Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Aνησυχιες ενός νέου καταστηματάρχη

Ο αναγνώστης Θ.Ζ. έγραψε στο τοίχο του group του Ζούμε Μοσχάτο στο facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=66901695940#/topic.php?uid=66901695940&topic=11528):

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΔΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!Π.Χ ΣΤΗΝ Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ 3 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΩΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΥΤΕ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ??????"

Είναι αλήθεια ότι οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Μοσχάτου δεν λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται. Φαίνεται ότι ο Δήμος δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την ενίσχυση τους. Τα σχόλια αυτά δεν έχουν σκοπό ούτε να δαιμονοποιήσουν τον Δήμο, ούτε να κατηγορήσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Αποτελούν πρόταση, ερέθισμα προς τον Δήμο να υιοθετήσει άμεσα ένα στρατηγικό σχέδιο ενίσχυσης των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Γιατί; Γιατί βέβαια τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις αποτελούν την παχιά αγελάδα του δήμου! Αν η πόλη μας έχει καταστήματα που δεν βγάζουν τα έξοδα τους πως θα έχει και ο Δήμος έσοδα; Σήμερα η κρίση είναι μεγάλη. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις πνίγονται από τα έξοδα και ο Δήμος από τα ελλείμματα

Κυριολεκτικά σήμερα κρίνεται απαραίτητο να εφαρμόσουμε το "κράτα με να σε κρατώ".

2 επιθέσεις με πυροβολισμούς στο Μοσχάτο κατά πολιτών

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δυο συνεχόμενα κρούσματα επίθεσης κατά ανυποψίαστων πολιτών στο Μοσχάτο, που φέρεται να συνδέονται με παρόμοιες επιθέσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας της τελευταίες μέρες. Και στις δυο περιπτώσεις σύμφωνα με τα θύματα η επίθεση έγινε μέσα από ένα μαύρο τζιπ μεγάλου κυβισμού, με φιμέ τζάμια και μαύρες ζάντες. Στην πρώτη επίθεση, θύμα έπεσε ένας Έλληνας 57 ετών στις 8.04 στην οδό Θεσσαλονίκης Αμέσως διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο από σφαίρα στην κοιλιά και την σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 57χρονος βάδιζε στο δρόμο όταν κάποιος τον πυροβόλησε χωρίς να δει από πού. Από τις κάμερες της περιοχής διαπιστώθηκε ότι την ώρα του πυροβολισμού κοντά στο σημείο κυκλοφορούσε ένα ίδιο μαύρο τζιπ σαν και αυτό που περιέγραψε θύμα στη περιοχή του Βοτανικού. Στη συνέχεια σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μια γυναίκα δέχτηκε επίσης την επίθεση του μανιακού που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μετσόβου 2 και Πειραιώς. Ο μανιακός πυροβόλησε τη γυναίκα, ευτυχώς όμως η σφαίρα δεν την βρήκε, εξωστρακίστηκε και σφηνώθηκε στο τζάμι κεντρικής πόρτας καταστήματος ρούχων, η δεύτερη επίθεση λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση στον 57χρονο άντρα.

Λόγω των περιστάσεων απαιτείται λοιπόν από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή όταν κινούμαστε σε σκοτεινούς και έρημους δρόμους.

Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στο 57χρονο τραυματία και να συλλάβει άμεσα η αστυνομία τον ένοχο για τις επιθέσεις.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Συνέντευξη Α.Ευθυμίου στην εφημερίδα ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ


Όραμα για την πόλη μας-Σεβασμό για τους κατοίκους της
Συλλογική δράση και ενεργητική συμμετοχή
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


