Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του εκλ. κέντρου του συνδυασμού "Πολίτες Μπροστά"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 29/09/2010

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό υπήρξε η χτεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού « Πολίτες Μπροστά». Χαρακτηριστικό του πολιτικού κλίματος υπήρξε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου σε καίρια σημεία της ομιλίας του υποψήφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα : « Ξέρουμε πια ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές μετατράπηκε σε φέουδο των κομμάτων, σε μακρύ χέρι των βουλευτών, σε άψυχη και άνευρη εξουσία που χρωστούσε τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής της. Φτάνει πια !!!!Τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή είναι η διοίκηση που δίνει μάχες
Που διεκδικεί. Που δε χρωτά πουθενά.Που λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.
Φτάνει πια!!!!Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες, ενώ η παραλία μας πεθαίνει. Φορτωνόμαστε χρίσματα και ξεκινάμε κοκορομαχίες και τα σφαγεία βουλιάζουν. Φορτωνόμαστε χρίσματα και αναπτύσσουμε θεωρίες ενότητας, ενώ η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη. Φορτωνόμαστε χρίσματα και δείχνουμε με το δάκτυλο τον ανεξάρτητο, ενώ το σημερινό μας κατάντημα οφείλεται στα κομματικά ιερατεία που αποφασίζουν για την κοινωνία χωρίς αυτή. Φτάνει πια!!!
Η ανεξαρτησία μας ως δημοτική παράταξη είναι τίτλος πολιτικής τιμής !Η δύναμη που έχουμε να μπορούμε να ζουμε και να ονειρευόμαστε έξω από το μαντρί, χωρίς να φοβόμαστε το λύκο, είναι τίτλος πολιτικής αξιοπρέπειας».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία πολιτικά γεγονότα : « Η εξουσία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό το δείχνει όλη μου η πορεία, το δείχνουν και οι τελευταίες ημέρες. Έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας απίστευτης πολιτικής ιστορίας. Στην αρχή ήταν όλοι στα χαρακώματα.
Ο ένας έλεγε τον άλλο φθαρμένο, αριβίστα, Μαυρογιαλούρο. Ο άλλος με μένος κατάγγελνε την κομματική χειραγώγηση. Κατάγγελνε τα χρίσματα που, ακούσατε ακούσατε, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αρνιόταν, ξανά ακούσατε, εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής. Και ω του θαύματος σε μια μέρα έγινε η κωλοτούμπα!
Ο φθαρμένος έγινε δύναμη ανανέωσης! Το χρίσμα που υπονομεύει έγινε η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Η κληρονομική απονομή έγινε εκσυγχρονισμός της δημοτικής εξουσίας. Εάν πιστεύετε ότι σε θέσεις διοίκησης πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που εν ονόματι της εξουσίας μπορούν να συμμαχήσουν με τους πάντες. Εάν πιστεύετε ότι τα ανεμομαζώματα δεν γίνονται από την επομένη κιόλας διαβολοσπορπίσματα. Εάν πιστεύετε ότι η συναλλαγή για μια θέση, είναι η ουσία της πολιτικής, τότε δε σας κάνω σα δήμαρχος»
Ο Άρης Κρεμμύδας τόνισε με νόημα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πολιτικός προσανατολισμός και δεσμεύθηκε ξεκάθαρα για τη διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών από κάθε είδους σχεδιασμό που αντιλαμβάνεται αυτά τα αγαθά σα φιλέτα.
Τέλος έκλεισε με την εξαγγελία δέσμης μέτρων εν όψει της επιθετικής οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης της τοπικής αγοράς : « Που είναι οι τεχνοκράτες του Δήμου, με τις γνώσεις, που είναι να μας πουν τι ακριβώς έχουν κάνει για την τοπική αγορά. Που είναι και τι έχουν κάνει στο επίπεδο εξαγγελίας κοινωνικών μέτρων που πολλοί Δήμοι έχουν κάνει Που είναι και τι έχουν κάνει για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά μαθητών,για την προστασία των πολύτεκνων, της τρίτης ηλικίας. Γιατί τώρα που μιλάμε, τώρα που εμείς είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε από την επόμενη ημέρα, τώρα που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μία δέσμη από 13 άμεσα μέτρα κοινωνικής στήριξης.
Και είμαστε έτοιμοι να τονώσουμε την τοπική αγορά με ελαφρύνσεις από τα δημοτικά τέλη κάποιοι είναι τώρα στην εξουσία, κάποιοι τώρα ασκούν διοίκηση και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μα επιτέλους, αν δεν έχεις κάνει τίποτε απολύτως έως τώρα γιατί να σε εμπιστευθώ για το μέλλον.
Λοιπόν εμείς λέμε, εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική αγορά, για αυτό επιλέξαμε και ημέρα που είναι σε πλήρη δραστηριότητα η αγορά, λέμε:
Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου
Πλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας.
Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και υποστήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο.»
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων συμβούλων Μοσχάτου και Ταύρου και με την πανηγυρική αποδοχή τους από τον κόσμο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα:


Συνδημότισσες και συνδημότες,

Ο συνδυασμός μας «Πολίτες Μπροστά» άνοιξε πανιά.
Μαζί ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο ταξίδι.

