Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επίτιμος Δημότης Μοσχάτου ο Μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος

Επίτιμος δημότης Μοσχάτου θα ανακηρυχτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Αττικής.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Μοσχάτου θα τιμήσει τον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο και με το χρυσό μετάλλιο της πόλεως.
Ο Δήμος Μοσχάτου θα τιμήσει τον κ. Θεόφιλο αναγνωρίζοντας την εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική διακονία Του στην πόλη του Μοσχάτου, ως ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου.
Τέλος, να αναφερθεί, ότι το πρωί θα προηγηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Μοσχάτου.

Πηγή:
Άρθρο του Αιμίλιου Πολυγένη
Από το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr"

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης ο Νίκος Σελλάς

Επιστολή του υπ. δημ. συμβούλου Αναστάσιου Αναστασίου

To Ζούμε Μοσχάτο συνεχίζει την παρουσίαση υποψηφίων από το Μοσχάτο. Σήμερα δημοσιεύει την ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Αναστάσιου Αναστασίου με τον Βασίλη Σπανάκη.


Η ιστορία της Δάφνης (αναδημοσίευση από tromaktiko)

Ενα μεγάλο μπραβο στη Ναντια Χατζησαββα, τη γλυκια αυτη ψυχη, που μ εχει βοηθησει κ πολλες φορες, για τοκαλό που εκανε στη Δαφνουλα! Κ οι πρωην ιδιοκτητες της να πανε να δουν αν ερχομαι!!! Μία απίστευτη ιστορία - όχι τόσο απίστευτη για όσους ασχολούνται καθημερινά με τα αδέσποτα και βλέπουν πολλά τα ματάκια τους- μα και τόσο συγκινητική.

Η Δάφνη που λέτε ήταν ένα μικρό κουτάβι, που λεγόταν Jarvis. Η οικογένεια που την είχε την έχασε στο Μοσχάτο στις 5 Ιουλίου 2009. Δεν τους ξέραμε, δεν τους ξέρουμε. Είχαν καταχωρήσει την αγγελία τους στο adespoto.gr.
Μάλιστα οι ιδιοκτήτες της τότε έγραφαν: Είναι 4 μηνών και φορούσε ένα φούξια περιλαίμιο. Υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί γι αυτό παρακαλούμε θερμά όποιον δει ένα "ύποπτο" νέο κουτάβι στη γειτονιά να ενημερώσει. Μας λείπει πολύ, ευχαριστούμε θερμά.
Έτσι ήταν η μικρή όταν χάθηκε...
Μετά από 10 μήνες, σχεδόν έναν χρόνο, η Δαφνούλα ή Jarvis βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη.
Γνωστή φιλόζωη της περιοχής την θεώρησε σαν ένα από τα δεκάδες σκυλάκια που κάποιοι αφήνουν στη περιοχή όταν πια τα βαρεθούν. Όπως διαπιστώθηκε ήταν στειρωμένη πράγμα περίεργο, αφού όταν χάθηκε ήταν πολύ μικρή για να έχει στειρωθεί. Είτε κάποιος Δήμος την στείρωσε και την ξανάφησε στο δρόμο χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν τις αγγελίες-άλλωστε ένα συνηθισμένο μαύρο σκυλί ήταν- ή ακόμα χειρότερα κάποιος την βρήκε, την στείρωσε αλλά για κάποιο λόγο την παράτησε στο δρόμο.
Η φιλόζωη λοιπόν την πήρε, την έβαλε σε πανσιόν και καθώς αναζητούσε ένα σπίτι για αυτήν, έπεσε πάνω στην αγγελία της, ως χαμένης. Παρότι η σκυλίτσα ήταν πάνω από 1 έτους πλέον, τα έμπειρα μάτια της φιλόζωης κατάλαβαν την ομοιότητα. Αρχίσαμε όλοι να συγκρίνουμε και να λέμε ''ναι, είναι το ίδιο ζώο!''. Και σιγά σιγά μια μικρή πλημμύρα χαράς και αισιοδοξίας άρχισε να φτάνει. Πιστεύαμε βλέπετε ότι οι ιδιοκτήτες της θα χαιρόντουσαν όταν θα τηλεφωνούσαμε και θα τους λέγαμε ότι το τόσο αγαπημένο τους κουτάβι ζει, βρέθηκε και είναι καλά!
Κάποιοι ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα ξανασμίξουν σκυλίτσα και δίποδοι και θέλαμε να δουμε τις αντιδράσεις.
Μα το όνειρο κατέρρευσε. Οι ιδιοκτήτες πλέον είχαν άλλο σκύλο, ζούσαν αλλού και γενικώς...δεν υπήρχε χώρος στην καρδιά τους φαίνεται για την κάποτε αγαπημένη τους Jarvis.
Η Jarvis λοιπόν ασφαλής στα χέρια της Νάντιας αποφασίζει να ξεχάσει το παρελθόν της, όπως την ξέχασε και αυτό και μετονομάζεται σε Δάφνη! Μπαίνει σε αγγελίες και αναζητά μια οικογένεια...Περιμένει, περιμένει, περιμένει. Μα δεν της είπε φαίνεται κανείς ότι στην Ελλάδα αν είσαι μαύρος σκύλος έχεις τόσες πιθανότητες να υιοθετηθείς, όσες και να ταξιδέψεις στο φεγγάρι...
Τελικά, η τύχη χαμογέλασε και πάλι στο όμορφο αυτό εβένινο πλάσμα, γιατί είχε , έχει και θα έχει
αστεράκι πάνω απ το κεφάλι της. Μία οικογένεια από την Ελβετία ενδιαφέρθηκε να την υιοθετήσει και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έλεγχοι, η Δαφνούλα μας ξενιτεύτηκε.
Πήγε στην Ελβετία όπου μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι μαύρη και να μην θεωρείται μειονέκτημα ή ασχήμια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8543.html

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Live Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών

Το Ζούμε Μοσχάτο έλαβε το παρακάτω email, που αφορά τη πρωτοβουλία του γνωστού συμπολίτη μας κυρίου καθηγητή Γ. Τσαντουλή για τη ζωντανή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου:

Αγαπητοί,


Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας τα εξής:

1) Για την άμεση και πληρέστερη ενημέρωσή σας την ημέρα(ες) των Δημοτικών εκλογών θα υπάρχει ιστοσελίδα στο internet που θα υπάρχουν τα αποτελέσματα με συνεχή ανανέωση.
2) Η διεύθυνση της ιστοσελίδας (που θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία) μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών τμημάτων είναι:
 https://sites.google.com/site/2010moschatotauros/ η στο http://goo.gl/WqZv
3) Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα γίνονται συνεχείς αλλαγές-βελτιώσεις-δοκιμές οπότε οποιαδήποτε παρατήρηση θα είναι ευχαρίστως δεκτή.
4) Θα γίνει προσπάθεια για την ενημέρωση ως προς τις θέσεις των υποψηφίων συμβούλων.
5) Α) Όσοι ενδιαφέρονται να βλέπουν άμεσα το υπολογιστικό φύλλο στο internet-Β) όσοι έχουν την δυνατότητα συλλογής αποτελεσμάτων και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία-Γ) Τα blog που θέλουν να αναμεταδίδουν άμεσα-αυτόματα τα αποτελέσματα (….embed code….) ας επικοινωνήσουν μαζί μου στο mail: tsantulis@yahoo.com αναφέροντας για τι ενδιαφέρεται ο καθένας έτσι ώστε να σταλούν οι κατάλληλες οδηγίες.

