Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Φωτιές άναψε ο Καποδίστριας 2!

Φωτιές άναψαν στη πόλη μας, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό σχετικά με το μέλλον του δήμου, στη περίπτωση που εφαρμοστεί τελικά το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, "Καποδίστριας 2", το οποίο προβλέπει την ένωση δήμων, για τη δημιουργία μητροπολιτικών δήμων και υιοθέτηση του γερμανικού εκλογικού μοντέλου, που θα δίνει την δυνατότητα να εκλέγονται 2-3 βουλευτές από το μητροπολιτικό δήμο της περιοχής.
Οι πληροφορίες μιλάνε για πιθανή συνένωση των δήμων Μοσχάτου, Ρέντη και Ταύρου, ή και Καλλιθέας
Ήδη στο facebook έχουν δημιουργηθεί δυο group, που αντιτίθενται σε αυτή τη προοπτική. Τα επιχειρήματα συνοψίζονται σε δυο γενικές κατηγορίες.
Πρώτον στο φόβο παραμέλησης, του ήδη αρκετά παραμελημένου Μοσχάτου, και δεύτερον στο "Μοσχατιώτικο σωβινισμό", ανάλογο φαινόμενο, που έχει υπάρξει σε πολλές επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας - άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές ότι είμαστε χωριό και ότι αυτός είναι ο λόγος που γουστάρουμε ότι είμαστε Μοσχατιώτες! -
Οι πιο ψύχραιμοι, όπως και ο υποφαινόμενος (θέλω να πιστεύω), πρέπει να δούμε πρώτα τι προβλέπει το σχέδιο, πριν ξεκινήσουμε να αποκλείσουμε με οδοφράγματα τη γέφυρα που βγάζει στη Πειραιώς. Πιθανόν να είναι ένα σχέδιο αρκετά ευνοϊκό για την πόλη μας. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε, αφού βασιζόμαστε σε σκόρπιες πληροφορίες πιθανόν αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Στο διάλογο αυτό, που ήδη έχει ξεκινήσει η συνεισφορά του Ζούμε Μοσχάτου θα είναι μια ανοιχτή ψηφοφορία για την αποψή μας σχετικά με το θέμα. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ένα μήνα και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις τάσεις που επικρατούν. Σε αυτή τη ψηφορία αν θέλετε καλέστε και φίλους σας, που πιθανόν να μήν είναι αναγνώστες του blog για να πάρουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Η εφαρμογή της ψηφοφορίας θα βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Καλή νύχτα και καλό ψήφο!


Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Λιμνούπολη 2009 (και η ξεφτίλα συνεχίζεται..)

Πάνω από δυο δεκαετίες τώρα η πόλη μας με κάθε βροχή γίνεται πισίνα. Κάθε φορά φταίει ο εκάστοτε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο εκάστοτε νομάρχης, η εκάστοτε κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, ο καιρός..... Μόνο το ιερό τέρας της πόλης μας δε φταίει, ο Δήμος Μοσχάτου. Γίνεται ενοχλητικός όποιος τα λέει αυτά; Να δείτε κύριοι πόσο πιο ενοχλητικές κουβέντες λέει ο κόσμος στους δρόμους σήμερα. Κατά τα άλλα οι κύριοι του Δήμου έτρεχαν πίσω από το πρωθυπουργό όταν επισκέφτηκε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στη παραλία... Εδώ δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα φρεάτιο! Θα διαχειριστείτε την Ολυμπιακή κληρονομιά;! Αλίμονο!
Μετά την ναπολιτάνικη αγορά λοιπόν, ο Δήμος Μοσχάτου σας παρουσιάζει τα βενετσιάνικα κανάλια:

α) Το νερό έχει ξεπεράσει τα πεζοδρόμια και ποτίζει τους κήπους στις αυλές των σπιτιών:

β) Ο κόσμος στήνει αυτοσχέδιες γέφυρες για περάσει το δρόμο:
γ) Διασταύρωση Ομήρου και Χρ. Σμύρνης, 1ο Δημοτικό, οι μικροί μαθητές έχουν την ευκαιρία για κολύμπι:

δ) Διασταύρωση Σολωμού και Χρ. Σμύρνης, από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο:



ε) Διασταύρωση Μεταμορφώσεως και Χρ. Σμύρνης, τα κύματα του Δούναβη:




στ) Διασταύρωση Θερμοπυλών και Χρ. Σμύρνης στο βάθος φαίνεται μια γιαγιά, την παρακολουθούσα επί πέντε λεπτά δεν ήξερε από που να περάσει:



Σε όλους τους Μοσχατιώτες καλά στεγνώματα...!




Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Aνακοίνωση Συνασπισμού για την επίσκεψη Παπανδρέου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου

Ευχαριστούμε τον Συνασπισμό Μοσχάτου που μας παρακολουθεί τακτικά και μας στέλνει πολιτικό υλικό σχετικά πάντα με το Μοσχάτο. Με πιο έντονα γράμματα είναι το σημείο που αφορά την πόλη μας.

"ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού και Φαλήρου, τονίζει:

«Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις σε περιοχές σημεία, που υπάρχουν μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα και πιέσεις, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε σήμερα το Ελληνικό και τον Φαληρικό Όρμο.
Πέντε χρόνια μετά την «μεγάλη ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και η Αθήνα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές από την επιδρομή των εργολαβικών συμφερόντων που συνεχίζεται έως σήμερα.

Ο ΣΥΝ έχει έγκαιρα διατυπώσει τις θέσεις του για τα ζητήματα του παραλιακού μετώπου της Αθήνας:
Για το Ελληνικό επιτέλους πρέπει να αρχίσει η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Υψηλού πρασίνου σε όλη την έκταση του πρώην αεροδρομίου, χωρίς καμιά πολεοδόμηση και χωρίς τους ανισόπεδους κόμβους, που σχεδιάζονται μέσα στην έκταση του νέου αεροδρομίου.
Για το Παράλιο Μέτωπο πρέπει επιτέλους να ισχύσουν χρήσεις γης συμβατές με το περιβάλλον, που θα επιτρέπουν το άνοιγμα της Πόλης προς την θάλασσα και όχι χρήσεις, που μετατρέπουν το παράλιο μέτωπο της πόλης από δημόσιο αγαθό σε Ελντοράντο επιχειρηματικών επιδιώξεων. Υποστηρίζουμε Να ακολουθηθεί μια συστηματική πολιτική αποτροπής των ΙΧ αυτοκινήτων και να εφαρμοστεί επί τέλους το ΠΔ/γμα που απαγορεύει τα νυκτερινά κέντρα και άλλες εντατικές χρήσεις.
Για τον Φαληρικό Όρμο ακόμα εκκρεμούν από το 2002 τα έργα υποδομής: η βύθιση της υπερυψωμένης νέας παραλιακής, το αντιπλημμυρικό κανάλι σε μια περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί με πλημμύρες, οι πεζοδιαβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στη θάλασσα. Οι κάτοικοι της περιοχής απέτρεψαν την μετατροπή της παραλίας του Μοσχάτου από την μετατροπή του σε πάρκο ιδιωτικών επιχειρήσεων και αγωνίζονται για την μετατροπή της σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα και στο Π. Φάληρο πρέπει να αποδοθούν για χρήση στην κοινωνία μετά από λεπτομερή σχεδιασμό ως προς τις χρήσεις γης αλλά και ως προς την κυκλοφορία με αξιοποίηση του τραμ δημιουργία συνεχούς πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου και αποτροπή/απαγόρευση των εσωτερικών κινήσεων με ΙΧ αυτοκίνητο. Κατάργηση των διά νόμου ρυθμίσεων που έγιναν με αποκλειστικό στόχο την απόδοση και εκμετάλλευσή των κτιρίων από ιδιώτες με αδιαφανείς και ανεξέλεγκτες ως προς το πολεοδομικό καθεστώς μακροχρόνιες μισθώσεις

Από το 2004 πολλά και πολύμορφα κινήματα πολιτών αναπτύχθηκαν, που αντιστάθηκαν με πολλούς τρόπους στην επέλαση του τσιμέντου στην Αττική. Οι επεξεργασίες τους, οι προτάσεις τους είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τον σχεδιασμό του Λεκανοπεδίου, που πρέπει να γίνει χωρίς τις δεσμεύσεις του νόμου 3342/05 για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τον αδιαφανή τρόπο διαχείρισης από Ανώνυμες Εταιρείες - ΝΠΙΔ, όπως η «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», που πρέπει να καταργηθούν.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε πως το μέτρο της αξιοπιστίας της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι οι γενικόλογες αναφορές, αλλά η συνέπεια λόγων και έργων.

12/10/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Άρωμα Ιταλίας

Επιτέλους μια "έξυπνη" πολιτιστική δραστηριότητα θα διοργανωθεί στη πόλη μας, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την "Ναπολιτάνικη Αγορά", ουσιαστικά μια έκθεση προϊόντων από την γειτονική Ιταλία, που διοργανώνεται από το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου. Η έκθεση θα βρίσκεται στη πλατεία Δημαρχείου. Στην έκθεση οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν αυθεντικά ιταλικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Τα εγκαίνεια τα γίνουν την Παρασκευή στις 7:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τηλ 210 7213209 Δήμος Μοσχάτου: τηλ. 213 2019633

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...