Μαζί κι εδώ, που εγκαινιάζουμε μια καινούρια λογική.
Τη λογική που δε γνωρίζει κομματικές κηδεμονίες και χειραγωγήσεις.

Εκπαίδευση της RFS Hellas

Εκπαίδευση της RSF Hellas

Η Εθελοντική Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης RSF Hellas, με έδρα το Μοσχάτο, πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε Τροχαίο".
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ σε Μέλη της RSF Hellas από όλη την Αττική και σε κατοίκους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
Την  Εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Ταμίας της RSF Hellas και Συντονιστής Εκπαίδευσης  ΣΑΜΑΛΤΑΝΟΣ Ανδρέας, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών ESCI .

Η RSF Hellas, δραστηριοποιήται από το 2007, συνεργάζεται με Ευρωπαϊκές Εθελοντικές Ομάδες σε θέματα κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, ενώ το 2009 μέλος της ήταν ο πρώτος Έλληνας Εθελοντής και πρώτος μη Γάλλος Εθελοντής που έλαβε το Γαλλικό μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας

Για περισσότερες πληροφορίες

Φωτογραφίες από την άσκηση:
www.rsfhellas.org

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Email από τον Δημήτρη Δημητρίου

Πριν λίγο έλαβα ένα email από το κύριο Δημήτρη Δημητρίου. Το ύφος και ο τόνος του κειμένου δείχνουν προφανώς αγανάκτηση, από τον άνθρωπο αυτό για κάποιους "Καλοθελητάδες", όπως γράφει χαρακτηριστικά και ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι από αυτά, που λέει αλλά συμφώνησα να αναρτήσω το κείμενο αυτό για δείξω και εγώ, ότι πράγματι υπάρχουν εκεί έξω "καλοθελητάδες" που δεν σέβονται τίποτα, και στη περίπτωση του φίλου Δημήτρη ούτε μια μεγάλη γυναίκα με προβλήματα υγείας. Στους ανθρώπους αυτούς περιλαμβάνονται και οι περιφερόμενοι από blog σε blog ανώνυμοι "σχολιαστές", όπου εκτός από λάσπη που ρίχνουν, συνηθίζουν και να χλευάζουν και να χρησιμοποιούν γλώσσα χειρότερη και από αυτή του λιμανιού. Δυστυχώς όλοι αυτοί είναι άνθρωποι, που όλοι τους γνωρίζουμε και περνιούνται για καθωσπρέπει στα διάφορα καφέ της πόλης μας. 
Και πάλι να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω το γεγονός, που αναφέρει ο φίλος ο Δημήτρης αλλά αν είναι έτσι τα πράγματα συνυπογράφω.   

Ακολουθεί το κείμενο αυτούσιο:

Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΙΕΡΟ ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ , ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ (ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΝ ΟΤΙ "ΚΟΝΟΜΗΣΑ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ .
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ .
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΟΧΙ.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΚΟΝΟΜΑΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΑΚΗ.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΟΥ), ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΑΦΙΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ (ΤΗΣ ΡΙΑΣ), ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ (ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΛΕΙΒΑΔΑΡΑ) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ.
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ 1.200 € ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

30/9, στις 20:00 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Ενωμένων Πολιτών

Η δημοτική σύμβουλος Τζένη Παπαθεοδώρου μαζί με τους Πολίτες Μπροστά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 28/09/2010


Η δημοτική σύμβουλος Μοσχάτου, Τζένη Παπαθεοδώρου, συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται στη συμφωνία επί των πολιτικών αρχών και θέσεων του συνδυασμού μας.
Πάγιος πολιτικός μας στόχος είναι να θέσουμε τα ζητούμενα και τις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας του νέου διευρυμένου Δήμου, πάνω από ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές, πέρα από χειραγωγήσεις και κομματικές σκοπιμότητες.
Πάγια αρχή μας η ανάδειξη της δημοκρατίας των πολιτών έναντι των μηχανισμών και των από τα πάνω συμφωνιών. Οι πολιτικές μας συμμαχίες αποτυπώνουν αυτή ακριβώς τη λογική, υπηρετούν απαρέγκλιτα αυτές τις αρχές.



Η κίνησή μας την καλωσορίζει και προσμένει στην προσφορά της.

Έκαψαν την ελληνική σημαία στο 6ο Δημοτικό!

Σοκ και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση, ότι άγνωστοι έκαψαν την Ελληνική σημαία του 6ου Δημοτικού σχολείου Μοσχάτου. Η διευθύντρια του σχολείου μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό, κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στις αρχές και ήδη διεξάγεται έρευνα. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση αφού δεν έχει συμβεί ξανά κάτι ανάλογο στη περιοχή μας. Το συμβάν είναι αρκετά σοβαρό,  άρα και ο τρόπος με τον οποίο θα το αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να είναι σοβαρός. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βιαστούμε να αποδώσουμε κατηγορίες, που μπορεί να τροφοδοτήσουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, ή να οδηγήσουν σε πράξεις αντεκδίκησης. Ας εμπιστευτούμε την έρευνα των αρχών. Σε κάθε όμως περίπτωση το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκληματικών ενεργειών που έχουν συμβεί στη περιοχή του Μοσχάτου τα τελευταία χρόνια. Ενόψει μάλιστα δημοτικών εκλογών το αίτημα για επαναφορά του Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο του Μοσχάτου, φαντάζει επίκαιρο όσο ποτέ.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σελίδα στο facebook βρίζει το Μοσχάτο!