Ευχαριστώ πολύ
Γ. Τσαντουλής (Φυσικός)

Το Ζούμε Μοσχάτο θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία αυτή αναμεταδίδοντας ζωντανά (Live) τα αποτελέσματα κάνοντας χρήση της σελίδας αυτής.

Δήλωση Σπανάκη για τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου

Με σκληρή γλώσσα, αλλά λέγοντας τα αυτονόητα μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Σπανάκης για τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου.
Είναι χαρακτηριστικό τα να θυμηθεί κανείς:
  • Το πότε έκλεισε το παλιό Πνευματικό Κέντρο (μετά το μεγάλο σεισμό..),
  • Το πόσα χρόνια πέρασαν για να ξεκινήσει να χτίζεται το νέο (λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2006...)
  • και πόσα χρόνια μεσολάβησαν μέχρι την ολοκλήρωσή του με όλα τα σκοτεινά σημεία (έκπτωση εργολάβου-Κύρος Κατασκευαστική κτλ..)
Αν όλα αυτά από μόνα τους δεν θεωρούνται σκάνδαλο, τότε μπορεί πιο εύκολα να χαρακτηρισθούν τα εγκαίνια με τις 10μερες εκδηλώσεις, που θα κοστίσουν χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως το ποιον θα ψηφίσουν στη κάλπη. Τελευταία πράξη για Παπαντώνη και αβάντα στον εκλεκτό του.

Παρακάτω επισυνάπτεται δελτίο τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Σπανάκη:

Δήλωση Γ. Καστάνη για τη παραλία

Ο Γιώργος Καστάνης υποψήφιος περιφεριακός σύμβουλος Νοτίου Τομέα με το συνδυασμό Αττική Νέα Προοπτική με επικεφαλής τον Βασίλη Κικίλια, έστειλε στο Ζούμε Μοσχάτο το παρακάτω κείμενο με τις θέσεις του για την παραλία και τις εξελίξεις γενικότερα στο παραλιακό μέτωπο μετά τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τον Ανδρέα Ευθυμίου

Με ανακοινωσή της η Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζει για υποψήφιο δήμαρχο την υποψηφιοτητά του Ανδρέα Ευθυμίου επικεφαλής  του συνδυασμού "Μοσχάτο-Ταύρος: Ανθρώπινη πόλη - Σύγχρονος Δήμος" 

Ποδηλατοπορεία ~ Σάββατο 23 Οκτωβρίου

Να μια πρωτότυπη δράση από συνδυασμό: Ποδηλατοπορεία διοργανώνουν η Δράση Τώρα! με σαφή περιβαλλοντικά μηνύματα.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αντώνη Λουκόπουλου

Ονομάζομαι Αντώνης Λουκόπουλος του Γεωργίου , γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962 και είμαι μόνιμος κάτοικος Μοσχάτου από το 1969.
Εκπλήρωσα την Στρατιωτική μου θητεία στο Σώμα του Πολεμικού Ναυτικού.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου , στο Ινστιτούτο MS INTERNATIONAL στον τομέα της Εμπορικής & Ξενοδοχειακής Διαχείρισης (Commercial & Hotel Management) και της Προώθησης Προϊόντων (Marketing).
Δραστηριοποιήθηκα στην Οργάνωση και Ανάπτυξη Τουριστικών – Εμπορικών επιχειρήσεων και Εξειδικευμένων εντύπων Περιοδικού Τύπου – Οδηγών με την αντίστοιχη θεματολογία και την ενημέρωση τους με ρεπορτάζ ως δημοσιογράφος.
Γαλουχήθηκα μέσα σε οικογένεια με μακρόχρονη κοινωνική προσφορά στον δήμο μας.
Από το ‘74 ο Γεώργιος Λουκόπουλος , πατέρας μου , για αρκετά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας του Μοσχάτου.
Η Ειρήνη Λουκοπούλου – Σκοτιδάκη , μητέρα μου , μεταξύ άλλων οικογενειών του τόπου μας , προσέφερε και στήριξε τη συλλογική προσπάθεια της ανέγερσης και λειτουργίας του Γηροκομείου Μοσχάτου.
Ικανός , έχοντας μια επιτυχημένη πορεία στην Οργάνωση και Διαχείριση , Μακριά από Μικροκομματικά Συμφέροντα και Προσωπικές Σκοπιμότητες , σήμερα που οι Ανθρώπινες Αξίες στον πολιτικό χώρο υπολείπονται , έρχομαι να διεκδικήσω μια θέση δίπλα σας,
δημιουργώντας μία σχέση Ειλικρίνειας , Εμπιστοσύνης , Εντιμότητας και Ήθους ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Μοσχάτου.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Κώστα Πηνιώτη στην Ελεύθερη Ζώνη

ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
 
Ο Νέος Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου χρειάζεται μια νέα αρχή. Ένα νέο όραμα με καινοτόμες ιδέες.
Πρέπει να βγει από το λήθαργο με νέα διοίκηση,  ανοικτή στις σύγχρονες προκλήσεις, με ευρωπαϊκό όραμα, με πρόγραμμα, ιδέες, στόχους και προοπτική.Πιστεύω σε έναν αποτελεσματικό Δήμο που δίνει άμεσες και πρακτικές λύσεις. Σε  ένα Δήμο που τρέχει με τους ρυθμούς της σύγχρονης κοινωνίας.Πρέπει να ανανεώσουμε την σχέση εμπιστοσύνης με τους Δημότες. Όλοι πρέπει να είναι παρόντες να πάρουν θέση, να μπορούν να μιλήσουν για όλους και για όλα.  Ανοικτά και καθαρά με αγάπη και πάθος με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Οι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα συμμετοχής!
Οφείλουμε ως κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε ότι μας χωρίζει. Ας γίνουμε όλοι μαχητές σε ότι αφορά της ζωή μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που έχτισα με τους συμπολίτες μου μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψα για να φανώ αντάξιος της εντολής που μου έδωσαν και χρήσιμος στην πόλη μας. Με όλες μου τις δυνάμεις στήριξα την Δημοτική μας Παράταξη μακριά από τοπικά συμφέροντα και προσωπικές στρατηγικές. 
Πορεύτηκα  πάντα με εντιμότητα, διαφάνεια, συνέπεια και εργατικότητα. Με σεβασμό στην εξυπηρέτηση του πολίτη και με διαρκή αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητάς του. Δύναμή μου θα είστε εσείς και η αγάπη μας για το Μοσχάτο και τον Ταύρο την Νέα μας πόλη.


http://www.elzoni.gr/html/ent/775/ent.2775.asp

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή-καταγγελία των εκπαιδευτών οδηγών Μοσχάτου-Ταύρου

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο, όπως ελήφθη και δεν εκφράζει τις απόψεις του Ζούμε Μοσχάτο:


Τελικά ο φασισμός είναι δυστυχώς ακόμα παρών.