1. Γιατί θέλετε να κατεβείτε ως υποψήφιος Δήμαρχος;
Πρώτα απ΄ όλα ο Ταξιάρχης Παπαντώνης ολοκληρώνει ένα ιστορικό κύκλο συμμετοχής στα κοινά της πόλης ως Δήμαρχος Μοσχάτου. Με δεδομένο αυτό, δηλώνω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος στις εκλογές του 2010. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι για μένα το «χωριό μου» είναι το Μοσχάτο μας. Η οικογένειά μου ζει εδώ από το 1924, αυτός είναι ο τόπος που μεγάλωσα, πήγα σχολείο, έκανα φίλους, συνεχίζω να κατοικώ, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Αγαπώ αυτή την πόλη και κριτήριο της ενασχόλησής μου με τα κοινά είναι η θέλησή μου να συμβάλλω στο να γίνει καλύτερη.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αγάπη μου για την πόλη μας και τους κατοίκους της, η όρεξη για δουλειά, η επιστημονική μου κατάρτιση, η πείρα μου και η αντίληψη για συμμετοχικές διαδικασίες στη διοίκηση και στη λήψη αποφάσεων, δημιουργούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά μου. Επιδιώκω να είμαι επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα ενώνει τους Μοσχατιώτες και θα οδηγήσει την πόλη μας σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία με σεβασμό στην ιστορία και τις κατακτήσεις της και έχοντας ως κεντρικό στόχο την ολόπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και διατήρηση του στοιχείου της γειτονιάς που όλοι αγαπάμε στην πόλη μας.

2. Τι έχετε να πείτε για άλλους υποψηφίους; Αν επιλεγεί κάποιος άλλος, θα τον ακολουθήσετε;

Θεωρώ ότι όσοι έχουν εκδηλώσει τη διαθεσιμότητά τους για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, είναι συνάδελφοι ικανοί και, βέβαια, με θεμιτές φιλοδοξίες. Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε σε μια διαδικασία επιλογής που θα ενώσει και δε θα διχάσει. Ένα ανοιχτό δημοψήφισμα μετά από προγραμματικές συζητήσεις και δεσμεύσεις μεταξύ των υποψηφίων, πιστεύω ότι αποτελεί μία αποδεκτή διαδικασία, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα θα προέρχεται από δημοκρατικές λειτουργίες και με τη στήριξη του πολιτικού φορέα που κεντρικά μας εκπροσωπεί. Όσον αφορά την προσωπική μου δέσμευση, αυτή είναι ότι θα παραμείνω σε κάθε περίπτωση συμπαραστάτης στον αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μοσχάτου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης, συμπαρατασσόμενος με καθένα και κάθε μία που πιστεύει και αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό.

3. Σε τι διαφέρει η δική σας υποψηφιότητα από την υποψηφιότητα των άλλων;

Το σημαντικό για εμένα είναι μία ενωμένη και δυνατή παράταξη. Θα πετύχουμε μόνο εάν καταφέρουμε να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης και κυρίως τους νέους μέσα από ένα φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που θα προκύψει με τη συνεργασία των πολιτών, θα στηριχτεί στη συμμετοχή τους και πάνω από όλα σε διάλογο.
Φιλοδοξώ να είμαι επικεφαλής μιας παράταξης που θα φέρει κοντά πολίτες από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές προελεύσεις, επιδιώκοντας παράλληλα προγραμματικές συγκλίσεις με όλες τις τοπικές δυνάμεις που προσεγγίζουν ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη της πόλης μας. Όποιος νομίζει ότι έχει το αλάθητο και παραμένει αυτάρεσκα σε μονοπαραταξιακές λογικές, βρίσκεται μακριά από τις σημερινές απαιτήσεις και το πνεύμα της εποχής. Πνεύμα που απαιτεί διάλογο, κοινές πρωτοβουλίες, κοινωνικές αλλά και πολιτικές συμμαχίες, ώστε να δημιουργηθεί το καινούριο πλειοψηφικό ρεύμα που θα οδηγήσει το Μοσχάτο στη νέα εποχή.
Από την μέχρι τώρα πορεία μου στα πολιτικά δρώμενα του Μοσχάτου, πιστεύω ότι έχει αποδειχτεί πως είμαι δοκιμασμένος σε θέσεις ευθύνης και κρίσιμους τομείς για το καλό της πόλης μας, μακριά από εξαρτήσεις, ανταγωνισμούς σε μικροπολιτικά πλαίσια και μονοκομματικές αντιλήψεις. Η πείρα μου κυρίως από τη θέση του Αντιδημάρχου στην παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας, αλλά και οι υπεύθυνες αποφάσεις που υλοποιώ όσον αφορά το περιβάλλον, την οικολογία, τις νέες τεχνολογίες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη νέα γενιά, είναι πιστεύω τα προσωπικά μου διαπιστευτήρια που παρέχουν ένα ανάλογο προβάδισμα «γνώσης» και «εμπειρίας». Με λίγα λόγια, πιστεύω πως η θέλησή μου για έργα δεν στηρίζεται μόνο σε διακηρύξεις, αλλά πρώτα από όλα σε πράξεις και πολύτιμη πείρα, η οποία έχει κριθεί και τιμηθεί από το λαό του Μοσχάτου πολλές φορές, με τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών.