Πριν λίγο έλαβα μήνυμα από μια φίλη για μια σελίδα που βρίζει το Μοσχάτο.
Η σελίδα είναι η "GAMW TO MOSXATO" ! η οποία έχει 234 μέλη!

Κάντε τώρα όλοι αναφορά στη σελίδα που βρίζει το Μοσχάτο τώρα!



Η επιλογή για Αναφορά Σελίδας βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης.


Το link για τη σελίδα είναι:


http://www.facebook.com/pages/GAMW-TO-MOSXATO-/116849785001703?v=info 

Κάντε Αναφορά Σελίδας σε 3 βήματα:

Βήμα 1:
 Βήμα 2:
 Βήμα 3:


Στα χέρια ήρθαν γνωστός δημοτικός άρχοντας από το Ταύρο με πολίτη!

Στα χέρια ήρθαν γνωστός δημοτικός άρχοντας από το Ταύρο με πολίτη, μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο. Ο δημοτικός άρχοντας ζήτησε το λόγο από τον πολίτη, γιατί όπως είπε κυκλοφορεί φήμες πως έχει "φάει λεφτά". Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό να φέρει τους δυο άντρες στα χέρια, με αποτέλεσμα ο πολίτης να φάει πραγματικά πολύ ξύλο σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι και οι δυο πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ενώ ο πολίτης έχει και αρκετά προβλήματα υγείας σύμφωνα με τους γνωστούς του. Το περιστατικό τελείωσε με τους δυο άντρες να ανταλλάσσουν μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Να σημειωθεί πως το γεγονός, ότι ο δημοτικός άρχοντας του Ταύρου κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος για το νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, έχει ήδη δημιουργήσει συζητήσεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση του επικεφαλής της παράταξής, που συμμετέχει, μετά το περιστατικό αυτό.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση προς 3 υπουργούς κατέθεσε ο Παπαδημούλης για τα κάγκελα στο πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης

Ερώτηση



Προς τους κ.κ. Υπουργούς:


- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση καγκελόπορτας στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης στον Δήμο Μοσχάτου


Κατά την ανάπλαση του πεζόδρομου Θεσσαλονίκης στον δήμο Μοσχάτου, τοποθετήθηκαν στις εισόδους καγκελόπορτες, με σκοπό να απαγορεύουν την είσοδο και κυκλοφορία των πολιτών κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου. Αντίθετα, κατά την ανάπλαση ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, που είναι η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στις γραμμές του γειτνιάζοντος ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δεν υλοποιήθηκε. Η τοποθέτηση περίφραξης και καγκελόπορτας γίνεται με μόνο με την ανάλογη πολεοδομική άδεια.


Δεδομένου ότι, με την τοποθέτηση των πυλών εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών από μια δημόσια οδό κατά τη διάρκεια ορισμένων ορών της ημέρας,


Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
- Έχει εκδοθεί η σχετική πολεοδομική άδεια και το κυριότερο έχει ελεγχθεί εάν είναι σύννομη;
- Η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, η οποία αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αττικής, μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013;

Ο ερωτών βουλευτής


Δημήτρης Παπαδημούλης

Νέα ονόματα υποψηφίων με τους Ενωμένους Πολίτες

Σήμερα συνεχίζουμε την ανακοίνωση των υποψήφιων του συνδυασμού μας. Πρόκειται για πρόσωπα νέα και άφθαρτα που τα διακρίνει το ήθος και η εντιμότητα. Με το πρόγραμμα μας, τη μέχρι σήμερα ασυμβίβαστη πορεία μας και με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας, δείχνουμε μια άλλη κατεύθυνση. Δείχνουμε το δρόμο της διαφάνειας, της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Σε αυτή την προσπάθειά σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, σε Ταύρο και Μοσχάτο.



Βασίλης Σπανάκης




Μαμμωνά Ερασμία του Γερασίμου


Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και ζει στον Ταύρο. Αποφοίτησε το 1989 από το Γενικό Λύκειο Ταύρου. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Φραγκούλη και έχουν 2 κόρες. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε πολυεθνική εταιρία. Είναι έφορος στα γυναικεία και παιδικά τμήματα βόλεϊ του Αιόλου.
Χατζηχρήστος Ανδρέας του Παναγιώτη


Γεννήθηκε το 1968 και είναι κάτοικος Ταύρου. Αποφοίτησε από τη σχολή Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), όπου υπηρέτησε επί 23 χρόνια στα υποβρύχια. Γέννημα-θρέμμα Ταυριώτης, πάντα είχε ενεργή δράση στα κοινά, ιδιαίτερα σε σχέση με τον αθλητισμό. Επί 15ετία υπηρετεί τον Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Όνειρό του είναι να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τα παιδιά της περιοχής μας, ώστε να έχουν ευκαιρίες να ζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Αβραμούσης Γεώργιος του Κωνσταντίνου


Γεννήθηκε το 1964 στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς , τον Κωνσταντίνο & την Ορέστεια. Από το 1966 κατοικεί μόνιμα στο Μοσχάτο, όπου και πέρασε τα σχολικά του χρόνια. Υπηρέτησε την 23μηνη θητεία του στο στρατό ξηράς. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση διεθνών θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων (sales & marketing manager). Είναι παντρεμένος με την Φαίη Μώκου και έχουν μία κόρη και ένα γιο. Με αφορμή τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στα κοινά της περιοχής μας, αποφάσισε ν' ασχοληθεί ενεργά με έντονη διάθεση προσφοράς.


