Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Οι δύο όψεις του Ιλισού: Μοσχάτο vs Καλλιθέα

Η αλήθεια είναι πάντοτε σκληρή και η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας. Πρόσφατα έτυχε να περπατήσω στο περίπατο-ποδηλατοδρόμο της Μοσχατιώτικης πλευράς του Ιλισού.
Ο ποδηλατοδρόμος αυτός αποτέλεσε ένα από τα εμβλήματα του έργου της παρούσας δημοτικής αρχής στις προηγούμενες εκλογές. Πράγματι είναι ένα χρήσιμο έργο, του οποίου η αξία αναγνωρίζεται από τους δεκάδες ανθρώπους που συναντάς κάθε μέρα να κάνουν ποδήλατο ή περίπατο εκεί.
Ποια είναι όμως η σημερινή κατάσταση του ποδηλατοδρόμου; Άθλια! Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είναι υπερβολή αν κάνει κανείς το κόπο να περάσει τα γεφυράκια που οδηγούν στη πλευρά της Καλλιθέας. Ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον σε απόσταση μιας ανάσας. Η ποιοτική διαφορά της πλευράς της Καλλιθέας από αυτή του Μοσχάτου είναι χαοτική! Η πλευρά της Καλλιθέας χαρακτηρίζεται από πράσινο, πυκνή βλάστηση, δέντρα, παγκάκια, παιδικές χαρές, συντριβάνια που λειτουργούν, χώρους για κατοικίδια, ακόμη και ουζερί ή καφετέριες. Από την άλλη η πλευρά του Μοσχάτου τελείως γυμνή από πράσινο, με μερικά ξεραμένα φυτά που έβαλαν εκεί πριν 1-2 μήνες (άλλα πεταμένα λεφτά, βλέπε μελέτη, αγορά, τοποθέτηση, εργατικά...) βρώμικη με μπάζα και κλαριά που εμποδίζουν το κόσμο να κάνει άνετα περίπατο ή ποδήλατο. Και επειδή τα λόγια είναι φτώχια δείτε τη συλλογή slide παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:



Σίγουρα μας αξίζει κάτι περισσότερο!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Κάγγελα στη Θεσσαλονίκης - Δελτίο Τύπου από τους «Πολίτες εν Δράσει...»


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Πολίτες εν δράσει…»
 
Δελτίο Τύπου

Απαράδεκτη απαγόρευση κυκλοφορίας στον πεζόδρομο Θεσσαλονίκης


Η ανάπλαση του πεζόδρομου Θεσσαλονίκης κρύβει και μια πολιτικά απαράδεκτη έκπληξη. Στις εισόδους του πεζόδρομου τοποθετήθηκαν καγκελόπορτες, με σκοπό να κλείνουν και να απαγορεύουν την είσοδο και την κυκλοφορία των πολιτών κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου.
Κατανοούμε το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, αλλά η περίφραξη μάλλον αντίθετα θα λειτουργήσει από το να αποτρέψει συγκέντρωση «παραβατικών» ατόμων στην περιοχή. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πηδήξει τα κάγκελα και να βρει ένα νυχτερινό καταφύγιο μέσα στον κλειστό χώρο. Αντίθετα οι κάτοικοι της περιοχής θα χάσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι τους. Τα ψηλά κάγκελα αντί να προστατεύουν περιθωριοποιούν το χώρο. Είναι και επικίνδυνη κατάσταση αφού δυσκολεύει την προσέγγιση των κρατικών υπηρεσιών (πχ πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) Η ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση από τους πολίτες και ο άπλετος φωτισμός, η καθαριότητα και η επιτήρηση από τον Δήμο και το κράτος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατευθούν και να νιώσουν ασφάλεια οι κάτοικοι.
Η ανάπλαση του πεζοδρόμου είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στις γραμμές του ηλεκτρικού, που αποτελεί αίτημα των κατοίκων καθώς ο θόρυβος είναι αφόρητος.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα ανελεύθερο και αναποτελεσματικό μέτρο, που εν έτει 2010 ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλουν ενδίδοντας στον λαϊκισμό, στην ψηφοθηρία και σε υπερσυντηρητικές πολιτικές.
Η ενέργεια αυτή εκτός από πολιτικά επικίνδυνη είναι και παράνομη. Οι "Πολίτες εν δράσει..." θα υπερασπισθούμε την νομιμότητα.
Καλούμε τον Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να αφαιρέσουν τις καγκελόπορτες και τους πολίτες του Μοσχάτου, αλλά και όλους όσους προβάλλονται ως υποψήφιοι στο νέο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να διεκδικήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους της πόλης μας, καταργώντας τα κάγκελα και αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις γειτονιές μας.

29-7-2010
Η Γραμματεία

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Λύματα στον Ιλισό;

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί μια έντονη δυσοσμία κατά μήκος του Ιλισού. Η δυσοσμία αυτή παρουσιάστηκε αφού η κοίτη του ποταμού καλύφθηκε σε πολλά σημεία από μια μαύρη λάσπη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω. Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες περιέργως έχει αυξηθεί και η ροή του νερού στο ποτάμι, παρά την υψηλή θερμοκρασία, που θα δικαιολογούσε την απόλυτη ξηρασία στη κοίτη του ποταμού.
Το νερό που τρέχει σε συνδυασμό με τη λάσπη και τη δυσοσμία σημαίνει, ότι μάλλον πρόκειται για λύματα. Το θέμα είναι αν κάποιος ασυνείδητος ρίχνει λύματα στο ποτάμι προκαλώντας σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία όλων των κατοίκων των περιοχών παράλληλα του ακάλυπτου μέρους του ποταμού.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το επισημάνει.