Ακούστε λοιπόν μια ιστορία που αποδεικνύει ότι αυτοί που ζητούν να μας διοικήσουν πως για μερικές ψήφους γίνονται και ψεύτες.
Η Nομαρχία Αθηνών μέσω των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών έχει αναλάβει την διενέργεια των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών και επιλέγει τα σημεία που εξετάζονται οι υποψήφιοι, (αφετηρίες), βάσει νομοθεσίας εντοπιότητας και συχνότητας κυκλοφορίας. Έτσι λοιπόν πριν 3 χρόνια περίπου η Νομαρχία όρισε μια αφετηρία εξετάσεων στην διασταύρωση των οδών Φλέμινγκ και Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο για να εξυπηρετήσει υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές. Δυστυχώς όμως στην οδό Φλέμινγκ έχει την κατοικία του ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε εχθρικά τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα με παρατηρήσεις προς εκπαιδευτές ότι είμαστε δηλαδή μια απειλή προς τα παιδιά και τους πεζούς και με προφάσεις επικινδυνότητας της κυκλοφορίας. Είναι προφανές ότι τα εκπαιδευτικά οχήματα δεν έχουν ατυχήματα γιατί πάντα ακολουθούν τον κώδικα και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά που κρατούν οι ασφαλιστικές εταιρίες.
Είναι προφανές ότι κανένας εκπαιδευτής δεν παρανομεί περνώντας με μάθημα μπροστά από το σπίτι του. Ο κ. Παπαδόπουλος παρακολουθεί και καταγράφει πόσα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα και πόσες φορές το καθένα περνούν από την οδό Φλέμινγκ. Επίσης ξέρει πόσα εκπαιδευτικά έχει κάθε Σχολή οδηγών και πόσους υπαλλήλους.
Όσοι έχουν γεννηθεί πριν την δεκαετία του 60 θα θυμούνται ότι αυτά γίνονταν και επί χούντας. Στην χούντα υπήρχαν περιορισμοί στην κυκλοφορία και παρακολουθήσεις. Στην χούντα μπορούσες να εκδιωχτείς χωρίς να παρανομείς. Αλλά από ότι φαίνεται αυτά συμβαίνουν και το 2010 ακόμα και μάλιστα από ανθρώπους που φορούν σοσιαλιστικό κουστούμι. Ο κ. Παπαδόπουλος –ο οποίος ζητά την ψήφο μας στο εκλογικό συνδυασμό του κ. Ευθυμίου-έχει στείλει χαρτιά και έχει κάνει έγραφες διαμαρτυρίες επανειλημμένως προς κάθε κατεύθυνση για να καταφέρει να διώξει τις εξετάσεις από το Μοσχάτο γιατί τα εκπαιδευτικά περνούν έξω από το σπίτι του ενώ δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ντροπή σας κύριοι!
Και τώρα που έχουμε την συγκύρια των εκλογών το επέτυχε χωρίς ουσιαστικά κανένα επιχείρημα και λέγοντας ψέματα, ότι ο δρόμος είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται η διέλευση και ότι τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα!! Και το χειρότερο είναι ότι με κάποιο τρόπο που όλοι φανταζόμαστε, έπεισε την δημοτική αρχή τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Καζάλα να συναινέσει στις απαιτήσεις του και να τον παρασύρει σε σφάλματα που είναι ενδεικτικά για το τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες των πολιτών για τόσο ασήμαντα πράγματα. Φανταστείτε τι γίνεται για τα πιο σπουδαία θέματα που υπάρχουν.
Ζήτησε λοιπόν ο Δήμος με έγγραφο από την Νομαρχία να καταργήσει την αφετηρία και η Νομαρχία πολύ σωστά απάντησε ότι το μέρος έχει επιλεχθεί με βάση κάποιες προδιαγραφές που ορίζουν κάποιοι κανονισμοί και υπουργικές αποφάσεις.
Δηλαδή να είναι εντός της επικράτειας των Δήμων του Νότιου τομέα, να υπάρχει πρόσβαση από κάποιο συγκοινωνιακό μέσο να έχει πρόσβαση σε τουαλέτα και να είναι ασήμαντης κυκλοφορίας για να μπορούν να εκτελεστούν οι ειδικές δοκιμασίες των υποψήφιων όπως ορίζουν οι κανονισμοί των εξετάσεων. Και ζήτησε από τον Δήμο να κάνει μια άλλη πρόταση αφετηρίας για να την αλλάξει. Και ο δήμος απάντησε με δυο προτάσεις με το υπ’ αριθμόν 9274/05-08-2010 έγγραφο. Το έγγραφο αυτό λέει ακριβώς τα έξης:



« προς Νομαρχία Αθηνών

Σχετικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 5128/07-07-2010 έγγραφο σας για την αλλαγή αφετηρίας των πρακτικών εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων στο Μοσχάτο σας προτείνουμε τα εξής δυο σημεία:
Στην οδό Πειραιώς στα σύνορα με τον Ταύρο (ενόψει μάλιστα Καλλικράτη συνενούμαστε σε ενιαίο Δήμο) και συγκεκριμένα επί της οδού Κύπρου και Άρτης και επί της οδού Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης.
Οι δρόμοι και στα δυο προηγούμενα σημεία χαρακτηρίζονται ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας ενώ λειτουργούν αναψυκτήρια – καφέ και για την διευκόλυνση των υποψήφιων. Με εκτίμηση ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Καζάλας.».
Κανένα από τα δυο παραπάνω σημεία δεν είναι ήπιας κυκλοφορίας γιατί δεν υπάρχει σήμανση (πινακίδες Π92 – Π92α)
Π92
Π92α