Δερτιλή Έλενα του Χρήστου


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Μεγάλωσε και ζει στο Μοσχάτο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καβάλας και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης. Έχει εργαστεί στην Εμπορική τράπεζα του Μοσχάτου, κάνοντας την πρακτική της άσκηση, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στα πληροφοριακά συστήματα. Τώρα εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασχολείται με το διάβασμα, το χορό και τη γυμναστική.


Ζορμπάς Αθανάσιος του Κωνσταντίνου


Γεννήθηκε το 1977 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Είναι απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου. Έχει εργαστεί ως πωλητής στην εταιρεία Tasty Foods για 1 χρόνο, και στη συνέχεια για τέσσερα χρόνια στην επιχείρηση κατασκευής επίπλων του Δ. Κυριακόπουλου. Σήμερα είναι ως ελεύθερος επαγγελματίας (αυτοκινητιστής-ιδιοκτήτης TAXI). Είναι παντρεμένος με την Εύη Λεοντίτση και τον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη γυμναστική και τον κινηματογράφο.


Μαρκάκη Λίζα του Κωνσταντίνου


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Έχει σπουδάσει, δραστηριοποιείται και έχει διακριθεί στο χώρο της μόδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην πόλη μας όπου διατηρεί για πολλά χρόνια ιδιωτική επιχείρηση. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά μέσω της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Μοσχάτου. Είναι μέλος της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως και μέλος της Green Cross International. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και με εθελοντικές δραστηριότητες σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.


Πανοπούλου Βασιλική του Ευάγγελου


Γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Αισθητικής. Είναι επιχειρηματίας και έχει 2 παιδιά. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό.

Οι Πολίτες Μπροστά μας προσκαλούν στα εγκαίνια τους εκλογικού κέντρου



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διακήρυξη της δημοτικής κίνησης"δράση τώρα!"

«δράση, τώρα!»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Υποψ. Δήμαρχος: Γρηγόρης Σωπάκης

Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη

Ποιοί είμαστε

Η δημοτική κίνηση « δράση τώρα είναι η νέα δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία ενεργών πολιτών, που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν μέσα από τη δημοτική κίνηση «Πολίτες εν δράσει…» στο Μοσχάτο και τη δημοτική κίνηση «Ταύρος, πόλη να ζεις!» στον Ταύρο. Στη νέα δημοτική κίνηση συμμετέχουν ενεργοί πολίτες με δράση στα κινήματα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας παιδείας , του περιβάλλοντος και της οικολογίας, του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των πολιτών.
Συμμετέχει και συνεργάζεται με τα διεκδικητικά κινήματα στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και τα υπερτοπικά κινήματα που αναπτύσσονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το κείμενο

Μήνυμα της Βάσω Σταυροπούλου για τις εκλογές

Βάσω Σταυροπούλου
Υποψ. Δήμαρχος Μοσχάτου το 2006

ΜΗΝΥΜΑ

Ο Καλλικράτης, με την τεχνητή συνένωση των Δήμων Μοσχάτου- Ταύρου άλλαξε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής και η δημιουργία μιας κοινής παράταξης των " πολιτών εν δράσει" με ενεργούς πολίτες του Ταύρου πρόβαλε για μας ως ανάγκη αλλά και ως ΠΡΟΚΛΗΣΗ!


Στη δημοτική κίνηση "Ταύρος, Πόλη να Ζεις" 
βρήκαμε αγωνιστικότητα και όραμα, με κοινές απόψεις για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης:
- για την δημοκρατία και την διαφάνεια στη λειτουργία του, ενιαίου πλέον, Δήμου,
- για την προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων,
- για την βελτίωση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στην πόλη.


Με τους συναγωνιστές μας στον Ταύρο
 ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ


ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για:
- καθαρή, πράσινη, φιλική πόλη,
- ελεύθερους δημόσιους χώρους,
- επαρκείς και αναβαθμισμένους παιδικούς σταθμούς,
- πολιτισμένα σχολεία,
- δημοκρατικές λειτουργίες στα όργανα του Δήμου,
- αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες,
- προστασία των δημοτών από την λαίλαπα της κρίσης.
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και τις ιδέες μας σε μία παράταξη, σε μία πόλη με τον Ελαιώνα από τη μία πλευρά και τη θάλασσα από την άλλη, με κοιτίδες πολιτισμού, ενοποιημένοι συγκοινωνιακά και πολιτιστικά


ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
 «δράση, τώρα!»  Γρηγόρης Σωπάκης


21-9-2010                                                       Βάσω Σταυροπούλου