4. Ποια προβλήματα πιστεύετε ότι παραμένουν άλυτα στην πόλη μας και ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες;

Ξεκινώ υποστηρίζοντας ότι είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας. Το έργο μιας παράταξης που, κυρίως, τα τελευταία 23 χρόνια με επικεφαλής τον Ταξιάρχη Παπαντώνη, αλλά και με τη μεγάλη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων, των ενεργών πολιτών αλλά και των εργαζομένων στο Δήμο, άλλαξε ριζικά την όψη και την εικόνα αυτής της πόλης και διαμόρφωσε στη συνείδηση όλων μας μια χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση και διαχείριση. Υποστηρίζω, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από τη Δημοτική Αρχή.
Είναι όμως λογικό, να υπάρχουν θέματα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και καταστάσεις που εξελίσσονται και διαμορφώνονται ανάλογα με τα νέα δεδομένα της κάθε περιόδου. Θέματα που χρήζουν άμεσης προσοχής, προκειμένου να βρεθούν σταθερές λύσεις, ικανές να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως η αξιοποίηση της παραλίας, τα δίκτυα υποδομών και ομβρίων και η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών, ειδικότερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Επίσης, θεωρώ σημαντικά και τα μικρά εκείνα ζητήματα που αφορούν ξεχωριστά έναν προς ένα τους συμπολίτες μας και την καθημερινότητά τους σε μία πόλη που πάνω από όλα πρέπει να αναδείξει ακόμα περισσότερο το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Μπορεί να κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, ανοίγει όμως ένας καινούριος. Η πρωτεύουσα αλλάζει, η κοινωνία αλλάζει, η πόλη μας και η τοπική κοινωνία αλλάζουν. Το Μοσχάτο πρέπει να δημιουργήσει το νέο του στίγμα. Η πόλη μας πρέπει να βρει διέξοδο προς τη θάλασσα με ήπια αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψην τις μεγάλες αλλαγές με τα Ολυμπιακά Έργα, την ανάπλαση του Ιπποδρόμου και της οδού Πειραιώς. Προς τα εκεί κοιτάζουμε και σχεδιάζουμε. Πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτή κοινωνία και να αξιοποιήσουμε ισόρροπα τους Δημόσιους χώρους που έχουμε κατακτήσει με αγώνες.
Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση και στη συμμετοχική διοίκηση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε προοδευτικές εξελίξεις. Κεντρική μου επιδίωξη είναι η λειτουργία μιας παράταξης με τη μορφή ενός δικτύου εθελοντών και μελών οριζόντιας διασύνδεσης, συλλογικής δράσης και ενεργητικής συμμετοχής.


5. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, βάσει των προτεραιοτήτων που περιγράφετε;

Στόχος μου είναι ένα μοντέλο τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, ικανό να εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Μοσχάτου. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική φροντίδα, την παιδεία, τον πολιτισμό και πάνω από όλα, με τον αγώνα για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.
Έτσι, οι βασικοί άξονες δράσης που σκοπεύω να ακολουθήσω, κινούνται γύρω από μεγάλες ενότητες, όπως το περιβάλλον, η καθαριότητα, οι υποδομές, η διοικητική, τεχνολογική και κοινωνική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Μοσχάτου. Επίσης, στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη, την ενίσχυση του κλίματος ασφάλειας στην πόλη μας και την ανάπτυξη ενός δικτύου εθελοντισμού και προσφοράς.
Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, κρίνεται απαραίτητη η συνάντηση με ομάδες, πρωτοβουλίες ατόμων και άλλες τοπικές δυνάμεις ώστε να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική και ένα καινούριο όραμα για τη πόλη. Δεσμεύομαι να είμαι ΕΝΩΤΙΚΟΣ και σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, ώστε να σχεδιαστεί το μέλλον αυτής της πόλης σε συνεργασία με τους νέους και τους ενεργούς πολίτες. Στόχος μου είναι η συνεργασία με κάθε δημιουργική δύναμη του τόπου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της πόλης.