αλλά ακόμα και να ήταν θα έπρεπε να ισχύει ο ΚΟΚ. Τι λέει ο ΚΟΚ στο άρθρο 39 παράγραφος 3
«3. Σε περιοχές κατοικίας που έχουν χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως περιοχές ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόζονται οι εξής ειδικοί κανόνες:
α) Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος του. Τα παιχνίδια επιτρέπονται.
β) Οι οδηγοί πρέπει να προχωρούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, η οποία σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.
γ) Οι οδηγοί δεν πρέπει να θέτουν τους πεζούς σε κίνδυνο ούτε να συμπεριφέρονται με παρεμποδιστικό τρόπο. Αν είναι αναγκαίο πρέπει να σταματούν.
δ) Οι πεζοί δεν πρέπει να εμποδίζουν χωρίς λόγο την κυκλοφορία των οχημάτων.
ε) Απαγορεύεται η στάθμευση, εκτός από εκεί που επιτρέπεται από σήματα στάθμευσης
στ) Σε διασταυρώσεις, χρήστες της οδού που εξέρχονται από περιοχή κατοικίας πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα στους άλλους χρήστες της οδού.»
Μετά τα παραπάνω είναι προφανές ότι σε τέτοιους δρόμους δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις υποψήφιων οδηγών όχι γιατί είναι επικίνδυνο αλλά γιατί δεν το επιτρέπουν οι παραπάνω περιορισμοί του κώδικα στην στάθμευση και στο όριο ταχύτητας και άλλα! Επίσης στα σημεία αυτά λειτουργούν σε δυο βάρδιες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η Εθνική Τράπεζα η Eurobank και πολλές άλλες εταιρίες με πάνω από χίλιους υπάλληλους και δεν υπάρχει θέση στάθμευσης και χώρος για εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.
Άρα οι προτάσεις του Αντιδημάρχου είναι ανέφικτες για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει άλλη περιοχή εκτός από την υπάρχουσα κατάλληλη για εξετάσεις υποψήφιων οδηγών! Και βεβαίως δεν ενδιαφέρεται κανείς για την νέα αφετηρία των εξετάσεων αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τους κύριους αυτούς είναι απλά να μην γίνονται εξετάσεις στο Μοσχάτο!
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Καζάλας μάλλον δεν έχει ιδέα τι λέει ο Κ.Ο.Κ. για το θέμα, λέγοντας ότι οι παραπάνω δρόμοι είναι ήπιας κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχει σήμανση. Μάλλον απ ότι καταλαβαίνουμε προφανώς χρησιμοποίησε τον όρο ήπιας κυκλοφορίας εννοώντας χαμηλής κυκλοφορίας πράγμα το οποίο είναι ψέματα γιατί και ο πιο αδαής γνωρίζει πόση κυκλοφορία έχει η Πειραιώς και η οδός Κύπρου, ο δρόμος που περνά μπροστά από την ΔΟΥ Μοσχάτου. Το πιο πιθανό είναι ότι είπε συνειδητά ψέματα για να εξυπηρετήσει τον φίλο του κ. Παπαδόπουλο γιατί του έφερε καμιά 80αρια υπογραφές (ψήφους) με την φασιστική απαίτηση να αλλάξει η αφετηρία χωρίς να υπάρχει νόμος που το απαγορεύει! Απαντήστε μας κε Καζάλα τι από τα παραπάνω συμβαίνει; Είστε αδαής ή αναληθής; Προκαλούμε όχι μόνο εσάς αλλά και όποιον βρει όχι μόνο έναν νόμο, αλλά μόνο ένα επιχείρημα που να στέκει για την αλλαγή της αφετηρίας και να μας το πει! Και βέβαια πείτε μου ποιος θα μας επιβάλει εκτός από τον Κ.Ο.Κ. την διαδρομή που ο εκπαιδευτής θα επιλέγει για την εκπαίδευση των οδηγών!
Γιατί αλλάξατε την αφετηρία; Ποια κρυφά προεκλογικά παζάρια ψήφων παίζονται πίσω από τις πλάτες μας! Σε ποιες προεκλογικές πιέσεις υποκύψατε που σας αναγκάζουν να παραβλέψετε το δίκαιο;
Κύριε Καζάλα σκεφτήκατε ότι και οι εκπαιδευτές και οι υποψήφιοι μαθητές τους ψηφίζουν και αυτοί στο Μοσχάτο και Ταύρο καθώς επίσης και όλοι όσοι ζημιώνονται από την απόφαση σας αυτή; ( περίπτερα, βενζινάδικα, πιτσαρίες, καφετέριες ).
Σας υποσχόμαστε ότι θα ενημερωθούν όλοι για το θέμα, συνδυασμοί και πολίτες και μάλλον δεν φανταστήκατε ότι θα χάσετε περισσότερους ψήφους από ότι θα κερδίζατε από τις 80 υπογραφές που σας έφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Όχι μόνο εσείς αλλά και ο συνδυασμός σας, γιατί με την υπογραφή σας υποστηρίξατε μια φασιστική απαίτηση η οποία επιβαρύνει οικονομικά τους εκπαιδευτές και τους επαγγελματίες του Μοσχάτου για να έχει την ησυχία του ο κ. Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι 80 που υπέγραψαν (αν είναι αληθινές οι υπογραφές!) γιατί ενοχλούνται από τις διελεύσεις των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων, ενώ δεν απαγορεύεται! Και μάλιστα αυτό έγινε αντιδημοκρατικά, στο παρασκήνιο, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπαιδευτές του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου, παρόλο που γνωρίζετε πολύ καλά τον εκπαιδευτή οδηγών κ. Ανουσάκη. Αλήθεια είμαστε περίεργοι αν το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει την υπόθεση και αν ο Αντιδήμαρχος έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση του ΔΣ «Αποφασίζομεν και διατάσομεν!» Αν δεν είναι αυτό προεκλογικό παζάρι ψήφων τότε τι είναι;
Περιμένουμε να μας απαντήσετε για να μας αποδείξετε ότι κάναμε λάθος και ότι σας κατηγορούμε άδικα και εσάς και τον κ. Παπαδόπουλο και κατά επέκταση όλο τον συνδυασμό του κ. Ευθυμίου στον οποίο είστε συνυποψήφιοι και ότι δεν εξυπηρετείτε προσωπικά συμφέροντα ενάντια στο δημοτικό συμφέρον.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ



Υ.Γ. Ο κ. Ευθυμίου και ο κ. Ντερέκας έχουν και αυτοί υπογράψει έγγραφα προτρέποντας την Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ν.Τομέα για αλλαγή της συγκεκριμένης αφετηρίας μετά από παλαιότερα έγγραφα διαμαρτυρίας του κ. Παπαδόπουλου.-

Παρουσίαση της υποψηφιότητας του Γιώργου Αβραμούση

Το Ζούμε Μοσχάτο αποφάσισε να παρουσιάσει μερικές υποψηφιότητες από ανθρώπους, που πιστεύει ότι αξίζει να προβληθούν. Η παρουσίαση αυτή ξεκινά με τον Γιώργο τον Αβραμούση από τους Ενωμένους Πολίτες, υποψήφιο για τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου:
Γιώργος Αβραμούσης,
υπ. Διαμερισματικός Σύμβουλος
Μοσχάτου
1964, γεννήθηκε στην Αίγυπτο (Αιγυπτιώτης) από Έλληνες γονείς, τον Κωνσταντίνο & την Ορέστεια (συγχωρεμένη) & οι πιο κοντινές του συγγενικές ρίζες είναι στην Ικαρία όπου διατηρεί το σπίτι της γιαγιάς του ως εξοχικό…