Είμαστε έτοιμοι για το άλμα στο Μοσχάτο; (από gmpapanikolaou.blogspot.com)

Είμαστε έτοιμοι για το άλμα στο Μοσχάτο;

Η αλλαγή φοβίζει, γιατί συνήθως επιχειρείται να εφαρμοστεί από τα πάνω προς τα κάνω βρίσκοντας αντίσταση (resistance to change). Η αντίσταση είναι τα αντανακλαστικά του μέσου ανθρώπου. Ο μέσος άνθρωπος συνήθως δεν δέχεται, ότι αποτελεί μέρος της μάζας αλλά αρνείται να ξεχωρίσει, να βγει μπροστά, να διεκδικήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Ζητά το καλύτερο, το περισσότερο αλλά δεν κάνει το απαραίτητο βήμα προς την επιθυμία του.
Γιατί; Οι ερμηνείες είναι πολλές. Είναι απογοητευμένος, θυμωμένος, κουρασμένος, είναι οτιδήποτε θα τον κρατήσει στάσιμο. Δυστυχώς ο μέσος άνθρωπος συμβιβάζεται. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε συμβιβαστεί έστω μια φορά στη ζωή μας; Καλύτερα να μην ψάξουμε την απάντηση.

-Θέλουμε να αλλάξουμε;

-ΝΑΙ!

Πως; Αφού είμαστε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, κουρασμένοι, κτλ.

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, ας κάνουμε μικρά βήματα. Όλες οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρά βήματα.
«Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για μένα, ένα τεράστιο όμως άλμα για την ανθρωπότητα» ήταν οι πρώτες λέξεις του Νιλ Άρμστρονγκ μόλις πάτησε στο σεληνιακό έδαφος.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μας στο Μοσχάτο αυτό το μικρό βήμα, που θα αποτελέσει το τεράστιο άλμα.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου μην χάσουμε την ευκαιρία!
Είναι το σωστό timing να γίνει το άλμα!

Δημοσιεύτηκε 26/7/2010,
στο http://gmpapanikolaou.blogspot.com/

Απάντηση Ευθυμίου σε Ντερέκα


Ίσως το θέμα το οποίο απασχόλησε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες τα στέκια του Μοσχάτου αποκτά συνέχεια. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, που πριν λίγες ημέρες "φωτογραφήθηκε" από τον Θανάση Ντερέκα, με σχόλιο του στο δημόσιο προφίλ του στο facebook ως άτομο που εκμεταλλεύτηκε τη κομματική του ταυτότητα για να διοριστεί αυτός και η γυναίκα του, απαντά στις αιτιάσεις. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας θεωρεί, ότι πρώτος την αντιπαράθεση ξεκίνησε ο Ανδρέςα Ευθυμίου αφού στην ομιλία του στο Ταύρο μίλησε για παιδιά του "κομματικού σωλήνα", αναφερόμενος προφανώς σε εκείνον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θερμοκρασία εν μέσω θέρους ανεβαίνει επικίνδυνα και στα δημοτικά. Στη συνέχεια δημοσιεύεται η επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Ευθυμίου, που απαντά στις αιτιάσεις που δέχεται.




Μοσχάτο, 27 Ιουλίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ


Αγαπητοί Συνδημότες.

Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας για όσα κάκιστα και αναληθή γράφηκαν για μένα και τη σύζυγό μου, από τον «συνάδελφό μου» κ. Θανάση Ντερέκα. Αφορμή στάθηκε η προσωπική μου αναφορά στην μη θεώρησή μου ως παιδί κομματικού σωλήνα, η οποία θεωρήθηκε από τον κ. Ντερέκα ως στοχευμένη αναφορά στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα τα αισχρά δημοσιεύματα, τα οποία προέρχονται από ανθρώπους που κατέχουν αξιώματα ή που διεκδικούν να ηγούνται των πολιτών και να αποτελούν παράδειγμα γι΄ αυτούς.

Κύριε Ντερέκα, Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μάθε, λοιπόν, τα εξής, τα οποία βέβαια γνωρίζεις αλλά ηθελημένα κάνεις πως αγνοείς.
Είχα εργασθεί για τέσσερα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα όταν πέτυχα το 1987 σε πλήρως αδιάβλητο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 1986 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και δε «διορίστηκα», όπως φαίνεται και από την κάτωθι τεκμηρίωση:

Ο διαγωνισμός ήταν πανελλαδικός και γνωστός σε όλους. Μετά από μία προκαταρκτική εξέταση στην επάρκεια των Αγγλικών στην οποία πέτυχαν εκατοντάδες άτομα, η σειρά επιτυχίας για πρόσληψη 85 ατόμων έγινε με κριτήρια από τα οποία πληρούσα τα παρακάτω:

1. Βαθμός πτυχίου «Λίαν Καλώς»
2. Κάτοχος Προδιδακτορικού Μεταπτυχιακού Τίτλου
3. Προστάτης οικογένειας, αφού ο πατέρας μου είχε αναπηρία 67% και άνω και εγώ ήμουν ανύπαντρος.

4. Γιος πολεμιστή ζώνης πρόσω «Αλβανικό Μέτωπο-παρασημοφορηθείς για ανδρεία».

5. Πτυχίο Αγγλικών
Με τα παραπάνω πέτυχα 3ος και τελείωσα 1ος τη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας, εργαζόμενος ανελλιπώς για 22 χρόνια και μάλιστα για 2 και πλέον χρόνια σε παραμεθόριο περιοχή, τιμώντας τη θέση μου και τις ανάγκες της υπηρεσίας, σε μία δουλειά που θεωρείται από τις πλέον δύσκολες διεθνώς.

Όσον αφορά τη σύζυγό μου, «δυστυχώς δεν πήρα την άδεια σου ώστε να φροντίσω να μη δουλεύει όταν τη γνώρισα». Εργαζότανε σαν φοιτήτρια με σχέση μαθητείας από το 1983 (εγώ υπηρετούσα τη θητεία μου) και έγινε μόνιμη το 1986, όντας και οι δύο ανύπανδροι και πριν να έχω ακόμα εκλεγεί στο ΔΣ.