6. Τι έχετε να πείτε για τον «Καποδίστρια 2» και το Μοσχάτο;
Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις συνενώσεις Δήμων και τον «Καποδίστρια 2». Πιστεύω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να τεθεί με προχειρότητα, στηριγμένο σε φήμες που κυκλοφορούν και σενάρια που εναλλάσσονται καθημερινά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα από επίσημη πηγή, επομένως δεν μπορούμε να προβούμε σε υποθετικές συζητήσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό και απλά θα συμβάλλουν σε άκαιρες φημολογίες.

7. Όσον αφορά τις επιστολές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Θανάση Ντερέκα, ποια είναι η δική σας θέση;

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένας συναγωνιστής όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε αρκετά θέματα, αλλά μας έχουν ενώσει και κοινοί αγώνες. Πιστεύω ότι στην υπόθεση αυτή είχε μία αντίδραση με σοβαρές καταγγελίες στην πρώτη του επιστολή που δεν δικαιολογούνταν. Με βάση τη δεύτερη επιστολή του, που ουσιαστικά θεωρεί ανυπόστατες τις κατηγορίες που είχε απευθύνει, θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει.
* * *

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Μοσχατιώτες που με τιμούν όλα αυτά τα χρόνια και να ζητήσω συγνώμη για τις όποιες παραλείψεις, αδυναμίες ή και λάθη που έχω κάνει. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι οραματίζομαι μια Δημοτική αρχή που θα εμπνεύσει τους πολίτες της ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη λύση των θεμάτων που τους αφορούν. Μια Δημοτική Αρχή που θα εμπνέει, θα ενώνει, θα συνθέτει και θα διεκδικεί. Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σας, ότι σε μία επόμενη ευκαιρία που θα υπάρξει στην εφημερίδα σας, θα παρουσιάσω τους βασικούς άξονες ενός σύγχρονου αυτοδιοικητικού προγράμματος που εμπλουτίζεται και διαμορφώνεται με τη συμμετοχή τόσο ειδικών για το κάθε θέμα, όσο και τοπικών δυνάμεων της πόλης.
Εύχομαι σε όλες και όλους τους αναγνώστες σας Χρόνια Πολλά και το 2010 να έρθει με υγεία, ευτυχία και να είναι κυρίως μία αισιόδοξη χρονιά.

--- /// ---

Βιογραφικά στοιχεία Ανδρέα Ευθυμίου
Ο Ανδρέας Γ. Ευθυμίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Η οικογένειά του ζει στο Μοσχάτο από το 1924. Ο αείμνηστος πατέρας του Γεώργιος διατηρούσε ένα από τα πρώτα παντοπωλεία της πόλης μας. Ο Ανδρέας τέλειωσε το Γυμνάσιο Μοσχάτου και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με δυο προδιδακτορικά διπλώματα στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και την Ηλεκτρονική, Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και θέματα εκπαίδευσης από απόσταση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Εργάστηκε ως καθηγητής σε Φροντιστήρια και Ι.Ε.Κ. και τώρα εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από το 1987 και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. και μέλος Νομικών Προσώπων. Τώρα, είναι Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Ο Ανδρέας Ευθυμίου είναι εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου των Δήμων Αθήνας-Πειραιά για το περιβάλλον, ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στο ΔΣ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (2002-2004). Είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού-Αγωγής Υγείας και μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Οργανισμών και ΜΚΟ.
Έργο του στο Δήμο:
Ø Περιβάλλον: Ανακύκλωση – Απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας – Απομάκρυνση Ρυπογόνων Βιομηχανιών – Κηφισός – Ιλισός – Πράσινη ζωή στην πόλη, μέτρηση περιβαλλοντικού θορύβου.
Ø Νέες τεχνολογίες: Ηλεκτρονική Διοίκηση του Δήμου – Ανάπτυξη ευρυζωνικότητας
Ø Πρόεδρος του ΚΕΚ γραφικών τεχνών, υλοποίηση προγραμμάτων ΕΚΤ, υπεύθυνος σύνταξης αναπτυξιακού προγράμματος, πιστοποίησης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου – Ηλεκτρ. Βιβλιοθήκη Δήμου.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Στρούμπα και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο, φοιτητή του Πολυτεχνείου και τον Δημήτρη, μαθητή Γυμνασίου.