1966-σήμερα, κατοικεί μόνιμα στο Μοσχάτο μας (Γράμμου), έχοντας ολοκληρώσει όλες τις βαθμίδες μαθητικής εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής μας

1982-σήμερα, ψηφίζει στον τόπο μας


1985-1986, υπηρέτησε την 23μηνη θητεία μου στο στρατό ξηράς


1987-σήμερα, εργάζεται ως sales & marketing manager στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση διεθνών θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων


1999, Παντρεύτηκε την Φαίη, Μοσχατιώτισα γέννημα-θρέμα


2001, Γεννήθηκε ο γιος του ο Κωνσταντίνος


2002, Γεννήθηκε κι η κόρη του η Ίρις


2010, Λόγω της κατάστασης που επικρατεί όλα αυτά τα (24!) χρόνια στον τόπο μας, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά της γειτονιάς μας αναλαμβάνοντας τον Βορειο-Ανατολικό τομέα του λοιπού Μοσχάτου… της παράταξής μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στοιχεία επικοινωνίας:


Emailgeorge_zissis@yahoo.com


Twitterhttp://twitter.com/JorgosGA

Facebook: George Avramoussis

Ο Βασίλης Σπανάκης και οι Ενωμένοι Πολίτες σε πλήρη δράση!




Μέσα σε λίγες μόνο μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Σπανάκης και τα κλιμάκια των Ενωμένων Πολιτών, έχουν οργώσει κυριολεκτικά τόσο τον Μοσχάτο, όσο και τον Ταύρο. Η δραστηριότητα των επισκέψεων και των περιοδιών καλύπτει από τη πρακτική πόρτα-πόρτα μέχρι τις θεσμικές επισκέψεις σε συλλόγους, σωματεία αλλά και στους εργαζομένους στους Δήμους. Σε κάθε επίσκεψη η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά θερμή, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βρίσκονται μακρυά από κομματικές αποχρώσεις. Ιδιαίτερα αξίζει να σημειωθεί η δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου στους εργαζόμενους του Δήμου Ταύρου ότι "κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του!" Στο Ταύρο ο Βασίλης Σπανάκης επίσης επισκέφτηκε το Ίδρυμα Αλθέα και εξέφρασε την δέσμευσή του ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε δράση με κοινωνικό χαρακτήρα.
Στο Μοσχάτο ο Βασίλης Σπανάκης μίλησε με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα ζητώντας τις προτάσεις τους για ένα σύγχρονο και ασφαλή μηχανισμό καθαριότητας στο νέο δήμο.
Τέλος στην επισκεψή του στον Αίολο Ταύρο ο υποψήφιος δήμαρχος  επανέλλαβε για άλλη μια φορά τις εξαγγελίες για τον μαζικό αθλητισμό στο νέο δήμο λέγοντας ότι θα εισηγηθεί ο δήμος να καλύψει τα κόστη των γυμναστών και να ληφθεί η απόφαση να μην καταβάλλονται συνδρομές για την συμμετοχή των αθλουμένων στα προγράμματα του σωματείου.

Δευτέρα 18/10, εγκαίνια εκλογικού κέντρου της Συνεργασίας Πολιτών

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σπανάκης: «Η αλλαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου»


Χθες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Χωρίς να έχει την τόλμη να εμφανιστεί μόνος του, πλαισίωσε και μονοπώλησε τη διαδικασία ο κ. Παπαντώνης, δείχνοντας ποιος θα είναι ο πραγματικός δήμαρχος και για την επόμενη τετραετία.


Οι ύβρεις του κ. Ευθυμίου εναντίον της παράταξής μας φανερώνουν τον πανικό που τους έχει κυριεύσει από τα πρώτα μηνύματα ήττας που δέχονται.
Τα πολιτικά επιχειρήματα που παρουσίασε είναι αίολα και αναιρούνται στην πράξη. Ο Βασίλης Σπανάκης δε φόρεσε ποτέ κανένα κυβερνητικό κοστούμι αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΗΣΑΠ φορούσε μόνο τη φανέλα του Μοσχάτου προσπαθώντας να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας. Θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία νέου σταθμού στους Ταξιάρχες έπεισε όσους δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν μπόρεσε να πείσει όμως τον κ. Παπαντώνη, που για την άρνησή του και τον κοντόφθαλμο υπολογισμό του μικρο-πολιτικού κόστους είναι υπόλογος στους Μοσχατιώτες. Η γενικότερη φτώχεια των πολιτικών επιχειρημάτων της παράταξης του κ. Ευθυμίου φαίνεται και από την άρνησή του να απαντήσει, έστω για λόγους ευγένειας, στην πρόταση που απευθύναμε για πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου.
Στην ομιλία του χθες υποσχέθηκε όμως και όλα αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπαντώνης. Πάλι μετά από τόσα χρόνια ακούμε για την αξιοποίηση της παραλίας, που και φέτος το καλοκαίρι νιώσαμε σαν τους φτωχούς συγγενείς των νοτίων προαστίων, χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραλίες. Μας μίλησε για την εγκληματικότητα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας και οι γονείς μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις βραδινές ώρες. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το κυκλοφοριακό, αλλά στην καθημερινότητά μας χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τις μετακινήσεις μας. Για άλλη μια φορά διαπιστώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας.
Η παράταξή μας έχει τις λύσεις. Σε αυτές τις εκλογές αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Τολμάμε την αλλαγή.


Γυρίζουμε σελίδα.

Αλλάζουμε κατεύθυνση.

Το νικηφόρο μήνυμά μας απλώνεται σε κάθε γειτονιά του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Ενωμένοι αλλάζουμε, ενωμένοι κερδίζουμε.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου Ανδρέα Ευθυμίου


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Την Τρίτη στις 5 Οκτωβρίου 2010, στις 7.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού με επικεφαλής τον Ανδρέα Ευθυμίου, «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος Δήμος». Μπροστά στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται Μεταμορφώσεως 66, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση με ομιλητή τον Ανδρέα Ευθυμίου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του νυν Δημάρχου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου, αφού αποτελεί εγγύηση για ένα δυναμικό και αποδοτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ευθυμίου καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε με σαφήνεια το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και στα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις και πολλούς επιμέρους στόχους. Βασικές προτεραιότητες δίνονται στην κοινωνική προστασία και στη φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας του πολίτη, στη σύγχρονη μορφή διοίκησης και στην αποτελεσματική διαχείριση για ένα ισχυρό Δήμο, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με της ήπιες μορφές ανάπτυξης και τέλος στη νεολαία, μέσα από προγράμματα για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μοσχάτου έκλεισαν με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων τόσο του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου και με τη δέσμευση για ένα διαρκή αγώνα σε όσα απασχολούν την καθημερινότητα του Δημότη του νέου διευρυμένου Δήμου.
Η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, αποδεικνύει την υπεροχή του Συνδυασμού «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος» και του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου. Η εμπειρία του και η γνώση του, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την επιτυχία της συνένωσης του Καλλικράτη.
Ο συνδυασμός «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος», προσκαλεί τον κόσμο και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ταύρου, που θα γίνουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, μπροστά στο εκλογικό κέντρο, Θράκης 13 (τηλ. 210 3464537).

