Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Υποψήφιοι βουλευτές από το Μοσχάτο

Το Ζούμε Μοσχάτο παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων από το Μοσχάτο:


Ρένα Βασιλάκη, Νέα Δημοκρατία, Β' Πειραιά
Η Ρένα Βασιλάκη είναι Νομαρχιακή Σύμβουλος Πειραιά, Μέλος Δ.Σ. της Παγκρήτιου Ενώσεως, Γραμματέας ΔΑΚΕ μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπ. Ναυτιλίας. Επίσης είναι μέλος και δραστηριοποιείται σε πολλούς συλλόγους και σωματεία, πολιτιστικά και αθλητικά. Είναι παντρεμένη με τον Ναύαρχο Λ.Σ. Κυριακάκη Μανώλη με τον οποίο έχει ένα γιο, επίσης αξιωματικό του Λ.Σ.








Σελλάς Νικόλαος, Οικολόγοι Πράσινοι, Β' Αθηνών
Ο Νίκος Σελλάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικεί όλη του τη ζωή στο Μοσχάτο. Είναι Χημικός Μηχανικός και Υγιεινολόγος Μηχανικός και εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση μελετών σε θέματα περιβάλλοντος Ο Νίκος Σελλάς ασχολείται αδιαλείπτως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μοσχάτου από το 1982. Σήμερα είναι στέλεχος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν δράσει...» και της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία».


Για τη σύντομη παρουσίαση των δυο υποψηφίων χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το προεκλογικό τους υλικό.



Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Προχωρά ο νέος σταθμός ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο

Παρά τις δυσκολίες, που προέκυψαν στην αρχή, η κατασκευή του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο προχωρά κανονικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η λειτουργία του θα ξεκινήσει μέσα στο 2010. Ο νέος σταθμός θα διαθέτει αποβάθρες μήκους 110 μέτρων, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ το κόστος του προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι ο σταθμός του Ιλισού θα εξυπηρετεί καθημερινά 18.000 επιβάτες, προς διάψευση όσων ισχυρίζονταν ότι είναι περιττός για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας στο Μοσχάτο

Aπό την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας EΞΠΡΕΣ:

Μία ακόμη υπόθεση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο στο Μοσχάτο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων, 39 και 42 ετών. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχε γίνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι τρεις άνδρες κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στους υπολογιστές τους στο χώρο της εταιρίας στην οποία εργάζονταν, όπου και έγινε έρευνα. Από την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Χθες, κλιμάκιο της Αστυνομίας πήρε τους υπολογιστές και ταυτόχρονα ελέγχθηκαν τα σπίτια των κατηγορουμένων. Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον 56χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό αποθηκευτικό μέσο USB το οποίο περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και 16 CD με παρόμοιο υλικό. Επίσης από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή οι οποίοι ερευνώνται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

http://www.express.gr/news/ellada/209233oz_20090909209233.php3


Δυστυχώς δίπλα μας μπορεί να μένουν άρρωστοι άνθρωποι, ας προστατεύσουμε τα παιδιά και να καταγγέλουμε, ότι ύποπτο βλέπουμε.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

H Ρένα Βασιλάκη υποψήφια στη Β' Πειραιά

Η συμπολίτισσα μας Ρένα Βασιλάκη, νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της με την Νέα Δημοκρατία στη Β' Πειραιά. Την πληροφορία την είχαμε μέρες πριν, αλλά δεν γράψαμε το όνομα μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα.
Να ευχηθούμε στη Ρένα καλή επιτυχία και να φανεί χρήσιμη και για τη πόλη μας, το Μοσχάτο!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Υποψήφιος-α από το Μοσχάτο στις εκλογές;

Τις τελευταίες ημέρες κουβεντιάζεται, ότι γνωστός-η συμπολίτης μας θα είναι υποψήφιος-α βουλευτής στις εκλογές που έρχονται. Μακάρι να βγει για να αποκτήσει και το Μοσχάτο μας μια επιπλέον φωνή για τα προβληματά του.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί τιμωρούν τον κόσμο του Μοσχάτου; (email από αναγνώστη)

Γιατί τιμωρούν τον κόσμο του Μοσχάτου;

Την Κυριακή το απόγευμα μετά την συνέλευση της κίνησης πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», που είχε θέμα τον προγραμματισμό των ενεργειών μας για την διεκδίκηση της παραλίας μας, πήγα με τον νομικό, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της κίνησης για μια επιτόπια ενημέρωση στον χώρο. Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Το ξηρό κανάλι, που βρίσκεται μεταξύ του χώρου, που διαχειρίζεται η ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα» και του υπερυψωμένου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, έχει μετατραπεί σε χωματερή. Κάποιοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει μπάζα και σκουπίδια. Ο όγκος των σκουπιδιών μαρτυρά ότι αυτό πρέπει να γίνεται πολλούς μήνες τώρα χωρίς κανείς να φιλοτιμείται να καθαρίσει. Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον καθαρισμό του χώρου, το ΥΠΕΧΩΔΕ ή ο Δήμος Μοσχάτου. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ως πολίτη, λίγο με ενδιαφέρει να βρω εγώ την άκρη. Εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, θέλουμε να ζούμε σε περιβάλλον καθαρό και υγιεινό, είναι δικαίωμα μας. Και υποχρέωση της πολιτείας (υπουργείο και δήμος) είναι να μας το εξασφαλίζει.
Γιατί όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχει φωλιάσει η υποψία, ότι Υπουργείο και Δήμος τιμωρούν τις Μοσχατιώτισες και τους Μοσχατιώτες επειδή είναι αντίθετοι με την τσιμεντοποίηση της παραλίας τους από την ΑΕ «Ολυμπιακά Ακίνητα»;
Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ
Μέλος της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου
«Μεσοποταμία»

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

To Tίμιο Ξύλο στο Μοσχάτο

Από τις 8-16 Σεπτεμβρίου η πόλη μας θα έχει τη τιμή να φιλοξενήσει το Τίμιο Ξύλο. Το Τίμιο Ξύλο θα έρθει από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει τιμή για την πόλη και για τους χριστιανούς ορθόδοξους κατοίκους της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...