Μπορείς να με κρίνεις και κατακρίνεις για οτιδήποτε εκτός από την εντιμότητά μου, την ηθική μου και τον αγώνα που έχω κάνει για να πετύχω στη διάρκεια της ζωής μου.
Επειδή περιμένω πολύ χειρότερες συκοφαντίες και λάσπη, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω μεγαλοδικηγόρους της τηλεόρασης. Πιστεύω ότι η κρίση, το αλάθητο αισθητήριο και η αγάπη του κόσμου θα αντιληφθεί τα πραγματικά δεδομένα και θα εναντιωθεί στη συκοφαντική επίθεση.

ΥΓ1. Θα ήτανε βέβαια αρκετά ενδιαφέρον να παρουσίαζε ο κάθε ένας προσωπικά και επίσημα, με στοιχεία, πώς πέρασε σε σχολές, πώς διορίστηκε, πόσο δούλεψε, πόση παρουσία είχε στην εργασία του κλπ. Πόσες δημόσιες θέσεις κατείχε και με τι προσόντα.

ΥΓ2. Για κάποιους που τους άρεσε το κείμενο, ας κοιταχτούνε πρώτα στον καθρέπτη και μετά τα λέμε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αντιδήμαρχος Μοσχάτου

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ρίχνει το γάντι και απαντά στα υπονοούμενα ο Θ. Ντερέκας

Πριν λίγη ώρα στο προφίλ του στο facebook, ο Θανάσης Ντερέκας έριξε το γάντι σε πράσινο ανθυποψήφιο του, απαντώντας όπως γράφει ο ίδιος σε υπονοούμενα περί "δημιουργήματος του κομματικού σωλήνα".
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του ανθυποψηφίου, αν απαντήσει βέβαια. Το βέβαιο είναι, επειδή τον φωτογραφίζει, ότι ο έτερος πράσινος υποψήφιος θα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, τη στιγμή που ο Ντερέκας του λέει ότι χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να διοριστεί ο ίδιος και η γυναίκα του στο Δημόσιο με αποδοχές πάνω από 3000 ευρώ ο καθένας.
Ειδικά λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη κοινωνία σήμερα λόγω της κρίσης θα είναι αναγκαίο αν ο άλλος θίγεται, να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Ντερέκας άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Σπανάκη στο dimarxe.gr

B. Σπανάκης: «Θέλουμε την μεγάλη ανατροπή»




Αποφασισμένος να παλέψει για το καλό του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Σπανάκης, στο dimarxe.gr news. Ο κ. Σπανάκης ξεκαθάρισε πως πρέπει να υπάρξει διοικητική αλλαγή στην περιοχή, ενώ παρέθεσε τους βασικούς στόχους του συνδυασμού του «Ενωμένοι Πολίτες».
Αναλυτικά:
Εν πρώτοις τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή σε τρεις μήνες. Μοσχάτο και Ταύρος είναι δύο ιστορικές πόλεις και βρισκόμαστε στη διαδικασία της προεκλογικής εκστρατείας».

Εν συνεχεία ανέφερε τους τρεις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους εδράζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού του: «Έχουμε επισημάνει τρία πράγματα:

• Οι Δήμοι πρέπει να έχουν κοινωνικό ρόλο

• Διαφάνεια σε όλα ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματά τους

• Μείωση της σπατάλης

Ακόμα, ο κ. Σπανάκης υποστήριξε πως υπάρχουν φαινόμενα σπατάλης στους Δήμους Μοσχάτου και Ταύρου: «Υπάρχει μεγάλη σπατάλη και στους δύο Δήμους. Τα δάνεια έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα οι δημοτικές Αρχές να μην μπορούν να επενδύσουν στην ανάπτυξη».
Εν τέλει, έστειλε μήνυμα προς τους δημότες: «Να ξέρει ο πολίτης ότι όταν περνά την πόρτα του Δημαρχείου, αυτός θα είναι και ο τελικός προορισμός για να λύσει το πρόβλημά του. Ζητούμε την στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων του Ταύρου και του Μοσχάτου. Να δώσουμε έναν διαφορετικό τόνο στις δύο περιοχές. Να πάψουν να θεωρούνται ο πτωχός συγγενής των νοτίων προαστίων. Οφείλουμε να δώσουμε πολλά στους πολίτες».
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Βασίλη Σπανάκη, στο dimarxe.gr news

Πηγή: dimarxe.gr

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Άγιαξ Ταύρου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2010
Μοσχάτο- Ταύρος,
Ένας σύγχρονος Δήμος- μία ανθρώπινη πόλη
Ανδρέας Ευθυμίου
Δυναμικά παρών για το νέο Δήμο
Δελτίο τύπου

Με το αθλητικό σωματείο Άγιαξ του Ταύρου
συναντήθηκε ο Ανδρέας Ευθυμίου στο Δήμο Ταύρου
 