Πρώτη παρουσίαση στελεχών από τους Ενωμένους Πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από σήμερα η παράταξη μας αρχίζει να παρουσιάζει τα στελέχη του συνδυασμού μας. Η επιλογή τους έγινε με βασικό κριτήριο τη διαδρομή του καθενός στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες. Είναι άτομα επιτυχημένα στους τομείς που δραστηριοποιούνται, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήθος και διάθεση για προσφορά. Η παράταξή μας εκφράζει το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα για αλλαγή σε Μοσχάτο και Ταύρο. Ενωμένοι σχεδιάζουμε και οικοδομούμε το μέλλον ενός Δήμου ανοιχτού, σύγχρονου, λειτουργικού χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε περιοχή. Ενός Δήμου που θα αποτελεί το σπίτι όλων των Δημοτών. Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι τολμάμε για την ΑΛΛΑΓΗ σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Βασίλης Σπανάκης


Μαστροσταμάτης Νικόλαος του Χρήστου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στο Μοσχάτο, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι γιος του Χρήστου και της Φωτεινής Μαστροσταμάτη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Μοσχάτου. Υπήρξε μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας ‘’Αναγέννηση Μοσχάτου’’. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και δικηγόρος στο επάγγελμα. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη βελτίωση των παρεχόμενων διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, τη φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τη στήριξη των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας.


Μπουρμάς Γεώργιος του Αντωνίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και κατοικεί στο Μοσχάτο. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ν. Ψυχικού και μιλάει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Κοντού και έχουν 1 κόρη. Έχει διατελέσει πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου και μέλος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, τον αθλητισμό και τα πολιτιστικά.

Πηνιώτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Γεννήθηκε και ζει στο Μοσχάτο, είναι παντρεμένος με την Κυριακή Δαφερέρα, η οποία κατάγεται από την Πάρο και έχουν μία κόρη 7 ετών την Μαριζένια. Είναι γιός της Ζενής και του Γιώργου Πηνιώτη τέως Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου γνωστού στην πόλη μας για την μακρόχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Έχει σπουδάσει λογιστική και εργάζεται στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.). Από το 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Νέες Αξίες για το Μοσχάτο». Από τον Ιανουάριο του 2007 είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου. Από τον Ιανουάριο του 2010 είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής). Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση και είναι Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Καταμετρητών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.). Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Σωματείου Δ.Ε.Η. Σ.Υ.Κ. ΕΡ/ΤΕΧ.ΔΕΗ. Από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και σήμερα έχει έντονη παρουσία και δράση στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. - Νέα Δημοκρατία. Το 2007 εξελέγη μέλος την Κεντρικής Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Διατέλεσε Περιφερειάρχης Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας ενώ υπήρξε και Τομεάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ο. Ν.Δ. Μοσχάτου – Υπεύθυνος Συνδικαλισμού της Β1 ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Δ.. Είναι Μέλος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ.. Ιδρυτικό μέλος του ΛΕΟΝΤΑ Μοσχάτου (Αθλητικού Σωματείου Καλαθοσφαίρισης). Είναι Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου.

Γρούμπας Βασίλειος του Νικολάου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός και απόφοιτος της σχολής κινηματογράφου με πτυχίο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα του πεζικού. Ασχολείται με τα κοινά του Ταύρου επί 20 χρόνια και είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και για τέταρτη φορά υποψήφιος. Είναι συνδικαλιστής στο Σωματείο Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής, του Δ.Σ. του πνευματικού κέντρου, του Δ.Σ. παιδικών σταθμών, του Δ.Σ. δημοτικής επιχείρησης και του Δ.Σ. της 3ης και της 7ης σχολικής επιτροπής .Στα ενδιαφέροντά του είναι ο αθλητισμός και τα πολιτιστικά.

Καζαντζής Σταμάτιος του Χρήστου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μεγάλωσε στον Ταύρο. Αποφοίτησε από το 1ο Λυκείου Ταύρου. Είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του Ταύρου και ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και γενικά για τον αθλητισμό τον οδήγησε στο να γίνει πρόεδρος στον ιστορικό Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ. Το 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ταύρου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η οικογένειά του είναι από τις παλαιότερες και πιο γνωστές στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου.

Κανιμάς Βασίλειος του Χαράλαμπου
Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μένει μόνιμα στον Ταύρο στην οδό Αναξαγόρα. Είναι γιος του Χαράλαμπου και της Νίκης Κανιμά. Έχει υπηρετήσει στο σώμα του πεζικού κατά τα έτη ’01-’02. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων.

Διακήρυξη συνεργασίας Σούτου-Λιβάνιου









ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Δ Ι Α Κ Η Ρ Y Ξ Η
ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ
Μ Ο Σ Χ Α Τ Ο Υ - Τ Α Υ Ρ Ο Υ

Ιδρύεται δημοτικός συνδυασμός για τον ενιαίο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων από το δήμο Μοσχάτου της «Υπερκομματικής Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και από τον Δήμο Ταύρου της Δημοτικής Παράταξης « ΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ».
Ο Δημοτικός συνδυασμός θα φέρει την επωνυμία «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ».Επικεφαλής της δημοτικής συνεργασίας είναι ο Δήμαρχος Ταύρου Δημήτρης Σούτος. Το έμβλημα του συνδυασμού είναι ο καθήμενος λέοντας.
Η επιτυχημένη διαδρομή επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά του βραβευθέντος από την ακαδημία Αθηνών Διευθυντή ιατρού του Ε.Σ.Υ και Δημάρχου Ταύρου Δημήτρη Σούτου, σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης από το Μοσχάτο Αντώνη Λιβάνιου και των συνεργατών τους, αποτελούν τη βάση για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, με κοινό στόχο την ανάπτυξη και περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στην πόλη και τους πολίτες της.


