011

Σημαντικό:
Κατά την κατάθεση σας στην Τράπεζα αναφέρετε ως
αιτιολογία τον κωδικό ΚΝ1
και κατόπιν ενημερώστε το Σύλλογο To Χαμόγελο του Παιδιού στο τηλέφωνο 210 3306140

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Παλαιών Συμμαθητών από το 2o Δημοτικό (περίοδος 1963-69)

Ο φίλος αναγνώστης Βασίλης Πρωτόπαπας έστειλε στο Ζούμε Μοσχάτο το παρακάτω μήνυμα μαζί με μια φωτογραφία με σκοπό να βρεθούν οι παλιοί συμμαθητές από το 2ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου μετά από 42 και πλέον χρόνια. 
Πρόκειται για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία και ελπίζουμε να έχει τη καλύτερη δυνατή εξέλιξη. 
Καλά να περάσετε! 

Ήμουν δημότης και μόνιμος κάτοικος Μοσχάτου από το 1962 έως το 1987, φοίτησα στο 2ο Δημοτικό για 6 χρόνια 1963-69 και τελείωσα γυμνάσιο του Πειραιά. Επισκέπτομαι πολύ τακτικά το Μοσχάτο λόγω φίλων και συγγενών που ζουν εκεί.
Αποστέλλω μια φωτογραφία του 1967, από την 4η τάξη του 2ου Δημοτικού και σας ζητώ να αναρτηθεί στο blog σας μήπως και παλαιοί συμμαθητές βρεθούν και ξανασυναντηθούν μετά από 42+ χρόνια.
Σας ευχαριστώ.
Βασίλης Πρωτόπαπας (vasilispp@yahoo.gr)


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Σαμαρά Σπανάκη στη Ρηγίλλης

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Βασίλη Σπανάκη στη Ρηγίλλης, πριν λίγες μέρες με αφορμή την συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων, που στήριξε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον πρόεδρο του κόμματος. Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα δίνοντας τέλος στα σενάρια, που λένε ότι ο Βασίλης Σπανάκης κατευθύνεται εκτός Νέας Δημοκρατίας, προς το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Με αφορμή τη συνάντηση αλλά και τα όσα λέγονται το τελευταίο καιρό, παράγοντες της Ριγίλλης τόνισαν, ότι ο Βασίλης Σπανάκης παραμένει σημαντικό κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία στη τοπική αυτοδιοίκηση.


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Νέα γκέλα για τον Α.Ο. Μοσχάτο

Νέα γκέλα του ΑΟ Μοσχάτο στέλνει την ομάδα στη 13η θέση της βαθμολογίας του 9ου Ομίλου της Δ' Εθνικής.

Στην αναλυσή του το periferiako.com γράφει:

Αρης Αμφιάλης-Μοσχάτο 2-0 

Σε ένα πεντάλεπτο ξέσμασμα που είχε λίγο μετά τα μέσα του β' ημιχρόνου, ο Αρης Αμφιάλης σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση με το Μοσχάτο και επικράτησε με 2-0, ανανεώνοντας τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Στο 69' ο Γεωργαλάκης και στο 73' ο Ράπτης έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων, που στο 41' είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Επιτροπάκη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπάκας (ΣΔ ανατολικής Αττικής).
ΑΡΗΣ: Σανταμούρης, Παναγόπουλος, Ντουτσούλης (52' Φιλόπουλος), Βούλγαρης, Λαπατάς, Βιδάλης, Γεροβασίλης, Δρόσος, Ράπτης (82' Αθανασιάδης), Τρίμπος, Νυφαδόπουλος (60' Γεωργαλάκης).
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Τυράκης, Αθανασόπουλος, Λαλιάνι Ν., Αναστασιάδης, Λαλιάνι Λ. (75' Παπαγεωργιου), Σαλάμης (64' Καράμπελας), Λιώσης (46' Ντάφλας), Καψαλόποδας, Κυριόπουλος, Επιτροπάκης.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο


Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνουμε χρήματα στην προσπάθεια λειτουργίας ενός ακόμη σπιτιού για τα παιδιά

Σε εποχές δύσκολες για όλους, η βοήθεια στα παιδιά είναι κάτι περισσότερο απο μια ανάγκη. Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζουν σ'αυτές τις γιορτές την προσπάθεια του Συλλόγου To Χαμόγελο του Παιδιού συγκεντρώνοντας χρήματα για τη λειτουργία του 11ου σπιτιού φιλοξενίας στο Μοσχάτο.
Ας προσφέρουμε απο καρδιάς το χαμόγελο σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτές.
Ακόμη και ένα ευρώ είναι σημαντικό.
Μη διστάσεις. Βοήθα και εσύ >

Κάντε κλικ εδώ για την επίσημη σελίδα της δράσης

Διάκριση της RSF Hellas

17/12/2010. Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή βραβεύσεων των Ομαδικών κατηγοριών του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 31 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση από τον ΣΕΓΑΣ και παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για να τιμηθεί η επέτειος από τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της RSF Hellas κ. Συλλιγαρδάκης Χρήστος στο όνομα της Ομάδας βραβεύτηκε από το ΣΕΓΑΣ.