Ιδιαίτερη επιτυχημένη ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου Άγιαξ ο Ανδρέας Ευθυμίου και κλιμάκιο Δημοτικών συμβούλων του Μοσχάτου και Ταύρου αποτελούμενη από τους Γιώργο Δαμηλάκο δημοτικό σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο διοίκησης, πολεοδομίας και οικονομικών του Δήμου Ταύρου, Αντώνη Μπούτση δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου, Βασιλική Καραβία δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και τον Τάκη Βιβλιοδέτη, ελεύθερο επαγγελματία- αυτοκινητιστή, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης 2 του Ταύρου.
Ο Άγιαξ είναι ποδοσφαιρική ομάδα και συμμετέχει στη Δ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Επίσης, λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία ακαδημίες ποδοσφαίρου στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 200 παιδιά και νέοι αθλητές.
Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις που είχαν σχέση με τη συνεργασία των ερασιτεχνικών σωματείων και το νέο Δήμο όπως και με την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης.
Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στις αρχές του Σεπτέμβρη ώστε να συζητηθούν ολοκληρωμένες προτάσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δράσης της δημοτικής παράταξης για το νέο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου για τη κεντρική ομιλία του Ανδρέα Ευθυμίου στο Ταύρο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
Μοσχάτο- Ταύρος,
Ένας σύγχρονος Δήμος- μία ανθρώπινη πόλη
Ανδρέας Ευθυμίου
Δυναμικά παρών για το νέο Δήμο
Δελτίο τύπου


«Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ελπίδα για το αύριο,
αξίζει να δώσουμε μία νέα προοπτική στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας»,
το κεντρικό σύνθημα στη συγκέντρωση του Ανδρέα Ευθυμίου στο Δήμο Ταύρου

Μια μεγάλη συγκέντρωση με παλμό αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές, διοργάνωσε προχθές Τετάρτη 21/7 ο Ανδρέας Ευθυμίου στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο. Αν και μια «δύσκολη» ημέρα εν μέσω διακοπών και αφόρητης ζέστης, συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο κοινό, κυρίως, από τον Ταύρο που άκουσε με ενδιαφέρον τις αναφορές που έγιναν.
Οι σημαντικότερες αναφορές του Ανδρέα Ευθυμίου ήταν:



  • «Ζητάμε συγγνώμη από τους νέους- πρέπει να γίνουμε αντιδημοφιλείς»
«Η κοινωνία μας δείχνει απαισιόδοξη, φοβισμένη, και παραιτημένη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση αυτή αφορά τόσο εμάς προσωπικά όσο και την κοινωνία ως σύνολο.
Η κρίση πλήττει, κυρίως, τη νέα γενιά για αυτό οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτή την κατάσταση από τους νέους. Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να προσπαθήσουμε μαζί τους για μια νέα προοπτική δίχως δογματισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς και εύκολες λύσεις. Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε όπως πριν. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά μόνο να μιλήσουμε ανοικτά και ειλικρινά, να γίνουμε αντιδημοφιλείς ή και αντιπαθείς όπου χρειάζεται, να κάνουμε υπεύθυνα τη δουλειά μας, ο καθένας και η κάθε μία από όπου και εάν βρίσκεται.»




  • «Πολιτικές καριέρες και κομματικός σωλήνας»
«Επέλεξα να συμμετάσχω από την πρώτη γραμμή στις εκλογές του Νοεμβρίου όχι για να το χρησιμοποιήσω σαν σκαλοπάτι σε κεντρικές πολιτικές καριέρες αλλά για να συνεχίσω να υπηρετώ αποκλειστικά, όπως πάντα, το χώρο της αυτοδιοίκησης. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν βολεύτηκα σε κατεστημένους μηχανισμούς, δεν τακτοποιήθηκα σε κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις εξουσίας. Είμαι εναντίον των παρασκηνιακών μηχανισμών, δεν με ενδιαφέρουν οι ανταγωνισμοί και οι άγονες αντιπαραθέσεις, προτιμώ τις θέσεις και τις συνθέσεις

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου' blog

Πρόσφατα αποφάσισα να ξεκινήσω ένα δεύτερο blog, αυτή τη φορά πιο προσωπικό, και εγένετο το Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου' blog. Το blog αυτό θα αποτελέσει κάτι σαν τετράδιο ιδεών και σκέψεων για ότι μου κάνει εντύπωση και με απασχολεί. Το concept θα είναι πιο χαλαρό και η θεματολογία πιο γενική αλλά ελπίζω σε όσους παρακολουθούν το Ζούμε Μοσχάτο να αρέσει εξίσου.
Και σε όσους θα αρέσει θα ήταν χαρά μου να γίνετε αναγνώστες τους νέου μου blog.


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση συνεργασίας "Πολιτών εν Δράσει" και "Ταύρος Πόλη να Ζεις"

Μετά την συνάντηση που οδήγησε στην απόφαση για συνεργασία, οι Πολίτες εν Δράσει από το Μοσχάτο και η Δημοτική Κίνηση Ταύρου "Ταύρος πόλη να ζεις" κυκλοφόρησαν τη πρώτη επίσημη κοινή ανακοίνωσή τους.

Συζήτηση για το Νότιο Μοσχάτο

Οι Ενωμένοι Πολίτες ξεκινούν γειτονιά-γειτονιά συναντήσεις με τους κατοίκους και συζητούν για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. 
Η πρώτη συνάντηση στο Μοσχάτο θα αφορά το Νότιο Μοσχάτο, μια περιοχή με πολλά κυρίως περιβαλλοντικά προβλήματα. 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Καφέ Κοράλι, Κωνσταντινουπόλεως 18 και Φλέμινγκ και καλεσμένοι είναι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής για να μιλήσουν για αυτά που τους απασχολούν και να κάνουν διάλογο. 
Ο Βασίλης Σπανάκης και οι Ενωμένοι Πολίτες με τις συναντήσεις αυτές στις γειτονιές της πόλης, εφαρμόζουν την απόφαση τους σε αυτές τις εκλογές να κατέβουν με πρόγραμμα και προτάσεις που θα έχουν διαμορφωθεί από την ίδια την κοινωνία. Στόχος είναι να αναγνωριστούν και να αναδειχτούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα βασισμένο στη πραγματικότητα, που θα καλύπτει τις ανάγκες και της ιδιαιτερότητες ακόμη και της κάθε γειτονιάς.