  • Σκοπός της ίδρυσης της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» είναι η διαμόρφωση ενός νικηφόρου δημοτικού σχήματος που με ξεκάθαρες αρχές και θέσεις, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και θα αναδειχθεί η επόμενη δημοτική αρχή του νέου δήμου.

  • Όραμά μας είναι η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η στέγαση, η ασφάλεια και το περιβάλλον να τύχουν της απόλυτης προτεραιότητας της δημοτικής αρχής του νέου δήμου μας, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται βεβαιότητα και σιγουριά. Σε όλους αυτούς τους τομείς, η συνένωση των δύο Δήμων δημιουργεί προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης, η οποία όμως εάν δεν μπει από την αρχή σε ένα πλαίσιο κανόνων, κινδυνεύει να οδηγήσει σε αδιέξοδα.

  • Όπλο μας είναι οι χιλιάδες συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες, οι μεγαλύτεροι με την εμπειρία της ζωής και οι νέοι με την ορμή των νιάτων, που ξέρουν να μάχονται και να αγωνίζονται σ’ αυτή τη γωνιά του λεκανοπεδίου της Αθήνας και οι νέες τεχνολογίες, με τις οποίες μπορούμε, να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να ενισχύσουμε την ασφάλεια στην πόλη μας.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
Καθαροί άνθρωποι - Καθαρές κουβέντες για Καθαρές Λύσεις

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παπαντώνης πήρε θέση για τη σύμπραξη Ευθυμίου-Ντερέκα

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έγινε αυτό, που όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον.
Ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Παπαντώνης πήρε θέση για τη σύμπραξη Ευθυμίου-Ντερέκα.
"Δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έχω πει!" ήταν τα λόγια του Δημάρχου για το Θανάση Ντερέκα, ενώ προέτρεψε τους πάντες να διαβάσουν τις επιστολές του, που έχουν δημοσιευτεί.
Για άλλη μια φορά δήλωσε, ότι μετανιώνει που όρισε το Θανάση Ντερέκα Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και, ότι ποτέ δεν θα ήθελε να είναι ο διάδοχός του.
Στέλνοντας το σαφές μύνημα ότι παίρνει αποστάσεις από την επιλογή Ευθυμίου να δεχτεί το Ντερέκα στο συνδυασμό του.
Την ώρα της συζήτησης αυτής ο Ανδρέας Ευθυμίου έλειπε από την αίθουσα.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας ζήτησε να φέρει ως θέμα την επιστολή-παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Ηλία Αβραμίδη.
Στο άκουσμα της πρότασης αυτής ο Δήμαρχος αντέδρασε και με ωμή παρέμβασή του απαγόρευσε να διαβαστεί το θέμα, ισχυριζόμενος ότι δεν αφορούν το δημοτικό συμβούλιο οι λόγοι παραίτησης Αβραμίδη.
Η αντίδραση αυτή είναι προφανές ότι έγινε για να μην γίνουν γνωστοί στο Μοσχάτο οι λόγοι της σταδιακής αποδόμησης της παράταξης Παπαντώνη, που θα έβλαπταν την προοπτική του διαδόχου του Ανδρέα Ευθυμίου.
Η παράταξη Παπαντώνη ακολουθεί την ίδια πορεία διάλυσης, ανάλογης με αυτής της παράταξης Σούτου στο Ταύρο δείχνοντας, ότι οι επίγονοι έχουν ήδη χαράξει τις δικές τους στρατηγικές. 
Την κατάσταση αυτή ας αξιολογήσουν οι ίδιοι οι δημότες!

Δελτίο Τύπου για τη συνεργασία Λιβάνιου-Σούτου

                 ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
             ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ»
Μοσχάτο 19 Σεπτεμβρίου 2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών μας, με όσους συνδυασμούς εξέφρασαν την επιθυμία ότι, θα συμμετέχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με Υπερκομματικό χαρακτήρα,  σας γνωρίσουμε ότι από τις συναντήσεις μας αυτές, πραγματική ανταπόκριση υπήρξε μόνο, από την παράταξη του σημερινού Δημάρχου Ταύρου κ. Δημήτρη Σούτου.
Κάθε άλλη συνάντηση παρά την ύπαρξη της κατ’ αρχήν καλής θέλησης, η όποια  ανταπόκριση μικρότερη ή περισσότερη δεν ευδοκίμησε.


Σκοπός και στόχος μας παραμένει  οι ενέργειές μας αυτές, να δημιουργήσουν μια ευρύτερη συμμαχία πολιτών, που θα σταθεί απέναντι σε μια μίζερη παλαιοκομματική αντίληψη διαχείρισης και απραξίας αλλά και σε μια λαϊκίστικη διεκδίκηση με ανεφάρμοστη παροχολογία που μας οδηγεί σε μια υποσχεσιολογική προεκλογική εκστρατεία,  προδιαγράφοντας το μέλλον της επερχομένης  δημοτικής θητείας.
Ύστερα από την εν μέρη αποδοχή αυτής μας της προσπάθειας, οφείλουμε  στους εαυτούς μας και στην κοινωνία του νέου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, να παραμείνουμε μια αξιόπιστη Δημοτική παράταξη, που δεν έπαψε ούτε  θα πάψει ποτέ να αγωνίζεται, για την αναβάθμιση της ενιαίας πλέον πόλης και την αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.
Είμαστε η παράταξη  που με την δημοκρατική λειτουργία της, έχει αποδείξει με τις πράξεις της ότι,  μοναδικό κριτήριο έχει  την εφαρμογή της στήριξης του δικαίου, γιατί επίκεντρο της όποιας προσπάθειάς της, έχει  ΜΕΤΡΟ και ΚΕΝΤΡΟ τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια, σήμερα συνεχίζεται  ενισχυμένη με περισσότερη αυτοδιοικητική εμπειρία, αλλά και διευρυμένη με την συμμετοχή  της παράταξης του Δημάρχου Ταύρου Δημήτρη Σούτου.
Ακολουθεί κοινή διακήρυξη των παρατάξεων, όπου θα ανακοινωθούν οι προγραμματικοί άξονες της συμμαχικής προσπάθειας, αλλά και  κάθε άλλη ουσιαστική και τυπική λεπτομέρεια.   