Την βράβευση απένειμε ο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.


Η Εθελοντική Ομάδα RSF HELLAS με έδρα το Μοσχάτο είναι ομάδα Εθελοντών με εξειδίκευση σε Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης και Πρώτων Βοηθειών, η δράση της ξεκίνησε το 2007.

H RSF HELLAS συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, (Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική ασφάλεια στην Ευρώπη) με την Δωρεάν Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" και "Πρώτες Βοήθειες σε τροχαίο".

Το πρόγραμμα "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Μοσχάτου και τους συλλόγους Διδασκόντων των 4ου και 5ου Δημοτικόν σχολείων Μοσχάτου σε Μέλη των Συλλόγων.

Η ομάδα διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.rsfhellas.org/

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οριστικά υπέρ Σπανάκη το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης!

Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ του εκλογοδικείου, το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης των ψήφων στο εκλογοδικείο αυξάνει τη διαφορά οριστικά πλέον υπέρ Σπανάκη. Τα νέα δεδομένα στην επανακαταμέτρηση των ψήφων φέρνουν το συνδυασμό Ενωμένοι Πολίτες όχι μόνο να παγιώνει τη μέχρι τώρα διαφορά του από τους Πολίτες Μπροστά του Άρη Κρεμμύδα, αλλά και να αυξάνει σημαντικά τη διαφορά υπέρ του αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για επαναληπτικές εκλογές στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Την είδηση αυτή δημοσιεύει σήμερα και το Μοσχάτο Live! αποδεικνύοντας, ότι η ισχύουσα κατάταξη των συνδυασμών πρόκειται ήδη για τετελεσμένο γεγονός. Οι εξελίξεις αυτές ξεκινούν ένα νέο γύρο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στα στέκια της πόλης και στο ίντερνετ.
Περισσότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες από την επόμενη εβδομάδα.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο για τις ομάδες του Μοσχάτου


Ανταγόρας Κω - Α.Ο. Μοσχάτου 0-3
Στον 9ο Όμιλο της Δ' Εθνικής ο Α.Ο.Μ. πέτυχε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 0-3 απέναντι στον Ανταγόρα Κω και σκαρφάλωσε στη 10η θέση της βαθμολογίας. Απαραίτητη νίκη-ανάσα που τον απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Την επόμενη αγωνιστική (12/12)  στις 15:00 ο Α.Ο.Μ. θα υποδεχτεί τον Ωρωπό.


Θύελλα Μοσχάτου -  Παννεαπολικός  0-0

Στον 1ο Όμιλο της  ΕΠΣΠ η Θύελλα υποδέχτηκε τον Παννεαπολικό σε ένα αγώνα χωρίς τέρματα και μένει στην 6η θέση με 13 βαθμούς περιμένοντας την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Φαληρικός -  Αναγέννηση Μοσχάτου 4-1

Στον 1ο Όμιλο επίσης της ΕΠΣΠ η Αναγέννηση ηττήθηκε εκτός έδρας με βαρύ 4-1 από τον Φαληρικό και παραμένει ουραγός της βαθμολογίας. Στην επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕ Αίγινας.

Διάσημος αρχιτέκτονας προτείνει: Ζούμε Μοσχάτο!

Χτες (5/12) στο Μοσχάτο Live! διαβάσαμε την παρακάτω είδηση:

Ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας και καθηγητής Χάρι Γκούγκερ σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, στην ερώτηση: "Ποιά γειτονιά της Αθήνας θα πρότεινε σε έναν Ελβετό φίλο του που θα ήθελε να ζήσει στην Ελλάδα;", απάντησε: «Θα του έλεγα ανεπιφύλακτα να πάει στο Μοσχάτο. Μου αρέσει η κλίμακα αυτής της γειτονιάς, το εύρος των δρόμων, τα σπίτια με τους μικρούς κήπους, η αίσθηση της θάλασσας που είναι κοντά».

Την πλήρη συνέντευξη του Χάρι Γκούγκερ στην Καθημερινή μπορείτε να την βρείτε εδώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...