62 νέες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας Ντερέκα


  1. Birbo Theodora, Επαγγελματίας

  2. Απλακίδης Γιάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

  3. Αρβανιτάκη Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος

  4. Ασημακοπούλου Κρυσταλία, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  5. Αφουξενίδου Μπέτυ, Επιχειρηματίας

  6. Βακάλης Δημήτρης, Συνταξιούχος

  7. Βάλβης Γιάννης, Ηχολήπτης

  8. Βασουρή Τζένη, Υπάλληλος Ασφαλιστικού Ταμείου

  9. Βλάχος Γιώργος, Επιχειρηματίας

  10. Βουλγαράκης Αντώνης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  11. Βρανά Μαρία, Οικιακά

  12. Γεωργαρά Ελευθερία, Φοιτήτρια

  13. Δεκάρεστου Χαρούλα, Οικιακά

  14. Δήμου Ναταλή, Υπάλληλος Ολυμπιακής Αεροπορίας

  15. Δούση Ειρήνη, Έμπορος

  16. Δρακόπουλος Ανδρέας, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  17. Δρόσος Κώστας, Έμπορος

  18. Ευθυμίου Κατερίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος

  19. Ζερβουδάκης Τάσος, Αποθηκάριος

  20. Θεοφίλου Μαρία, Νοσηλεύτρια

  21. Καβάσιλα Ιωάννα, Ιδιωτική Υπάλληλος

  22. Καλόπλαστου Ελένη, Οικιακά

  23. Καλπουζάνης Δημήτρης, Σπουδαστής

  24. Κανέλλη Μαρίνα, Συνταξιούχος

  25. Κορμάς Γρηγόρης, Γυμναστής

  26. Κουλεντιανού Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος

  27. Κουνέλης Γιάννης, Οδοντίατρος

  28. Κουντουρόπουλος Χριστόφορος, Οικονομολόγος

  29. Κυριακού Μαρία, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  30. Κυρκιανίδης Μανώλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  31. Λεβέντης Νικόλαος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  32. Λειβαδίτης Γιώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  33. Λεμονιάς Χρήστος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

  34. Μάστορης Νικόλαος, Web Developer

  35. Μεϊμάρη Έλενα, Καθηγήτρια Ισπανικών

  36. Μενδρινός Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος

  37. Μηνά Φωτεινή, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  38. Μιχαλόπουλος Αριστείδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

  39. Μιχαλόπουλος Ζαχαρίας, Έμπορος

  40. Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Ελεύθερη Επαγγελματίας

  41. Μπαξεβάνης Μάριος, Μαθητής

  42. Μπαουράκη Μαίρη, Ιδιωτική Υπάλληλος

  43. Ξεκοτέα Αναστασία, Φοιτήτρια

  44. Οικονόμου Νέλλη, Ιδιωτική Υπάλληλος

  45. Παπαγγελοπούλου Ελένη, Εφοριακός

  46. Παπαδάκης Μιχάλης, Μουσικός

  47. Παπαθεοδώρου Βασίλης, ΣυνταξιούχοςΦαρμακοποιός

  48. Παπαχαράλαμπος Αλέκος, Υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ

  49. Παππά Ελένη, Ασφαλιστική Σύμβουλος

  50. Πατσουράκης Γεώργιος, Οικονομολόγος , Λογιστής

  51. Σταφύλη Ελένη, Φοιτήτρια

  52. Στέκα Ευαγγελία, Ιδιωτική Υπάλληλος

  53. Σωμήρα Αιμιλία, Οικιακά

  54. Τρούσας Γρηγόρης, Συνταξιούχος

  55. Τσίκας Κωνσταντίνος, Λογιστής

  56. Φουριαδάκης Ευάγγελος, Συνταξιούχος

  57. Φύσκα Βαγγελιώ, Οικιακά

  58. Χαράτση Αρετή, Συνταξιούχος

  59. Χρηστάκου Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος

  60. Χριστοδούλου Χριστόδουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

  61. Χρυσάκης Κωνσταντίνος, Ναυτικός

  62. Ψωμαδάκης Αντώνης, Έμπορος

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προσφορά για λογιστικές υπηρεσίες - Πρωτοβουλία Στήριξης της Τοπικής Οικονομίας

Να και η πρώτη συμμετοχή, ευχαριστούμε τη φίλη Δέσποινα για τη προσφορά της:

"Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας Λογίστρια-Φοροτεχνικός με έδρα την Αργυρούπολη αλλά κατοικώ Μοσχάτο-Νέο Φάληρο και δραστηριοποιούμαι σε όλες τις περιοχές. Η προσφορά που θέλω να δώσω απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες για λογιστικές – φοροτεχνικές υπηρεσίες κατ αποκοπή λογιστικές φοροτεχνικές συμβουλές ή με τον μήνα τήρηση ενημερωση βιβλίων λογιστική-φοροτεχνική υποστήριξη της επιχείρησης"

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΜΜ. ΚΩΣΤΑΖΟΥ


e-Eurotax Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Λογιστικές – Φοροτεχνικές υπηρεσίες

Αργυρουπόλεως 94-96 Αργυρούπολη 16451

Τηλ 2109951808 Fax 2109923654

Email Kostazou@e-eurotax.com, support1@e-eurotax.com


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ:Οι τιμες προσφοράς είναι : Μείωση κατα περίπτωση 30%-60% στις τρέχουσες τιμές τιμοκαταλόγου του Λογιστικού συλλόγου Αθηνών.