Για την
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ»


Ο επικεφαλής
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
και
υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Για το καλό της ενότητας της παράταξης Ευθυμίου-Ντερέκας μαζί!

Με ανακοίνωσή του ο Θανάσης Ντερέκας θέτει τον εαυτό του στο πλευρό του Ανδρέα Ευθυμίου, ως απλός στρατιώτης και μόνο, για το καλό της ενότητας της παράταξης. Από την άλλη ο Ανδρέας Ευθυμίου με τη δική του ανακοίνωση καλωσορίζει την απόφαση του Θανάση Ντερέκα, λέγοντας ότι στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές δεν περισσεύει κανείς. Η εξέλιξη αυτή κατά πολλούς ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή, που δόθηκε το χρίσμα στον Ανδρέα Ευθυμίου. Προφανώς οι επιστολές, οι μεταξύ τους χαρακτηρισμοί και οι αντιπαραθέσεις ανήκουν πια στο παρελθόν, όπως με ανακούφιση διαπίστωσαν πολλοί πράσινοι ψηφοφόροι.
Το θέμα είναι πλέον, το πως θα επιτευχθεί η ανανέωση που ευαγγελίστηκαν και οι δυο;! Η σύμπραξη Ευθυμίου-Ντερέκα δημιουργεί ένα ισχυρό ρεύμα, που σίγουρα διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις και με πολλές πιθανότητες να είναι η επόμενη δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή όμως, που θα απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα με τη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς όμως στο τιμόνι τον Ταξιάρχη Παπαντώνη.  

Αυτόματα λοιπόν γεννάται το ερώτημα:

Θέλουμε μια από τα ίδια; Ή, θέλουμε την Αλλαγή;

Ραντεβού στις κάλπες..

Μεγάλη συγκέντρωση του Άρη Κρεμύδα στο Ταύρο

Με μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Ταύρο, ο Άρης Κρεμύδας παρουσίασε το συνδυασμό του Πολίτες Μπροστά.



Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Άρη Κρεμύδα εδώ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση δημοσίου διαολόγου από το Βασίλη Σπανάκη σε όλους του υπ. Δημάρχους







Μοσχάτο, 13 Σεπτεμβρίου 2010


Προς :


κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη – Δήμαρχο Μοσχάτου
κ. Δημήτριο Σούτο – Δήμαρχο Ταύρου
κ. Ανδρέα Ευθυμίου
κ. Άρη Κρεμμύδα
κ. Γρηγόρη Σωπάκη
κ. Δημήτριο Χερουβείμ
κ. Αθανάσιο Ντερέκα
κ. Αντώνη Λιβάνιο


Αξιότιμοι Κύριοι,


Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ρόλος που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Με την εφαρμογή του προγράμματος ‘Καλλικράτης’ και τις ενισχυμένες αρμοδιότητες των δήμων δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα για το νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Με βάση αυτό το νέο δεδομένο οι ευθύνες όλων μας μεγαλώνουν και η απόφαση των συμπολιτών μας, που θα εκφραστεί μέσα από τις προσεχείς εκλογές, έχει πρόσθετη αξία, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Θεωρώ αυτονόητο ότι υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ μας στην άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί χώρο διαλόγου, θέσεων και επιχειρημάτων και όχι μονόλογου και συνθημάτων. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που βιώνει η χώρα, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πολίτες εμπεριστατωμένα και με υπευθυνότητα για το νέο θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει ο δήμος μας.
Με αυτές τις σκέψεις, προτείνω δημόσιο διάλογο προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις, οι προτάσεις και οι ιδέες του κάθε συνδυασμού. Η πρόταση για δημόσιο διάλογο αφορά την πραγματοποίηση δυο ανοικτών συζητήσεων σε Μοσχάτο και Ταύρο με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων. Τη δε διοργάνωσή τους προτείνω να αναλάβουν οι δύο σημερινοί Δήμοι σε συνεργασία με διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτόν το λόγο.
Με αυτή τη διαδικασία θα δοθεί μια επιπλέον δυνατότητα στους συνδημότες μας να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για την τελική επιλογή του συνδυασμού που θα υπερψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση της παράταξής μας, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντησή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βασίλης Σπανάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου-Ταύρου

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου-Ταύρου με αφορμή τις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη των μελών του νέου πενταμελούς συμβουλίου.