'Ενσταση (ξένη δημοσίευση από http://dashape.blogspot.com/)

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ανάρτηση που δημιουσιεύτηκε στο blog Άποψις http://dashape.blogspot.com/, του φίλου DaShape (θα χρησιμοποιήσω το google όνομα του, αφού επιθυμεί την ανωνυμία του για τους λόγους που εξηγεί και ο ίδιος), και αφορά την ιατρική του περιπέτεια σε σχέση με το ΙΚΑ Μοσχάτου.

Ένσταση
Θα ήθελα να υποβάλω την ενστασή μου, ως προς κάποιες λειτουργίες ή διεργασίες του ΙΚΑ του δήμου μας. Λόγο προσφάτων ιατρικών αναγκών είχα προσέλθει στα ιατρεία του ΙΚΑ Μοσχάτου.Ο ιατρός-ουρολόγος διέγνωσε περίπτωση κιρσοκύλης που καθηστούσε οτι θα έπρεπε να προσέλθω σε κάποιο νοσοκομείο για να εγχειριστώ, καθώς και την επισκεψή μου σε ένα συγκεκριμένο ιδιοτικό ιατρικό κέντρο για καποια εξέταση(triplex όσχεου). Επισκεπτόμενος τον Ε.Ε.Σ. Ιατρος χειρούργος επιβεβαίωσε την διάγνωση του ιατρού του ΙΚΑ Μοσχάτου και συνέταξε εξετάσεις απαραίτητες για να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη για την υγεία μου. Οι εξετάσεις έπρεπε να συνταξογραφηθούν απο το ιατρό του ΙΚΑ και ετσι έπραξα επισκεπτώμενος εκ νέο τον ουρολόγο του ΙΚΑ Μοσχάτου. Ο ιατρός απο το ΙΚΑ Μοσχάτου έκρινε οτι η εξέταση που μου συνέστησε ο ιατρός του νοσοκομείου δεν ήταν σύγχρονη και επέμενε να κάνω την εξέταση -triplex οσχεου- και όχι το υπερηχογράφημα που είχε ζητήσει ο χειρούργος . Πέραν αυτής της παρέμβασης του ιατρού του ΙΚΑ Μοσχάτου κατέγραψε και συνέστησε συγκεκριμένη κλινική (Βιοιατρική Καλιθέας).Κάλεσα λοιπόν στο τηλέφωνο που μου δώθηκε απο τον ιατρό του ΙΚΑ Μοσχάτου και με πληροφόρησε ο υπάλληλος ότι για τις συγκεκριμένες εξετάσεις που ήταν απαραίτητες για να γινει η εγχείρηση δεν γινόταν κάλυψη απο το ΙΚΑ καθώς δεν υπάρχει σύμβαση έργου για αυτές. Όντος μετα απο αρκετά τηλέφωνα σε δίαφορα αλλα εξεταστικά κέντρα συμβεβλημένα με ταμεία του ΙΚΑ επιβεβαιώθηκε οτι οι συγκεκριμένες εξετάσεις δεν είναι με σύμβαση έργου με το ΙΚΑ. Εκ νέου χρειάστηκε να επισκευθώ το ιατρό του ΙΚΑ για να με διαβεβαιώσει οτι θα κάνω τις εξετάσεις θα περάσω μετα απο το ταμείο του ΙΚΑ και θα ισπράξω τα χρήματα τα οποία κατέβαλα για τις εξετάσεις.Να σημειωθεί ότι η μια εκ των δύο εξετάσεων μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κλινική του ίκα αλλα καταλαβαίνετε οτι το ραντεβού εκεί ηταν για 2 μήνες μετά.