21 Ιουλίου η συγκέντρωση του Α. Ευθυμίου στο Ταύρο

Η δεύτερη ανοιχτή συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου από το Μοσχάτο στο Ταύρο, θα είναι αυτή του Α. Ευθυμίου. Ο Α. Ευθυμίου είναι αυτός που έκανε την πρώτη δημόσια συγκέντρωση στο Μοσχάτο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και δεύτερος ο Β. Σπανάκης, ενώ ακολούθησε ο Α. Κρεμύδας. Από την άλλη στο Ταύρο μέχρι στιγμής συγκέντρωση μόνο ο Β. Σπανάκης και οι Ενωμένοι Πολίτες. Σίγουρα η συγκέντρωση αυτή θα αποτελέσει στοίχημα για τον Ανδρέα Ευθυμίου και τους συνεργάτες του αφού θα υπάρχει ως σημείο αναφοράς η συγκέντρωση του Βασίλη Σπανάκη τη προηγούμενη εβδομάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ερωτηματολόγιο που μας έστειλε ο Α. Ευθυμίου και που θα μοιραστεί στο Ταύρο έτσι ώστε να ακούσει τους ίδιους τους κατοίκους για τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους.








1η Εκδήλωση των Ενωμένων Πολιτών στο Ταύρο

Δελτίο Τύπου

Την πρώτη δημόσια συγκέντρωσή τους πραγματοποίησαν οι Ενωμένοι Πολίτες στον Ταύρο κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.
Ο κ. Σπανάκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Γεννήθηκε μια νέα παράταξη: Οι Ενωμένοι Πολίτες. Γεννήθηκε το αύριο που θα ανοίξει νέους δρόμους σε Μοσχάτο και Ταύρο. Σήμερα γεννιέται η Ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις ιστορικές μας πόλεις και με την παρουσία σας σήμερα εδώ είμαι πια βέβαιος ότι την προσπάθεια μας θα ακολουθήσει η πλειοψηφία της πόλης μας.»
Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε τις τρεις μεσομακροπρόθεσμες προτεραιότητες των Ενωμένων Πολιτών για τον Ταύρο οι οποίες είναι:

Πρώτη μεσομακροπρόθεσμη προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που οι ελεύθεροι χώροι παραμένουν ανύπαρκτοι, οι παιδικές χαρές ανύπαρκτες και όσες υπάρχουν εγκαταλελειμμένες, έχουμε στη διάθεση μας χώρους προς εκμετάλλευση στον Εσταυρωμένο, στα Μανιάτικα, στην Πλατάνα, στα Περιβόλια, το κτήμα Πασά, τα πρώην Σφαγεία με άμεση προτεραιότητα την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ελεύθεροι χώροι στην Δωρίδος και Ειρήνης, στην Αναξαγόρα από Κλαζομενών έως 25ης Μαρτίου, στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Μακεδονίας.
Στον Ταύρο προχωράμε στην άμεση διαμόρφωση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων σε πρότυπο πάρκο για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Δεύτερη μεσομακροπρόθεσμη προτεραιότητα. Από την 1η Ιανουαρίου σηκώνουμε τα μανίκια για να πατάξουμε την εγκληματικότητα και να στείλουμε τους λαθρομετανάστες σπίτι τους. Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή. Θέλουμε τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας να κυκλοφορούν ελεύθερα δίχως φόβο σε Ταύρο και Μοσχάτο. Θέλουμε την τήρηση του νόμου και της τάξης. Τελεία και παύλα. Καμία ανοχή. Άμεση προτεραιότητα μας η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας στον Ταύρο!

Τρίτη μεσομακροπρόθεσμη προτεραιότητα: Καθαριότητα. Η πόλη του Ταύρου χρειάζεται νέο προγραμματισμό σε συνεργασία με το Σωματείο των Εργαζομένων θα κάνουμε μια νέα αρχή, μια αρχή που σκοπό θα έχει την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη του Ταύρου. Ο εξοπλισμός της καθαριότητας θέλει ανανέωση για να καλύπτει τις σύγχρονές απαιτήσεις. Η έκταση του Νέου Δήμου είναι πολύ μεγάλη και οι ανάγκες ακόμη περισσότερες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου Βασίλης Γρούμπας, ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Σταμάτης Καζαντζής-Πρόεδρος Φωστήρα, Λευτέρης Χαρμπάτσης-Αντιπρόεδρος Φωστήρα και ο Μπάμπης Κανιμάς πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου. Την πρώτη επίσημη ομιλία του Βασίλη Σπανάκη στον Ταύρο τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κεραμυδάς-Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου, ο Σωτήρης Ντόλαντζας – Αντιδήμαρχος Ταύρου και ο Κώστας Χρονόπουλος – πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Μέτρα κοινωνικής στήριξης προτείνουν οι Ενωμένοι Πολίτες


Δελτίο Τύπου

Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης προτείνουν οι Ενωμένοι Πολίτες

Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης ζητά η παράταξη των Ενωμένων Πολιτών για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 30000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Το φυλλάδιο της καμπάνιας των Ενωμένων Πολιτών έχει ήδη αναρτηθεί στο κοινωνικό δίκτυο slideshare http://www.slideshare.net/vspanakis/ss-4718603.

Αναλυτικά τα μέτρα κοινωνικής στήριξης:
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ:
Τις συνδρομές στο Πνευματικό Κέντρο, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ:

  • Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των μισθών ή αντιμισθιών:

  • Δημάρχου

  • Των Αντιδημάρχων

  • Του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

  • Του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου

  • Του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του νέου Δήμου

  • Των Δύο Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων που θα προκύψουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη

Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των συνδρομών που καταργούμε σε Πνευματικό Κέντρο, Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και στους Παιδικούς Σταθμούς.
Εκδίδουμε Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης με δικαιούχους τους:

  • Συνταξιούχους του ΟΓΑ

  • Δικαιούχους του ΕΚΑΣ

  • Απόρους της Πρόνοιας

  • Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και

  • Για τα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες
Με την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης θα παρέχονται προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της σε συνεργασία με την Τοπική Αγορά του Μοσχάτου και του Ταύρου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Από 1η Ιανουαρίου 2011, οι τρίτεκνες οικογένειες εξισώνονται με τις πολύτεκνες και απαλλάσσονται κατά 50% των δημοτικών τελών ανεξάρτητα από το εισόδημα που δηλώνουν. Στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 60%.