Ο Σ. Ανδρέου ενισχύει τους Πολίτες Μπροστά

Ο τέως αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Ταύρου, Σωτήρης Ανδρέου, θα ενισχύσει τελικά το συνδυασμό Πολίτες Μπροστά με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα.
Σε δελτίο τύπου τους οι Πολίτες Μπροστά ανακοινώνουν τη σημαντική γι αυτούς συνεργασία.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Βασίλη Σπανάκη για τη στήριξη από τη ΝΔ

Δήλωση Βασίλη Σπανάκη, υποψήφιου Δημάρχου
του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


‘Χθες ανακοινώθηκε από τη ΝΔ η στήριξη στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας για το νέο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, την οποία και αποδεχόμαστε. Η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται με την εφαρμογή του προγράμματος ‘Καλλικράτης’, διευρύνοντας τις αρμοδιότητες των δήμων, καθιστά πολύ κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου. Η παράταξή μας μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση για την απαρχή μιας νέας πορείας στο δήμο μας. Είμαστε νέοι άνθρωποι, με γνώση της δημόσιας διοίκησης, με φρέσκες ιδέες, όραμα και όρεξη για δουλειά. Έχουμε γαλουχηθεί στην τοπική κοινωνία, έχουμε αποδείξει τις δυνατότητες μας σε κάθε τομέα κοινωνικής δραστηριότητας. Καταθέσαμε προτάσεις για τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου σε μια εποχή όπου εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, πλήττονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Καλούμε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να συστρατευτούν στην προσπάθειά μας. Βιώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών δράσεων του παρελθόντος, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τις εξελίξεις που μας αφορούν. Μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ισόρροπη ανάπτυξη. Το μήνυμα μας είναι σαφές και εξαπλώνεται σε κάθε γειτονιά του δήμου μας. Ενωμένοι αλλάζουμε πορεία.’

15/9 - Εκδήλωση του συνδιασμού Πολίτες Μπροστά

Ο συνδιασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ προσκαλεί τους κατοίκους του Μοσχάτου και του Ταύρου στην εκδήλωση με θέμα Στρατηγική Ανάπτυξης και Δυνατότητες του Διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 19:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, καφέ PARK ΤΑΥΡΟΣ.


To blog του συνδυασμού:

http://politesmprosta.blogspot.com/


Η Πρόσκληση στο Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/event.php?eid=149504845069570


Με τους Πολίτες Μπροστά Αλλάζουμε
Με Τους Πολίτες Μπροστά Δημιουργούμε

Άρης Κρεμμύδας
Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσημα η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το Βασίλη Σπανάκη

Η Νέα Δημοκρατία με επίσημη ανακοίνωσή της στηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανάκη για τις δημοτικές εκλογές σε Μοσχάτο-Ταύρο. 
Ο Βασίλης Σπανάκης έχοντας πλέον και την επίσημη στήριξη της φιλελεύθερης παράταξης κατεβαίνει πιο δυναμικά για τη μάχη των δημοτικών εκλογών. 


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Ευθυμίου για το χρίσμα


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ: 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Ανδρέας Ευθυμίου, Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
Μοσχάτο 3 Σεπτέμβρη 2010



Δήλωση του Ανδρέα Ευθυμίου  σχετικά με την επίσημη 
στήριξη της υποψηφιότητάς του  από το ΠΑΣΟΚ 




Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου  στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου . Η απόφαση υποστήριξης στο πρόσωπό μου  πιστεύω ότι δικαιώνει τον αγώνα μου που πάντα διεξαγόταν και θα συνεχίσει να διεξάγεται με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και αγάπη για το Δήμο μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα όργανα του κινήματος που πήραν μία κρίσιμη απόφαση, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ ικανών και άξιων συναδέλφων. Επίσης, το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στο Μοσχάτο, τους δημοτικούς συμβούλους του Ταύρου, όλες και όλους εκείνους που δρουν σε αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο στις δύο πόλεις αλλά, κυρίως, τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα μας και από τους οποίους αντλώ δύναμη στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κύρια για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και τους νέους, γεγονός που καθιστά την Αυτοδιοίκηση ως τον κύριο φορέα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Στα πλαίσια των μεταρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα έχει η εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης". Υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η νέα αρχιτεκτονική για τους Δήμους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ένα κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι διαθέτω τη γνώση και την εμπειρία να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ισχυρό Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

Διερχόμαστε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, που σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένη. Δεν διαθέτουμε, όμως, άλλους τρόπους παρά να ενεργούμε σε πολιτικό επίπεδο με συλλογικό τρόπο. Η ανανέωση είναι ζητούμενο της κοινωνίας και θα προκύψει από αυτή την ίδια, θα προέλθει από "τα μέσα" και όχι από οποιοδήποτε εξωπολιτικό σωτήρα. Για το λόγο αυτό θέλω να καλέσω δημόσια όλες εκείνες τις δυνάμεις που πιστεύουν σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αυτόνομη και ριζοσπαστική, δίπλα στο δημότη με κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη. Καλώ όλες εκείνες τις δυνάμεις 
που πιστεύουν ότι με μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες . Όλους εκείνους που  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δίχως παζάρια και μυστικές συμφωνίες θα συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη . 

Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα ισχυρό και σύγχρονο Δήμο Μοσχάτο- Ταύρο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...