Κάλεσα λοιπόν εκ νέου στο εξεταστικό κέντρο που μου υπέδειξε ο ιατρός του ΙΚΑ Μοσχάτου και ενημερώθηκε οτι οι εξετάσεις αυτες κοστίζουν 120 και 50 euro, μετά απο μερικά τηλέφωνα σε άλλα ιατρία και εξεταστικά κέντρα κατάφερα να βρώ χωρίς δυσκολία τις ίδιες εξετάσεις με κόστος 75 και 30 euro αντιστοίχα. Μπορείτε απο μόνοι σας πλαίον να κάνετε τους συνιρμούς σας πάνω στο θέμα δεν θα ήθελα να επεκταθώ περί βρώμικων ιατρών στην ελληνική πραγματικότητα είναι κάτι γνώριμο στις μερες μας.Δεν θα μπώ αντίστοιχα και με την παραπάνω σημείωση και σε λεπτομέριες της εγχειρίσεως καθώς θα πάω στην επόμενη μέρα εγχειρισμένος πλαίον προσκομείζω τα χαρτία στο γραφείο του ΙΚΑ Μοσχάτου με τις αποδείξεις του ΙΚΑ και των εξεταστικών κέντρων για τις εξετάσεις τις οποιές πλήρωσα πριν εγχειριστώ, όπου η γραμματέας μου ζήτησε να περιμένω τις 10 προκαθωρισμενες μέρες για να περάσει απο επιτροπή το αιίτημά μου να πάρω πίσω τα χρήματα όπως μου είχε πεί ο ιατρος του ΙΚΑ.Δέκα ημερες μετά η επιτροπή έχει αποφανθεί ότι η μία εξέταση των 30 euro δεν καλύπτεται καθόλου (δεκτό γιατί θα μπορουσε να γίνει σε ιατρείο του ΙΚΑ), φανταστείτε να την είχα κάνει στο εξεταστικό κέντρο που μου επέδειξε ο ιατρός του ΙΚΑ Μοσχάτου και η εξέταση των 75 euro καλείπτεται απο το ταμείο του ΙΚΑ κατα 35% του ποσού, αντιστοιχα φανταστείτε να είχα κανει την εξέταση στο εξεταστικό κέντρο που επέδειξε ο ιατρός του ΙΚΑ Μοσχάτου.Με τα προαναφερθέντα γενόνται ερωτήματα, πόσοι άλλοι πολίτες αντίστοιχα προτρέπονται απο τον συγκεκριμένο ιατρό ή και από άλλους ιατρούς του ΙΚΑ Μοσχάτου (απο αυτό είχα την εμπειρία μου εγώ και δεν μπορώ να μιλήσω για άλλα) για εξετάσεις σε συγκεκριμένα κέντρα και τι κόστη δημιουργεί αυτό και στις τσέπες των ασθενών και στο ταμείο του ΙΚΑ. Καθώς είναι σωστό να αναρωτηθούμε αν είχα κάνει τις εξετάσεις στο κέντρο που μου υπέδειξε ο ιατρός του ΙΚΑ Μοσχάοτου θα είχε εγκριθεί η κάληχη όλου του ποσού απο το ταμείο του ΙΚΑ?Αυτό θα γεννούσε νέα ερωτήματα και θέλω να ολοκληρώσω και να παραθέσω του λόγους της ανωνυμίας των ιατρών καθώς και την δικία μου, ο λόγος είναι οτι η συγκεκριμένη εμπειρία θα αποσταλεί σε διοικητικούς οργανισμούς του υπουργείου υγείας καθώς και θα δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και σε εφημερίδα του διαδικτύου.


http://dashape.blogspot.com/2009/12/blog-post.html?zx=77881f04a9fb6354

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Παρέμβαση της δημοτικής κίνησης "Πολίτες εν δράσει..." για την παραχώρηση της πλατείας απέναντι από το γηροκομείο σε ιδιώτη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Πολίτες εν δράσει…»


Η πλατεία δεν είναι εμπόρευμα.
Είναι κοινόχρηστος χώρος!