Από 1η Ιανουαρίου 2011, μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 20% στις κατοικίες του Μοσχάτου και του Ταύρου και κατά 10% στους επαγγελματίες του Ταύρου και του Μοσχάτου.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ:
Από 1η Ιανουαρίου 2011 απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια όλες τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα το Μοσχάτο και τον Ταύρο, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

Ποιοι και ποιες στηρίζουν την υποψηφιότητα Ντερέκα ('Ολα τα ονόματα)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ




Ο Καλλικράτης είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που έφερε κοντά τους δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου, που θα επηρεάσει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα δημιουργήσει ελπίδα για το μέλλον, θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Προχωράμε μαζί με τον Θανάση Ντερέκα:


  • Για ένα Δήμο αποτελεσματικό, σύγχρονο, με κοινωνικό πρόσωπο, με δημοκρατική συμπεριφορά, αλλά και αγωνιστική διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.


  • Για ένα διαφορετικό πρότυπο τοπικής αυτοδιοίκησης που ενισχύει την Δημοκρατία και υπηρετεί με διαφάνεια και λογοδοσία το κοινωνικό συμφέρον των συμπολιτών μας.


  • Για ένα νέο συμβόλαιο αξιών.


Η Επιτροπή Στήριξης:


  1. Παπαθεοδώρου Τζένη, Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου

  2. Χρονόπουλος Κώστας, Υπάλληλος ΣΔΟΕ – Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου

  3. Πατεράκης Γιώργος, Συνταξιούχος – π. Αντιδήμαρχος Μοσχάτου

  4. Ανουσάκης Γιάννης, Ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών – π. Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου

  5. Κρυσταλλίδης Δημήτρης, Μαθηματικός – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου

  6. Ιωαννίδου Βούλα, Συνταξιούχος – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου – ΚΑΠΗ Ταύρου

  7. Αρβανίτης Γιώργος, Υπάλληλος Υπουργείου Μεταφορών – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου

  8. Σιώκας Απόστολος, Οικονομολόγος – Πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου – Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

  9. Μαρέτσικος Θεόδωρος, Επιχειρηματίας – Γραμματέας Τ.Ο. 2 ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου

  10. Οικονόμου Βασίλης, Μηχανικός Μεταλλείων – Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου – Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου – Γραμματέας Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου

  11. Δεκάρεστος Βαγγέλης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Μέλος Συντονιστικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου

  12. Πατσουράκης Πολύδωρος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Ένωσης Κρητών Μοσχάτου – Αντιπρόεδρος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου

  13. Καραβασέλας Στάθης, Δάσκαλος 3ου Δημ. Σχολείου Μοσχάτου – Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου – Καλλιθέας – Αντιπρόεδρος ΜΚΟ «Δάσκαλοι του Κόσμου» - Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΠΑΣΚ Δασκάλων

  14. Μπερής Παναγιώτης, Δάσκαλος – Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου – Καλλιθέας

  15. Μπογιατζάρας Ευάγγελος, Δάσκαλος – Αν. Γραμματέας ΠΑΣΚ Δασκάλων Μοσχάτου – Καλλιθέας

  16. Σάββας Ιωάννης, Τεχνικός ΔΕΗ – Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου

  17. Στέφας Ηλίας, Ταξιδιωτικός Πράκτορας – Γραμματέας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

  18. Ταταράκης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου

  19. Δημητρακοπούλου - Σφυρόερα Μαρία, Ιδιωτικός Υπάλληλος – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 3ου Δημ. Μοσχάτου

  20. Μουσούλη Ευφροσύνη, Αναπληρώτρια Γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου

  21. Παπαχαραλάμπους Γιώτα, Ιδιωτική Υπάλληλος – Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο. 2 ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου

  22. Κιβωτός Λάμπρος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου

  23. Ταχιάτη Άννα, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου

  24. Καραφωτιάς Πέτρος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου

  25. Σφυρόερας Γιώργος, Υπάλληλος ΟΤΕ – Μέλος Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

  26. Γερασιμόπουλος Γιώργος, Δάσκαλος – Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου

  27. Ορφανός Παναγιώτης, Επαγγελματίας – Πρόεδρος ΑΟ Αναγέννηση Μοσχάτου

  28. Κοσμέλης Στράτος, Επιχειρηματίας – Μέλος Δ.Σ. ΑΟ Μοσχάτου

  29. Κουλιάς Δημήτρης, Επιχειρηματίας – Μέλος Δ.Σ. ΑΟ Μοσχάτου

  30. Κρυσταλλίδου Κατερίνα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου

  31. Κοψιαύτης Γιώργος, Χημικός Μηχανικός – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου

  32. Δεμέντης Περικλής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΚΕ

  33. Άγγος Γιώργος, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών

  34. Αλιφερόπουλος Άκης, Επαγγελματίας

  35. Ανθόπουλος Διονύσης, Οδηγός ΕΘΕΛ

  36. Βούτου Ιωάννα, Αντιπρόεδρος 15μελούς Εσπερινού Λυκείου Μοσχάτου

  37. Γαβαλάς Άγγελος, Επιχειρηματίας

  38. Γριζάς Σωτήρης, Συνταξιούχος

  39. Δημητρίου Ιωάννα, Ιδιοκτήτρια Πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ

  40. Ζαρκαδούλα Τάνια, Δικηγόρος

  41. Ζερβουδάκη Βέρμια, Οικιακά

  42. Καραστογιαννίδου Πόπη, Δασκάλα 4ου Δημ. Σχολείου Μοσχάτου

  43. Καρράς Δημήτρης, Διατροφολόγος

  44. Κουλατζίδου Ματίνα, Παιδοδοντίατρος

  45. Κουλούρης Νίκος, Συνταξιούχος

  46. Κουνέλης Λευτέρης, Καθηγητής – Εργολάβος Κατασκευών

  47. Λεμονίδης Απόστολος, Επιχειρηματίας

  48. Μαίμου Ρίτα, Επιχειρηματίας

  49. Μελάς Νίκος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

  50. Μιλάτου Ελένη, Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών

  51. Μιχαλοδημητράκη Μαίρη, Εισοδηματίας

  52. Μιχαλόπουλος Γιώργος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

  53. Μουρίκης Γιώργος, Επαγγελματίας

  54. Μπάρτζαλης Διονύσης, Τεχνικός Μετρό

  55. Ορφανός Γιώργος, Γιατρός – Χειρουργός

  56. Παπαγγελόπουλος Αντώνης, Υπάλληλος ΟΤΕ

  57. Παπαδόπουλος Αποστόλης, Υδραυλικός

  58. Παραδείσης Δημήτρης, Έμπορος

  59. Πέτσης Κώστας, Εκτελωνιστής

  60. Προμπονάς Μάκης, Υπάλληλος ΗΣΑΠ

  61. Ρίζος Χρήστος, Καθηγητής Πληροφορικής

  62. Σκαρπής Ζαχαρίας, Μαθηματικός – Υπάλληλος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

  63. Σταμέλος Σωτήρης, Οικοδόμος

  64. Σταμπουλίδης Φώτης, Επαγγελματίας

  65. Στάσης Γιώργος, Επαγγελματίας Ταύρου

  66. Σφρίντζερης Κώστας, Μαθηματικός 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου

  67. Τζαφέρης Τάσος, Μηχανολόγος Μηχανικός

  68. Χριστόπουλος Σπύρος, Γυμναστής

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μεσοποταμία ~ Συμμετοχή στο 15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ "ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ"

Μοσχάτο 13/7/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η κίνηση πολιτών Μοσχάτου ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ συμμετείχε στο 15ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που έγινε από 9 έως 11 Ιουλίου στο πάρκο Γουδή, προβάλλοντας την αντιρατσιστική δράση καθώς και τις πολιτιστικές και μορφωτικές  εκδηλώσεις που διοργάνωσε μέχρι τώρα.
Μοιράστηκε έντυπο υλικό με τις θέσεις της κίνησης για την οικονομική κρίση. Ήλθαμε σε επαφή με   άλλες κοινωνικές ομάδες δράσης και σχεδιάσαμε πρωτοβουλίες και ιδέες για νέες παρεμβάσεις στη περιοχή μας από τον Σεπτέμβριο.
 
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

 

Στην παραλία του Μοσχάτου (απο protagon.gr)

Στην παραλία του Μοσχάτου
13/07/2010

του Πέτρου Γκέλα

Βρέθηκα κατά λάθος, ένα απόγευμα με την Έλενα (την 10χρονη κόρη μου), να κάνουμε βόλτα στην παραλία του Μοσχάτου. Είναι ένα κομμάτι ανάμεσα στον Κηφισό και τον Ιλισό, ξεχασμένο από τον χρόνο. Θυμίζει τις αλάνες του '70, μόνο που αντί για πιτσιρικάδες να παίζουν μπάλα, κρυφτό, βλέπεις καμιά 30αρια μαντράχαλους να παίζουν με τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια τους.
Το τοπίο εγκαταλειμμένο και βρόμικο, επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα αρμόδιου φορέα. Η περιοχή ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα όπως και το υπόλοιπο κομμάτι της παραλίας, που βρίσκεται το Beach Volley και το Taekwondo. Υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ εταιρείας – Δήμου και κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους μπας και γίνει κάτι. Προς το παρόν το απολαμβάνουν οι τηλεκατευθυνόμενοι πιλότοι και μερικοί «ψαράδες».
Στη τσιμεντένια προβλήτα έχουν παραταγμένα στη σειρά τα καλάμια τους ερασιτέχνες "ψαράδες" που περιμένουν υπομονετικά να τσιμπήσει κάτι. Οι ερωτήσεις της Έλενας δεν είχαν τελειωμό: Γιατί ψαρεύουν σε τόσο βρώμικα νερά; Τα τρώνε τα ψάρια που πιάνουν; Γιατί δεν έρχονται κάποιοι να καθαρίσουν; Και τότε ξαφνικά κάτι τσίμπησε. Η Έλενα είδε ένα καλάμι να λυγίζει και φώναξε με συγκρατημένο ενθουσιασμό "έπιασε ψάρι!".
Πλησιάσαμε δειλά, (μην καρφωθούμε κιόλας), και περιμέναμε να δούμε το ψάρι, καθώς ο "ψαράς" μάζευε αργά - αργά την πετονιά.
"Θα είναι μεγάλο", μου ψιθύρισε η Έλενα, "το καλάμι είναι πολύ λυγισμένο".Κάποια στιγμή βλέπουμε κάτι πρασινωπό να αναδύεται στην επιφάνεια."Ώχ, ένα πατσαβούρι! " μου είπε απογοητευμένη και με τράβηξε από το χέρι μακριά.
Περπατήσαμε για λίγο αμίλητοι στην προβλήτα χαζεύοντας τη βρώμικη θάλασσα ενώ ο ήλιος έδυε πίσω από την Καστέλα.
- Τελικά δεν είναι ψαράδες αυτοί, μπαμπά.
- Και τι είναι μωρό μου;
- Είναι υπάλληλοι του δήμου που καθαρίζουν την θάλασσα.
- Πολύ καλή ιδέα, σκέφτηκα και τους ξαναείδα όλους με συμπάθεια.

Πηγή: protagon.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...