Καζανέματα στο Πνευματικό σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου!

Νίκος Σελλάς: "Ουδείς έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τίτλο Πολίτες εν Δράσει!"

Ο δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου και
επικεφαλής της κίνησης Πολίτες εν Δράσει...
Παρέμβαση του Νίκου Σελλά, επικεφαλής της κίνησης "Πολίτες εν Δράσει..." και εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου Μοσχάτου, βάζει φωτιά στο χώρο της αριστεράς και των οικολόγων, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλύπτει ότι η χρήση του τίτλου "Πολίτες εν Δράσει..." από την παράταξη "Δράση τώρα!" είναι αυθαίρετη! Στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σελλάς εξηγεί τους λόγους, που η κίνηση  "Δράση τώρα!" δεν αποτελεί συνέχεια της "Πολίτες εν Δράσει..." και αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι υποψήφιος τόσο αυτός όσα και τα περισσότερα μέλη της "Πολίτες εν Δράσει..." σε αυτές τις εκλογές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΕΛΛΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…


Ως εκλεγμένος επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..”, εκφράζοντας και την θέληση της πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών της κίνησης, δηλώνω ότι οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου για την εκλογή δημοτικής αρχής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Η παράταξή μας είχε διακηρύξει εξ ’αρχής ότι πρόθεσή της ήταν να παρέμβει δημιουργικά μέσα στα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας, στην παραλυτική κρίση των θεσμών, αξιών & ήθους που μαστίζει την πατρίδα μας, αναδεικνύοντας συγχρόνως τα συλλογικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις μέσα από ένα συνεχή διάλογο με τους φορείς, με όρους σύνθεσης και δημιουργικής επικοινωνίας.
Πάντα διακηρύσσαμε ότι σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική στο Δήμο, λειτουργώντας έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις με ανιδιοτέλεια και πολιτικό ήθος. Γιατί πολιτική χωρίς τον εμπλουτισμό με ήθος, παραμορφώνει και απονεκρώνει τις δημιουργικές ιδέες, αντί να τις αναπτύσσει, και καταδυναστεύει τον πολίτη αντί να τον προστατεύει.
Σε πολλές συνεδριάσεις της Γραμματείας της παράταξης το τελευταίο διάστημα, ανεδείχθη από ορισμένα μέλη κατά τον πιο κραυγαλέο τρόπο, έλλειμμα πολιτικού ήθους και στοιχεία αμοραλισμού που δεν συνάδουν με τις αρχές της παράταξης και συγκεκριμένα όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την διακηρυγμένη αρχή της ακομμάτιστης και ακηδεμόνευτης πορείας και να μετατρέψουν τους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” σε προκάλυμμα και ψευδεπίγραφο μαγαζί συγκεκριμένου πολιτικού φορέα.
Έτσι βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα αν θα πορευτούμε σύμφωνα με τις αρχές που έχουμε διακηρύξει ή θα εκφυλιστούμε και θα μετατραπούμε σε μια ακόμα δημοτική παράταξη που σκοπεί χωρίς αρχές στη συμμετοχή της στη νομή της δημοτικής εξουσίας εξυπηρετώντας μόνο κομματικές επιλογές.
Με γνώμονα το πολιτικό ήθος, τα περισσότερα μέλη της κίνησης αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου (7 ή 8 από τα μέλη της 11μελούς γραμματείας έως τον Απρίλιο, καθώς και οι περισσότεροι φίλοι που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιό μας το 2006, δεν θα συμμετάσχουν στη νέα παράταξη).
Η προγραμματική σύγκλιση αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για τη συνεύρεση ανθρώπων στην κοινή στέγη μιας δημοτικής παράταξης, καθώς εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν η πολιτική συμπεριφορά και η τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών.
Ασφαλώς καθείς έχει το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει και καθορίσει τη στάση του και την πολιτική διαδρομή του, όχι όμως καπηλευόμενος τίτλους που δεν αποτελούν ιδιοκτησιακό στοιχείο.
Στην τελευταία συνεδρίαση της γραμματείας της κίνησης, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι καθείς ακολουθεί το δρόμο του, με σεβασμό της κοινής μας πορείας, και χωρίς να χρησιμοποιούν τον τίτλο “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…”, καθώς μάλιστα δεν έγινε συνέλευση για απόφαση της στάσης μας, αφού ήταν φανερές οι διαφωνίες.
Δυστυχώς, οι φίλοι που αποφάσισαν να ενταχθούν στη δημοτική κίνηση «Δράση τώρα», παραβίασαν και αυτή τη συμφωνία, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους Μοσχατιώτες ότι οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” συγχωνεύονται με την παράταξη «Ταύρος, πόλη να ζεις», όπως εντελώς άκομψα διατύπωσε στο μήνυμά της η κ. Σταυροπούλου.
Ένα ακόμα δείγμα πολιτικού πολιτισμού, είναι και η στάση του επικεφαλής της νέας κίνησης κ. Σωπάκη, ο οποίος σε δική μου πρόταση για συνάντηση στις αρχές Απριλίου, δήλωσε ανέτοιμος να συζητήσει. Έκτοτε προτίμησε να συνομιλεί με τους κομματικούς του φίλους και ουδέποτε επικοινώνησε με στελέχη της κίνησής μας που διατύπωναν διαφορετικές απόψεις (και ασφαλώς ούτε μαζί μου).
Επειδή τα εκφυλιστικά συμπτώματα του παραγοντισμού, της ιδιοτέλειας, του κομματισμού, και της προσωπικής ανάδειξης, πρέπει να καταγγέλλονται και να ξεριζώνονται πάραυτα, δηλώνω ότι ουδείς έχει το νομικό έρεισμα και πολύ περισσότερο το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της παράταξης και να καπηλεύεται τη μέχρι σήμερα πορεία της.
Το πολιτικό ήθος και η ανιδιοτέλεια είναι στάση και τρόπος ζωής που πρέπει οι ενεργοί πολίτες και τα στελέχη μιας παράταξης να ενσωματώνουν στη συμπεριφορά τους, ώστε το παράδειγμά τους να αποτελεί διδαχή για τους υπόλοιπους πολίτες.
Μόνο η ανιδιοτέλεια με έμπρακτα παραδείγματα θωρακίζουν την πολιτική, προάγοντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητα, τη συνέπεια, την ακεραιότητα σε όλη τη σφαίρα του πολιτικού και κοινωνικού βίου.
Διαδρομισμοί, βυζαντινισμοί, προσπάθειες προσωπικών προβολών, μωροφιλοδοξίες, προσπάθειες επιβολής κομματικών κατευθύνσεων και πολιτικός αμοραλισμός δεν συνάδουν με το ήθος, την αξιοκρατία, την ελευθεροφροσύνη που διακηρύσσαμε από την ημέρα που εμφανιστήκαμε δημόσια.
Η κοινότητα θέσεων με όλα τα μέλη της κίνησής μας, σίγουρα θα μας οδηγήσει να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες όποτε το συμφέρον της πόλης το απαιτήσει. Όμως η συμπεριφορά ορισμένων, είναι επίσης βέβαιο ότι θα δημιουργεί δυσκολία να κοιταζόμαστε με καθάριο βλέμμα.