Με απόφαση του Δήμου μας από τις αρχές Δεκεμβρίου στήθηκε στην πλατεία μπροστά από το γηροκομείο της Κοινωνικής Μέριμνας η αποκριάτικη τέντα και μάλιστα δόθηκε προς εκμετάλλευση σε ιδιωτική επιχείρηση. Τελικά ο χρόνος που μένει στημένη η τέντα στην πλατεία, από τρεις εβδομάδες ,όλο και μεγαλώνει. Πάει να γίνει τέσσερις μήνες. Στο γειτονικό Ν. Φάληρο η τέντα για τις εμπορικές εκθέσεις δίπλα στο ΣΕΦ έγινε μόνιμη. Ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος στην πόλη μας συνεχώς συρρικνώνεται.
Η πλατεία είναι κοινόχρηστος χώρος και η απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους. Η προσφορά προς ενοικίαση από τον Δήμο και η εκμετάλλευση της πλατείας από ιδιώτη είναι αδιανόητη, όπως και η καταστρατήγηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της.
Καταδικάζουμε την απόφαση του Δήμου και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.
Η πόλη και οι πολίτες πάνω από τα κέρδη.
Δικαίωμά μας!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το μέλλον του Μοσχάτου

Έκλεισε πριν δυο μέρες η μεγάλη online ψηφοφορία, που ξεκίνησε το Ζούμε Μοσχάτο, για το τι θέλουν οι κάτοικοι του Μοσχάτου για το αυτοδιοικητικό μέλλον της πόλης. Η τάση που εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή, που ξεκίνησε η ψηφοφορία, παγιώθηκε μέσα στις 30 μέρες που διήρκεσε αυτή. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 331 φίλοι-αναγνώστες του Ζούμε Μοσχάτο δίνοντας ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι πιστεύει ο μέσος Μοσχατιώτης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος του Μοσχάτου αντιδρά αρνητικά σε μεγάλη πλειοψηφία σε μια πιθανή συνένωση με όμορους δήμους στα πλαίσια του Καποδίστρια 2, όταν και εφόσον υλοποιηθεί. Μόλις το 14% των ψηφισάντων απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε μια τέτοια προοπτική. Σε συζητήσεις στο facebook, σε άλλα blogs, αλλά πάνω από όλα στα στέκια μικρών και μεγάλων στη πόλη μας η ιδέα την συνένωσης κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει.
Δυστυχώς ή ευτυχώς αν και όποτε παρθεί μια τέτοια απόφαση, που θα αφορά συνολικά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αντίθεση των κατοίκων μπορεί να αλλάξει κάτι, επειδή ακριβώς θα εφαρμοστεί εκ των άνωθεν. Ακόμη και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων πιστεύω προσωπικά ότι είναι δύσκολο να σταματήσει μια τέτοια μεταρρύθμιση Μια οργανωμένη αντίδραση γίνεται δυσκολότερο να αποδώσει στην περίπτωση μιας πόλης 20.000+ κατοίκων αφού οι περισσότεροι δεν γνωριζόμαστε καλά καλά μεταξύ μας.
Μέχρι τότε όμως, πιστεύω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε στο ότι πρέπει άμεσα να ασχοληθούμε με την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την καθαριότητα, την ανάγκη για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας κ.α.
Δεν υπάρχει λόγος να φανατιζόμαστε για το αν ο υποψήφιος δήμαρχος της αρεσκείας μας, θα μπορεί να βγει δήμαρχος εύκολα ή δύσκολα σε ένα μητροπολιτικό δήμο ας σκεφτούμε και λίγο ποιος θα φροντίσει να μπορούμε να παρκάρουμε ξανά έξω από το σπίτι μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα:

Ναι 28 (8%)

Μάλλον ναι 21 (6%)

Όχι 255 (77%)

Μάλλον όχι 24 (7%)

Δ/Ξ, Δ/Α 3 (0%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 331


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...