Μοσχάτο
30/9/2010
Νίκος Σελλάς
Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου

Ενωμένοι Πολίτες - Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Τάυρο

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου από τη Δράση Τώρα!

            







Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ

         Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου  λάβαμε πρόσκληση από τη Δημοτική Αρχή Μοσχάτου για σύσκεψη υποψηφίων δημάρχων ή εκπροσώπων τους τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 10 πμ με θέμα  τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στις δημοτικές παρατάξεις.
     Αμέσως με επιστολή μας προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο  αλλά και  προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους ζητήσαμε να αναβληθεί η συνάντηση της Δευτέρας  και προτείναμε να γίνει απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακο- όπως γίνεται σε πολλούς δήμους -για να μπορέσει να παραστεί εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης διότι σαν  εργαζόμενοι  δεν έχουμε δυνατότητα απουσίας από την εργασία μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θεώρησαν σωστό και δίκαιο το αίτημά μας και συμφώνησαν να ζητήσουν την αναβολή της σύσκεψης.
    Τελικά η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί ,με επιμονή της Δημοτικής αρχής Μοσχάτου και με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων παρά τις διαβεβαιώσεις τους για το δίκαιο αίτημα της δημοτικής  μας κίνησης .
     Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, θέλουμε να τονίσουμε ότι για μας η  συμμετοχή στα κοινά και η δυνατότητα έκφρασης γνώμης είναι δικαίωμα  κάθε εργαζόμενου. Θεωρούμε ελάχιστη δημοκρατική  υποχρέωση κάθε φορέα,, συλλογικότητας , διοίκησης, να εξασφαλίζει αυτό το δικαίωμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο η δημοτική αρχή Μοσχάτου όσο και οι υποψήφιοι  που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, απέδειξαν περίτρανα τη διάσταση λόγων και έργων τους !!!.
  Επειδή σαν πολίτες αυτής της χώρας έχουμε  ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους  ως προς το «εκλέγεσθαι», δηλώνουμε πως θα διεκδικήσουμε ισότιμο προεκλογικό αγώνα και καλούμε τους κατοίκους του Μοσχάτου – Ταύρου να καταδικάσουν καθεστωτικές λογικές και πρακτικές.
    Η πρότασή μας για μια άλλη δημοτική διοίκηση  με δημοκρατία, διαφάνεια, με πρωταγωνιστή τον πολίτη και τις ανάγκες του, θα φτάσει σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης.
Για τη
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
Δημοτική κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

Γρηγόρης Σωπάκης
Υποψ. Δήμαρχος

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτά τελικά τα σχολεία του Μοσχάτου

Δεν έκλεισαν τελικά τα σχολεία σήμερα. Σε αναμονή οι μαθητές του Μοσχάτου για τις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου παιδείας σχετικά με το θέμα του αριθμού των απουσιών. Παρά τη κριτική, που δέχονται οι μαθητές ήδη από χτες, ότι δεν έχουν σοβαρά αιτήματα, εκείνοι απαντούν ότι οι εγκαταστάσεις στα σχολεία του Μοσχάτου έχουν υποστεί αρκετές φθορές, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο καταγγέλλουν ότι τα καλοριφέρ δεν έχουν συντηρηθεί με αποτέλεσμα όταν θα χρειαστεί να ανάψουν με τα πρώτα κρύα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή.

Συμβαίνει τώρα: Κατάληψη σε σχολεία στο Μοσχάτο

Υπό κατάληψη οδεύει το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Μοσχάτου σύμφωνα με ανακοίνωση των μαθητών του στο facebook. Στο event, που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με σκοπό την άμεση επικοινωνία και συντονισμό της δράσης τους, καλούν όλους τους συμμαθητές τους σε συμμετοχή στη προγραμματιζόμενη για σήμερα στο πρωί κατάληψη, ως αντίδραση στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να μειωθεί το όριο των απουσιών.
Αυτό το οποίο χρειάζεται από όλους είναι ψυχραιμία και πολύ περισσότερο από τους γονείς για να μην ζήσουμε ξανά σκηνές με αγανακτισμένους γονείς να έρχονται στα χέρια με μικρούς μαθητές.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ανδρέα Ευθυμίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μας καλούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Μοσχάτο-Ταύρος Ανθρώπινη πόλη-Σύγχρονος Δήμος, στο Μοσχάτο, στις 5/10 και ώρα 7:30 μμ.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγει ξανά το θέμα της παραλίας

"Ξαναμοιράζεται η παραλιακή ζώνη" τιτλοφορείται το άρθρο, που φιλοξενέι σήμερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Στο άρθρο αυτό αναφέρονται τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Όπως αναφέρεται στο άρθρο έντονο είναι το ενδιαφέρον για την αναξιοποίητη παραλία του Μοσχάτου:

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, που εκτίνεται από τις εκβολές του Κηφισού στο Μοσχάτο ώς τα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου....

....* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Αφορά την μπαζωμένη επί χούντας επιφάνεια των 250 στρεμμάτων που προβλέπεται να γίνει υψηλό πράσινο με ένα μικρό αναψυκτήριο και ανοικτές εγκαταστάσεις για άθληση, όπως προβλέπει το διάταγμα του 2003.


Τα τελευταία χρόνια είχε βραχυκυκλωθεί το θέμα ανάμεσα στο Δήμο Μοσχάτου και τη διοίκηση των «Ολυμπιακών Ακινήτων»....

'Οπως βλέπετε βρισκόμαστε προ μεγάλων εξελίξεων για το μέλλον μας και για την ποιότητα ζωής μας. Θα πρέπει λοιπόν εδώ στο Μοσχάτο να βγούμε επιτέλους από την εσωστρέφεια και να πάρουμε θέση, να διεκδικήσουμε αυτό, που πραγματικά θέλουμε για την παραλία μας. Να προβάλλουμε τις ανάγκες μας και να τις επιβάλλουμε, αλλιώς θα μας σερβίρουν και πάλι ένα σχέδιο με λύματα, όπως το προηγούμενο.


Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=209385

Επείγει προσοχή, μάγκες έχουν σκοτωθεί..

Πριν λίγες ημέρες το Μοσχάτο θρήνησε άλλο ένα παιδί του. Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος έφυγε μέσα σε μια στιγμή από κοντά μας προδομένος από τη μηχανή και την αυτοπεποίθησή του. Υπήρξε άριστος αναβάτης, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν καλά στο δρόμο, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη κακιά στιγμή. Ο Βαγγέλης ήρθε να συμπληρώσει τη μακρά λίστα με τα ονόματα νέων παιδιών, που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους της πατρίδας μας από τις κακοτεχνίες και την υπερβολική ταχύτητα. Το Μοσχάτο έχει τη δική του λίστα με παιδιά, που έφυγαν από κοντά μας. Θυμάστε πρόσφατα τον Αρακά, το Γεράρδη και πιο παλία τον Φιλιππόπουλο, τον Κονιτόπουλο και άλλους τόσους πολλούς, που σίγουρα δεν μπορούν να αναφερθούν όλοι εδώ. Δυστυχώς φαίνεται ότι το πάθημα δεν γίνεται μάθημα, αφού σήμερα αρκεί μια βόλτα στο Μοσχάτο για να δούμε πόσα μηχανάκια ή αυτοκίνητα, που τα οδηγούν νέα παιδιά, περνούν το ΣΤΟΠ χωρίς να σταματήσουν.

Δεν θέλω να γράψω κάτι περισσότερο αφού νομίζω ότι το τραγούδι παρακάτω, που είναι πολύ γνωστό σε όλους όσους τους αρέσει η γρήγορη οδήγηση, τα λέει όλα:

"Eπείγει προσοχή μάγκες έχουν σκοτωθεί

έχε το νου σου ο δρόμος είναι τόσο μικρός
μα και τοσο μεγάλος...επείγει προσοχή..."




Ας μην πάει χαμένη η θυσία του Βαγγέλη!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του εκλ. κέντρου των Ενωμένων Πολιτών

Παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, έγιναν με παλμό χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Βασίλη Σπανάκη του Συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες για την αλλαγή σε Μοσχάτο-Ταύρο» (Μακρυγιάννη & Μεταμορφώσεως 72). Αξιοσημείωτο είναι ότι την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δρόσος Μακρής, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ταύρου, ο οποίος δήλωσε και την ανοιχτή στήριξή του στην υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανάκη.



Ο κ. Σπανάκης κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ο οποίος από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε, αγκάλιασε όλο το Μοσχάτο, όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, χωρίς αποκλεισμούς.



Μιλώντας για το πρόγραμμα του ο κ. Σπανάκης παρουσίασε το κοινωνικό πακέτο μέτρων που είχε εξαγγείλει το καλοκαίρι και τους επτά θεματικούς άξονες του προγράμματος για θέματα διαφάνειας, για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του δήμου, για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, για τα έργα ανάπλασης και ανάπτυξης, για την παιδεία και τον πολιτισμό, για το πράσινο και την καθαριότητα και, τέλος, για τον αθλητισμό.



Αναφέρθηκε στην απαίτηση των συμπολιτών μας να αποκτήσει η πόλη μια νέα διοίκηση, με αρχές και αξίες, μια δημοτική αρχή που με σχέδιο και όραμα θα γυρίσει σελίδα και θα καταστήσουν το Μοσχάτο και τον Ταύρο πόλεις.



Αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ο κ. Σπανάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του κ. Παπαντώνη για αδράνεια, αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια, σύμφωνα με καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Υπογράμμισε την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων στο θέμα της αξιοποίησης της παραλίας, της μη δημιουργίας κολυμβητηρίου και της αδυναμίας δημιουργίας 2ου ΚΑΠΗ στην περιοχή. Καυτηρίασε την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος και επισήμανε τη συνεπή στάση που τήρησε ο ίδιος και η παράταξή του στο θέμα της παραλίας και της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Μοσχάτου, χωρίς να βρει ανταπόκριση.



Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσίασε τους πρώτους 60 υποψηφίους της παράταξής του σε Μοσχάτο και Ταύρο, αναφέροντας ότι στην τελική ευθεία θα ανακοινώσει τους άλλους 14 υποψήφιους που θα προκαλέσουν έκπληξη.







Μύνημα του Πολύδωρου Πατσουράκη, αντιπρ. ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου

Ο Πολύδωρος Πατσουράκης, αντιπρόεδρος του Το.Συ.Ν. Μοσχάτου και υπ. δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2006, έστειλε στο Ζούμε Μοσχάτο το παρακάτω μήνυμα, στο οποίο ανακοινώνει την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για κάποιους όπως εγώ που τον γνωρίζω καλά το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλη εντύπωση, αφού είναι γνωστή η αγάπη του Πολύδωρου τόσο για τα κοινά όσο και για το Μοσχάτο.

Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο του μηνύματος του Πολύδωρου Πατσουράκη:

27-9-2010



Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό γεγονός. Και επειδή είναι πολύ σημαντικό γεγονός θέλω να ενημερώσω τους φίλους και τους πολίτες του Μοσχάτου ότι κατόπιν ωρίμου σκέψης και μετά από τα γεγονότα που έχουν συμβεί για ηθικούς και για προσωπικούς λόγους δεν θα συμμετάσχω σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία .
Με αυτήν την απόφασή μου δεν φυγομαχώ, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά του Μοσχάτου από όποιο μετερίζι χρειαστεί για το καλό της πόλης μας.
Ποτέ δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τα κοινά για πολιτική καριέρα ή για επαγγελματική αποκατάσταση, ο καιροσκοπισμός και η ιδιοτέλεια δεν με εκφράζουν. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος για την πόλη που ζω και μεγάλωσα.
Τέλος εύχομαι από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να μπορέσουν να εκλεγούν ΝΕΑ και ΑΦΘΑΡΤΑ άτομα και να αγωνιστούν για το καλό του τόπου μας.

Πολύδωρος Πατσουράκης

Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου
Αντιπρόεδρος Πνευματικού Συνδέσμου Κρητών Μοσχάτου

Γνώμη του Ζούμε Μοσχάτο:

Πολύδωρε με έκπληξη διαβάζω την απόφασή σου να μην είσαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Προφανώς έχεις τους λόγους σου για να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Θέλω όμως να πω ότι η απουσία σου από τον εκλογικό αγώνα αφαιρεί το στοιχείο ανανέωσης, που χρειάζεται το Μοσχάτο μας. Είσαι ένας νέος, που ήδη έχει κάνει τη δική του διαδρομή στα κοινά και ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να βρεθούμε μαζί στις εκλογικές μάχες, είτε ως αντίπαλοι είτε από τα ίδια μετερίζια.

Με εκτίμηση,
Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου-Ταύρου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...